Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Μοναστηρακιώτες Αθήνας : ΚΟΡΠΉ Καλοκαίρι του '21 στην Κρήτη.


Σε μια ταβέρνα μας έφεραν νερό Κορπή. -Του λέμε ότι είναι από το χωριό μας. - Ο πατέρας μου λέει, από τότε που ο γιατρός του συνέστησε Κορπή, αυτό λέει να έχουμε στην ταβέρνα...... 

Ανάλογες περιπτώσεις έχουν πολλοί χωριανοί μας και η αναγνωρισιμότητα λόγω Κορπής μας κάνει περήφανους. 

Μας θλίβει η εικόνα της Κορπής όταν σκεπτόμαστε την εικόνα της ,την κατάντια της μάλλον και το τι θα μπορούσε εκεί να έχει γίνει. 

Ούτε πινακίδες καλά καλά δεν υπάρχουν για κει. 

Εγκαινιάστηκε πρόσφατα και ένα κομμάτι της Παραϊονίας Οδού και μας έφερε πιο κοντά στον τόπο μας. 

Φυσικά και χαιρόμαστε για το έργο, αν και γνωρίζουμε ότι με προσωπική σου παρέμβαση Δήμαρχε,ο κόμβος για Βόνιτσα- Μοναστηράκι άλλαξε θέση, ενώ ήταν να γίνει πιο κοντά στο χωριό και με άμεση πρόσβαση σε αυτό. Είδαμε την ανακοίνωση σου Γιώργο που το χαρακτηρίζεις έργο ανάπτυξης. 

Τώρα βέβαια ποιο μέρος του Δήμου είναι να δεχτεί την ανάπτυξη, και ποια ανάπτυξη μιλάμε αλήθεια, έχουμε αμφιβολίες. 

Είναι έτοιμη η Βόνιτσα; Η τουριστική επέκταση Ζαβέρδας- Πογωνιάς γίνεται με σύγχρονες αναπτυξιακές συνθήκες; 

Η ανάπτυξη του αεροδρομίου του Ακτίου, παρόλο που είναι στα όρια του Δήμου μας, δεν έχει φέρει, αν δεν κάνουμε λάθος, μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητας στο Δήμο. Είναι ουσιαστικά το Άκτιο σημείο διέλευσης των επισκεπτών προς Πρέβεζα και Λευκάδα. Επειδή και η νέα Οδός δεν θα θέλαμε να είναι σημείο διέλευσης, αλλά μέσο καταφυγής και στάσης στην περιοχή μας, θα έπρεπε και πρέπει, ο Δήμος και η Περιφέρεια να έχουν έτοιμο σχέδιο ανάπτυξης για τον τόπο. Μεταξύ των άλλων θεωρούμε ότι η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού είναι η πλέον κατάλληλη για το Δήμο και την ευρύτερη περιοχή. Κέντρο της θα μπορούσε να αποτελέσει η Κορπή. 

Ίσως το πιο βαρύ όνομα της περιοχής, το brand name που λένε και οι Άγγλοι. Αλλά ποια είναι η κατάσταση σήμερα στην Κορπή; Εγκατάλειψη, αδιαφορία και προχειρότητα οι εκτεθειμένες σωληνώσεις συνθέτουν μια εικόνα θλίψης. Γιώργο, αναρωτιόμαστε πραγματικά τι στολίδι θα ήταν η Κορπή αν ήταν στη Λευκάδα ή στην Ήπειρο! 

Δεν το έχεις δει γεναία το θέμα της Κορπής! Δεν χρειάζεται να σου θυμίσουμε τα οφέλη του Δήμου από τις πηγές της και τα νερά της. Εναλλακτικές μορφές τουρισμού που είναι όλο και πιο πολύ προτιμόμενες, όπως η πεζοπορία, η ορεινή ποδηλασία, η ιππασία, η ορειβασία, η διανυκτέρευση στη φύση είναι εφικτές στον τόπο μας με κέντρο την Κορπή με το πανέμορφο περιβάλλον της, όπου θα διατίθενται τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα ( ένας άλλος τρόπος - δρόμος ανάπτυξης). 

Το Μοναστηράκι, το ιστορικό Θύρειο, το φαράγγι του Αγίου Βάρβαρου αλλά και ο Πλαταμώνας της Νήσσας είναι εύκολα προσεγγίσιμοι από την Κορπή. 

Οι υποδομές βέβαια μένει να σχεδιαστούν. Προτείνουμε τον εναλλακτικό τουρισμό επειδή το φυσικό περιβάλλον ενδείκνυται για αυτόν ,αφού δεν έχουμε ανάλογες παραλίες της Λευκάδας ή της Πρέβεζας , αλλά όμορφο περιβάλλον και ένα δυνατό όνομα που πρέπει να αξιοποιήσουμε, ώστε η προσδοκόμενη ανάπτυξη, που ξέρουμε ότι και εσύ τη θέλεις, να έρθει πράγμα που θα ωφελήσει και στο δημογραφικό του Δήμου μας. 

Υ.Γ Γιώργο, όπως έχουμε γράψει παλιότερα καί οπως μαζί συζητήσαμε περιμένουμε αρκετά πράγματα για το Μοναστηράκι. 

Μοναστηρακιώτες Αθήνας

6 σχόλια:

 1. Έργα μόνο. Βονιτσα. Παλέρο. Και. Αυτά αποδεδιγμενα με. Υπερτίμολογισεις. Τα υπόλοιπα. Χωριά κατουνα. Σφαγεία. Τρυφος ο δρόμος και. Τα. Ιαματικά. Λουτρά. Δεν. Μιλάμε για. Κονοπινα. Αετό. Άγιο. Νικόλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έχει εμπάθεια με το Μοναστηράκι για αυτό και το παράτησε να σαπίζει. Ευτυχώς που σήκωσε επιτέλους κεφάλι ο πρόεδρος του χωριού. Καλά δε συζητάω για ζαβερδα. Οι δρόμοι έχουν διαλυθεί ακόμα και σε κεντρικά σημεία και δεν έχει ντροπή να ρίξει δέκα μέτρα πίσσα. Αμήν η ώρα να ξεκουμπιστει από τη δημαρχία. Ο δρόμος όντως θα περνούσε από Μοναστηράκι και τον ξηλώσε πέντε χιλιόμετρα παρακάτω και γκρέμισε το βουνό για φαίνεται η βονιτσα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 11,02 θα έπρεπε να ρίξει το βουνό να φαίνεται το δικό σου χωριο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΕΜΕΙΣ ΑΠ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΛΙΓΟ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΤΑΧΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΡΙΖΕΣ ΑΠ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ...ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΤΙΣ ΠΟΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΗΚΑΝ.. ΓΙ ΑΥΤΟ ΧΩΡΙΑΝΟΙ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΚΑΛΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αυτοι από την Αθήνα που το παίζουν ότι ενδιαφεροντε για το χωριό τους. Αυτοι. Είναι οι χειρότεροι από όλους

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο