Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Θάνος Μωραΐτης: «Ηχηρό μήνυμα κατά της κυβέρνησης η νίκη των εργαζομένων στα Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου!»


Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, αναφορικά με τη νίκη των εργαζομένων στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου......

«Δύο σημαντικές νίκες μέσα σε δύο ημέρες» χαρακτήρισε τις αποφάσεις των ασφαλιστικών μέτρων, σύμφωνα με τις οποίες οι εργαζόμενοι στη φύλαξη, την καθαριότητα και τη σίτιση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, καθώς και οι εργαζόμενοι στη φύλαξη του Νοσοκομείου Αγρινίου πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης.

«Πρόκειται για το πρώτο και σημαντικό βήμα για την τελική τους δικαίωση», υπογράμμισε ο κ. Μωραΐτης, προσθέτοντας: «Από την πρώτη στιγμή είχαμε σταθεί στο πλευρό τους, ζητώντας, μάλιστα, από τον κ. Υπουργό Υγείας με σχετική Ερώτηση να προβεί στην ανανέωση των Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου, οι οποίοι κάλυπταν και καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες καθαριότητας και φύλαξης και των δύο Νοσοκομείων μας».

Όπως είπε, «οι εργαζόμενοι νίκησαν μια μάχη ενάντια στα ντιλς της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τους εργολάβους» και «απέδειξαν πως το σχέδιό της για την είσοδο ιδιωτικών συμφερόντων στις δημόσιες δομές υγείας που θα εκτοξεύσουν το δημοσιονομικό κόστος και θα μειώσουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, βρίσκει την πλειοψηφία της κοινωνίας απέναντι».

«Όσο και να το επιθυμεί (σ.σ. η κυβέρνηση Μητσοτάκη), δε θα καταφέρει να απαξιώσει ούτε τη δημόσια υγεία ούτε την προσφορά των εργαζομένων», υπογράμμισε, κλείνοντας τη δήλωσή του ο βουλευτής.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Μωραΐτη:

«Δύο σημαντικές νίκες μέσα σε δύο ημέρες:

Η χθεσινή νίκη είναι των εργαζομένων στη φύλαξη, την καθαριότητα και τη σίτιση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, ενώ σήμερα δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι στη φύλαξη του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις των ασφαλιστικών μέτρων, οι εργαζόμενοι πρέπει να

παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης, καθώς

είναι απολύτως απαραίτητοι για την κάλυψη των αυξημένων υγειονομικών αναγκών στα Νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας. Πρόκειται για το πρώτο και σημαντικό βήμα για την τελική τους δικαίωση.

Από την πρώτη στιγμή είχαμε σταθεί στο πλευρό τους, ζητώντας, μάλιστα, από τον κ. Υπουργό Υγείας με σχετική Ερώτηση να προβεί στην ανανέωση των Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου, οι οποίοι κάλυπταν και καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες καθαριότητας και φύλαξης και των δύο Νοσοκομείων μας.

Είναι μεγάλη χαρά να ικανοποιούνται δίκαια αιτήματα, τόσο για τους ίδιους τους εργαζομένους, όσο για τη Δημόσια Υγεία και τον τόπο μας συνολικά: Οι εργαζόμενοι νίκησαν μια μάχη ενάντια στα ντιλς της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τους εργολάβους. Απέδειξαν πως το σχέδιό της για την είσοδο ιδιωτικών συμφερόντων στις δημόσιες δομές υγείας που θα εκτοξεύσουν το δημοσιονομικό κόστος και θα μειώσουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, βρίσκει την πλειοψηφία της κοινωνίας απέναντι.

Μέρα νίκης η σημερινή, λοιπόν, και ένα ηχηρό μήνυμα κατά της κυβέρνησης

Μητσοτάκη:

Όσο και να το επιθυμεί, δε θα καταφέρει να απαξιώσει ούτε τη δημόσια υγεία ούτε την προσφορά των εργαζομένων».

1 σχόλιο:

  1. Μην εκμεταλλεύεσε τους εργαζόμενους ρε κωλοτουμπα παλαιας κοπής που το παίζεις πατερούλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο