Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Ενημερωτικά φυλλάδια Επιτροπής Αγώνα για τους κατοίκους, τους ετεροδημότες και τους επισκέπτες του Δήμου Ξηρομέρου.



30/7/2022
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΚΑΛΑΜΟΥ - ΚΑΣΤΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ ΕΧΙΝΑΔΩΝ
ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Επιτροπή Αγώνα, στα πλαίσια ενημέρωσης των κατοίκων, των ετεροδημοτών και των επισκεπτών του Δήμου Ξηρομέρου, κυκλοφορεί δύο έντυπα προς ενημέρωση τους, τα οποία τις επόμενες ημέρες θα διακινηθούν σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Ξηρομέρου χέρι με χέρι......
Το αίτημα λογικής και δικαιοσύνης, το οποίο εξ αρχής ξεκάθαρα και με σαφήνεια τέθηκε, για εξαίρεση της παράκτιας ζώνης Αστακού – Μύτικα και Καλάμου, από την ίδρυση της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ), όπως ακριβώς ήταν και η ομόφωνη απόφαση 87/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου, είναι γνωστό σε όλους και όλοι μαζί θα το κερδίσουμε.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με προσκλητήριο συμμετοχής προς ΟΛΟΥΣ, να πιέσουμε την Κυβέρνηση, τους βουλευτές και τα 3 κόμματα που προωθούν (ΝΔ) ή δεν αντιτίθενται (ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ) αυτό το σχεδιασμό, να σταματήσουν την συγκεκριμένη ΠΟΑΥ. Κανένας δεν περισσεύει. Η Επιτροπή Αγώνα από την αρχή της και πάντα είναι ανοικτή για όποιον θέλει να συμμετέχει.


Ακολουθούν οι σύνδεσμοι με την ηλεκτρονική μορφή των ενημερωτικών φυλλαδίων:
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΚΑΛΑΜΟΥ - ΚΑΣΤΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ ΕΧΙΝΑΔΩΝ
ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ



12 σχόλια:

  1. Μπράβο στα παιδιά της επιτροπής αγώνα που ανέλαβαν ένα μεγάλο φορτίο, με την υπόθεση τελειωμένη τον Αύγουστο το 2020 και να μένει μόνο η υπογραφή.
    Με επιχειρήματα και αλήθειες δίνουν ένα αγώνα με ευπρέπεια και αξιοπρέπεια.
    Θλίβομαι για όλους εμάς που έχουμε πιάσει τον καναπέ του σπιτιού μας και μένουμε αδρανείς, ενώ πρόκειται για τις ζωές τις δικές μας και των επόμενων γενιών.
    Κάποιοι ακόμα χειρότερα θέλουν να κατηγορήσουν κιόλας, να παίξουν τα παιχνίδια του κόμματος τους ή τα παιχνίδια των επερχόμενων δημοτικών εκλογών και δεν έχουν εμφανιστεί οι ίδιοι πουθενά. Κυριολεκτικά άφαντοι αλλά με τη κακία και τη κατηγόρια στο στόμα βερμπαλίζοντας δεξιά και αριστερά.
    Αν δεν ξυπνήσουμε όλοι και ενωμένοι να παλέψουμε για να εξαιρεθεί από την ΠΟΑΥ η παράκτια ζώνη ΑΣτακός - Μύτικα και ο Κάλαμος, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο, πολυ καλή κινηση η ενημέρωση.Ευχομαι, η ενημέρωση αυτη να φερει ευαισθητοποίηση και συσπείρωση των πολιτών στον αγωνα προστασίας του τόπου από την απειλή της καταστροφής και της εξαθλιωσης που η επέκταση των ΠΟΑΥ ΘΑ φέρει.Τονιστε την καταστροφή που ήδη έχει γίνει.Γεγονος που θα έπρεπε να μας οδηγεί στην επιλογή να περιοριστούν και όχι να επεκταθούν κι από πανω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ολοι αυτοί οι φωστήρες και οι φωστηρησες που ζουν εκτός του Ξηρομερου και έρχονται καμία 10 μερες το χρόνο γιατί δεν μετέχουν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ?? βλέπουμε ότι έχουν άποψη για όλα ! για τα χωριά μας, για την αισθητική της ανάπλασης κλπ που κρύφτηκαν???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το χειρότερο είδος είναι ο βολεμένος αριστερός/ρη που παίρνει κάνα 2.000 ευρώ το μήνα και φυσικά δεν μετέχει σε κανεναν αγώνα αλλά έχει άποψη για όλα από τον καναπέ του.

      Διαγραφή
  4. Στην επιτροπή αγώνα μετέχουν και άτομα που δεν ζουν στο Ξηρομερο και είναι από δω. Αρκετοί μάλιστα, άρα το σχόλιο περί φωστήρων δε στέκει!
    Χολής, Χ Μάτζαρης, Ν Ζαρκαδούλας, Δ Στεργιου κ.α. Δεν ζουν εδώ και συμμετέχουν πολύ ενεργά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή εσύ που ζεις στον Αστακό,
      Δεν θα πρέπει να εχει άποψη γισ οτι γινεται στην Αθήνα ή στις Βρυξέλλες που παίρνονται οι αποφάσεις για εσένα και κάτι άλλους που παίρνουν τις χωυρις να έχουν ούτε ενα.πρόβατο και

      Διαγραφή
  5. Δεν θα έπρεπε να αναφέρω ονόματα ξεχνάω πολλούς …όπως τους κ Σαββα, Καρελακη, την κ Μακρή …τέλος πάντων μεγάλο μέρος της επιτροπής δεν μένει μόνιμα στο Ξηρομερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκει στην aura mar για ακουστε καλα !! Δωστε λεφτα στον κοσμο και οχι ψγχουλα αλλιως μαζεψτε τα και δρομο. Σε λιγι καιρο σκαει βομβα!!!! Εργαζομενοι της εταιριας ειναι πυρ και μανια κατα αυτης. Φτιαχνεται επιτροπη εδγαζομενων .Η δινετε λεφτα στο κοσμο η δρομο!!! Ειδη εχουν γραφει πανω απο 120 ατομα. Σε λιγες ημερες νεοτερα!!! Μεφτα στον κοσμο η αλλιως θα γεμησει η θαλασσα ψαρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. φίλε 4.57 και 6.01 ξυπνα .Το σχόλιο δεν φωτογραφίζει αυτά τα ονόματα , όλοι αυτοί που αναφέρεις ξέρουμε ότι συμμετέχουν και μπράβο τους και είναι μπροσταρηδες στον αγώνα . Το σχόλιο αναφέρεται σε κάποιους αρθογράφους γυναίκες και άνδρες από κάθονται στον καναπέ τους δεν μετέχουν πουθενά και ασκούν κριτική από πάνω . Παρακαλώ προς διευκρινηση να δημοσιευτεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ως απλό μέλος της τοπικής μας κοινωνίας, επειδή συμφωνώ με την ανιδιοτελή κοινωνική αποστολή της δημοκρατικής Επιτροπής Αγώνα της τοπικής μας κοινωνίας,
    παρακαλώ την συμμετοχή μου και όπως ήδη συμμετέχουν απλοί συμπολίτες μας, και ως απλό μέλος της Επιτροπής Αγώνα.
    Καλή επιτυχία στην συλλογική προσπάθεια της Επιτροπής Αγώνα
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η επιτροπή αγώνα με σύνεση και ορθολογισμό και έχοντας υπόψη της ότι οι ιχθυοκαλλιέργειες είναι μια δραστηριότητα επιχειρηματική 40 στην περιοχή μας που απασχολεί αρκετό κόσμο, αποδίδοντας το όποιο αντισταθμιστικό όφελος στην τοπική κοινωνία, έκανε ένα συντονισμένο αγώνα συνδυάζοντας περισσότερο ένδικα και λιγότερο κινηματικά μέσα. Στόχος της ήταν να μην συμπεριληφθεί στην ίδρυση της Π.Ο.Α.Υ το παράκτιο μέτωπο Αστακού Μύτικα και η νήσος Κάλαμος κάτι που σαν αίτημα προέβλεπε και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου. Τα αιτήματα που έθεσε στην πολιτεία για την επίτευξη αυτού του στόχου ήταν απολύτως ρεαλιστικά, άκρως επιστημονικά και εφαρμόσιμα αρκεί οι επιχειρηματίες του κλάδου και η κυβέρνηση να τα εξέταζαν με προσοχή και όχι με "στυλωμένα" πόδια. Τόσο λοιπόν οι επενδυτές και λιγότερο η πολιτεία δεν έδειξαν καμία διάθεση προς τούτο. Ιδιαίτερα η πολιτεία που από το 1995 με αποφάσεις της η ίδια προέβλεπε ότι η παράκτια περιοχή Αστακού Μύτικα είχε την δυνατότητα τουριστικής ανάπτυξης. Επικοινωνιακά η επιτροπή με ότι μέσο διέθετε προσπάθησε και προσπαθεί να ενημερώσει τους πολίτες και τους φορείς της περιοχής και όχι μόνο, για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα επιφέρει η δημιουργία της εν λόγω θαλάσσιας βιομηχανικής δραστηριότητας για την ευρύτερη περιοχή. Σίγουρα από μόνα τους τα μέλη της επιτροπής δεν θα μπορούσαν να κερδίσουν αυτό τον αγώνα, γι΄ αυτό και ζήτησε την συμπαράσταση των κατοίκων της περιοχής και των εργαζομένων στις ιχθυοκαλλιέργειες.
    Τώρα για το πόσο οι κάτοικοι ανταποκρίθηκαν δύο χρόνια τώρα στα καλέσματα της επιτροπής αγώνα και εν τω μέσω μιας πανδημίας που ταλαιπωρεί (χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία) ολόκληρη την ανθρωπότητα, αυτό είναι μια άλλη υπόθεση που σηκώνει μεγάλη κουβέντα. Σημασία έχει πως αν υπογραφεί η ίδρυση της Π.Ο.Α.Υ στο εξής θα μιλάμε για άλλα πράγματα και για άλλες καταστάσεις. Ένα όμως είναι σίγουρο: ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΒΆΘΟΣ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΛΠΟΙΠΟΝ ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο