Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ


Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε στα Καλύβια το Επίσημο Μνημόσυνο στη μνήμη των εκτελεσθέντων πατριωτών στη Σιδηροδρομική γραμμή Αγρινίου-Κρυονερίου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεου, Τοποτηρητή της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας......

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων Δημήτρης Αναστασίου αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας επισημαίνοντας μεταξύ άλλων : «Στις 31 Ιουλίου 1944 οι Γερμανοί παρέλαβαν πατριώτες και τους μετέφεραν στον τόπο όπου είχε προηγηθεί σαμποταζ, τους παράταξαν και εκτέλεσαν τους 55 και 4 από τους αγωνιστές τους κρέμασαν στους τηλεγραφικούς στύλους που βρίσκονται στο συγκεκριμένο σημείο προς παραδειγματισμό. Στη μνήμη της αυτοθυσίας των συμπατριωτών μας οφείλουμε σήμερα να ανταποκρινόμαστε με αποφασιστικότητα και δυναμισμό».

Προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο θυσίας και κατάθεση στεφάνων από συγγενείς των εκτελεσθέντων, τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, τους Βουλευτές Γ.Βαρεμένο και Δ.Κωνσταντόπουλο, τον πρόεδρο της Κ. Καλυβίων Δ. Αναστασίου, τον εκπρ. της δημοτικής παράταξης «Αγρίνιο Μπορείς» κ. Μάκη Μπελεβωνη, τον Δημ. Σύμβουλο Π. Γιαννιώτη, εκπρ. της «Συμμαχίας Πολιτών» κ.Δ.Μάη, τον αν. Αστυνομικό Διευθυντή Ακαρνανίας Κ.Σπυρόπουλο, τον πρ. του Συνδέσμου Αποστράτων Δ.Τσούνη, την πρ. Συλλόγου Γυναικών Καλυβίων Μαίρη Ζαπαντιώτη, την εκπρ. Χορωδίας Καλυβίων Μαρία Ζαπαντιώτη, την πρ. Συλλόγου Γυναικών Σταμνάς κ. Γ. Κορδώση.

Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αγρινίου, η χορωδία της ΤΚ. Καλυβίων απέδωσε μελοποιημένο ποίημα του χοράρχη, Νικολάου Στρατόπουλου ενώ στην εκδήλωση συμμετείχαν μέλη του χορευτικού συλλόγου Καλυβίων .

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο