Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Χριστίνα Σταρακά: “Η βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής της Τριχωνίδας και η σύνδεσή της με την καθημερινότητα της ενδοχώρας της Αιτωλοακαρνανίας ήταν πάντα αίτημα των πολιτών και παράλληλα, όραμα για όσους από εμάς ασχολούμαστε με τα κοινά”


Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ενημερώθηκα από τον τοπικό τύπο ότι χθες υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος κ Φαρμάκη Νεκτάριο και τον ανάδοχο η “Μελέτη Ανάπλασης της Παραλίμνιας Ζώνης και Σχεδιασμός Παραλίμνιας Διαδρομής Λίμνης Τριχωνίδας.”...

Μελέτη που ψηφίστηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 17/4/2017 και δημοπρατήθηκε 6/9/2018 , βάσει του περιφερειακού προγράμματος ΠΔΕ 2016-2020, από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή.

Η δημοπράτηση της μελέτης για την αξιοποίηση της Λίμνης Τριχωνίδας, σηματοδότησε το τέλος μιας ολόκληρης εποχής κατά την οποία η Αιτωλοακαρνανία δεν μπορούσε να αναδείξει και να αξιοποιήσει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αξιοζήλευτα οικοσυστήματα της Ευρώπης

Η βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής της Τριχωνίδας και η σύνδεσή της με την καθημερινότητα της ενδοχώρας της Αιτωλοακαρνανίας ήταν πάντα αίτημα των πολιτών και παράλληλα, όραμα για όσους από εμάς ασχολούμαστε με τα κοινά.
Και γι’ αυτό τον λόγο από το πρώτο διάστημα της θητείας μου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ως Αντιπεριφερειάρχης Αιτ/νίας, δούλεψα αμέτρητες ώρες, με όραμα και μεράκι μαζί με τους Περιφερειακούς Συμβούλους της Αιτ/νίας αλλά και εθελοντές επιστήμονες της περιοχής, ώστε να αποτυπώσουμε το όραμά μας για την ανάδειξη της Τριχωνίδας σε μια ώριμη και τεκμηριωμένη πρόταση ,που αποτέλεσε το αντικείμενο της Μελέτης Ανάπλασης της Παραλίμνιας Ζώνης και Σχεδιασμού Παραλίμνιας Διαδρομής Λίμνης Τριχωνίδας.
Ήταν κάτι που το ζητούσαμε όλοι από πολλά χρόνια και αποτέλεσε προτεραιότητα του πρ. Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα και το απέδειξε έμπρακτα δρομολογώντας επιπλέον τις διαδικασίες και για την Προκήρυξη Διαγωνισμού Μελετών με απονομή βραβείων στο πλαίσιο της στρατηγικής χωροταξικής ανάπτυξης της λίμνης Τριχωνίδας. Μια καινοτόμο πρωτοβουλία, όπου αναζητήθηκαν όλες εκείνες οι ιδέες που θα οδηγούσαν σε παρεμβάσεις και έργα που δίνουν αναπτυξιακή προοπτική.Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute
Η παραλίμνια ανάπλαση της Τριχωνίδας θέλαμε να αποτελέσει μοχλό για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Θέλαμε και εξακολουθούμε να θέλουμε η λίμνη να γίνει μέρος της καθημερινότητας, της ζωής και της δημιουργίας στους δήμους Αγρινίου και Θέρμου και να υπάρχει δράση με σεβασμό στο παραλίμνιο μέτωπο της Τριχωνίδας. Θέλαμε και θέλουμε να αλλάξει θετικά η εικόνα στο παραλίμνιο μέτωπο, το οποίο ήταν και είναι αναξιοποίητο οικιστικά, τουριστικά, περιβαλλοντικά και πολιτιστικά.

«Το όραμα όλων μας», ήταν και είναι να αυξηθεί η τουριστική έλξη και η επισκεψιμότητα και από την άλλη να προσελκύσουμε επενδύσεις με την ενθάρρυνση για την δημιουργία μονάδων διαμονής και αναψυχής, παράλληλα όμως και κάθε δραστηριότητα που θα διατηρεί τον αγροτικό παραγωγικό ιστό της ευρύτερης περιοχής και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, διαφυλάττοντας την λίμνη για τις επόμενες γενιές και επιτρέποντας στους ανθρώπους της να αξιοποιήσουν και να προστατεύσουν τους φυσικούς της πόρους.



Πραγματικά αισθάνομαι περήφανη που με τον Απόστολο Κατσιφάρα, τους συνεργάτες μας και τους φίλους μας συμμετείχα στο σχεδιασμό ανάδειξης της Τριχωνίδας.

Ειλικρινά χαίρομαι που το έργο μπαίνει στην τελική ευθεία υλοποίησής του. Γιατί τα έργα πρέπει να έχουν συνέχεια και ανήκουν αποκλειστικά στους πολίτες.

Και χαίρομαι διπλά γιατί η ανάδειξη της Τριχωνίδας δεν ήταν μόνο προσωπικό αλλά και συλλογικό «στοίχημα».

1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο