Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Πώς θα γίνουν οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, πού θα στηθούν κάλπες στο Ξηρόμερο.

 ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΚΙΝΑΛ

Του ΘΩΜΑ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗ
Δημοσιογράφου-Μέλους ΕΣΗΕΑ

    Στα Δημαρχεία Αστακού και Κανδήλας οι φίλοι και τα μέλη του ΚΙΝΑΛ αλλά  και κάθε πολίτης που θα βρεθεί στο Ξηρόμερο στις 5 και 12 Δεκεμβρίου -εφόσον υπάρξει δεύτερος γύρος- θα μπορούν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του προέδρου του Κινήματος.
Πρόκειται, αναμφισβήτητα, για, απολύτως, ανοιχτή διαδικασία, καθώς, κατ ουσίαν, δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, ακόμη και μελών άλλων κομμάτων ή φορέων. 
Διαβάστε περισσότερα »
Βέβαια, η Επιτροπή Δεοντολογίας και Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) μιλά για ψηφοφορία ανοιχτή, που όμως  αφορά σε πολίτες που ασπάζονται τις αρχές και τις αξίες του Κινήματος και αποδέχονται τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της ιδιότητας του “φίλου/φίλης”, σύμφωνα με το Καταστατικό του Κινήματος.

 Ωστόσο, δεν προβλέπεται και δεν είναι εφικτή η έρευνα, ή πολύ περισσότερο, ο εξονυχιστικός  έλεγχος από τις Εφορευτικές Επιτροπές, για το αν κάποιος/α είναι μέλος σε άλλο κόμμα, αλλά  είναι αρκετή, για τη συμμετοχή, απλή δήλωση του/της ψηφοφόρου ότι δεν είναι μέλος  άλλου κόμματος, ή φορέα (Δήλωση που κατατίθεται στην Εφορευτική Επιτροπή, κατά την προσέλευση στο Εκλογικό Κέντρο). Επομένως, το ζήτημα αυτό επαφίεται στην ειλικρίνεια και τον πολιτικό πολιτισμό του/της κάθε ψηφοφόρου .
Επί αυτού, αναπτύσσονται τον τελευταίο καιρό -και όσο περισσότερο πλησιάζουμε στις ημερομηνίες των εκλογών- διάφορες θεωρίες, που σχετίζονται με τον επηρεασμό του εκλογικού αποτελέσματος, όπως πχ ότι μέλη, φίλοι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ θα σπεύσουν να ψηφίσουν  επιδιώκοντας όφελος για το δικό τους κόμμα, ψηφίζοντας δηλαδή για πρόεδρο αυτόν, που θεωρούν ότι η εκλογή του εξυπηρετεί τους κομματικούς τους στόχους.
Κατά πόσο αυτό μπορεί να συμβεί και σε ποιό βαθμό, ουδείς μπορεί να το υποθέσει, αλλά μετεκλογικά, ίσως να μπορούν να βγουν κάποια συμπεράσματα, εκτός εάν υπάρξουν ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία για μια τέτοια πρακτική, οπότε τα πράγματα μπαίνουν σε άλλη βάση.
Αν, όντως, υπάρξει "οργανωμένο σχέδιο" επηρεασμού -με αυτόν τον τρόπο- του εκλογικού αποτελέσματος, θα ταρακουνηθεί  το πολιτικό σύστημα  και θα καταγραφεί ως μελανή σελίδα του. Προσωπικά, για πολλούς και διάφορους λόγους, θεωρώ απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο. Εκτιμώ ότι το πολιτικό μας σύστημα, με όλες τις αδυναμίες του, έχει την ωριμότητα  και την υπευθυνότητα να διαφυλάξει την ομαλή εξέλιξη των εσωκομματικών διαδικασιών, σε ένα -όχι οποιοδήποτε κόμμα- αλλά στο τρίτο, σε δύναμη και πολιτική απήχηση.


Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής διεξάγονται την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 από τις 07.00’ το πρωί μέχρι τις 19.00’ το απόγευμα κι εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος, δηλαδή κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία (το 50% +1 των ψήφων), αυτός θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 τις ίδιες ώρες. Τη δεύτερη Κυριακή κερδίζει όποιος εξασφαλίσει τη σχετική πλειοψηφία, δηλαδή όποιος είναι πρώτος σε ψήφους.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, είναι μέλη ή φίλοι του Κινήματος ή κατά την ημέρα της ψηφοφορίας συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση εγγραφής ως μέλος ή φίλος του Κινήματος.
Όλοι όσοι ψηφίσουν καταβάλλουν συνδρομή τριών (3) ευρώ, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα διεξαγωγής της διαδικασίας.
Μέλη και φίλοι μπορούν να εγγραφούν Έλληνες πολίτες, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, από την ηλικία των 16 ετών, που αποδέχονται τις αρχές και τις επιδιώξεις του, εφόσον όμως δεν συμμετέχουν σε άλλο ελληνικό πολιτικό κόμμα ή σε οργανώσεις και φορείς, των οποίων οι στόχοι έρχονται σε αντίθεση με αυτούς του Κινήματος.  Τα μέλη του φορέα μπορούν να διατηρούν παράλληλα και την ιδιότητα μέλους σε ένα από τα κόμματα, τις κινήσεις και τις συλλογικότητες που συναποτελούν το Κίνημα Αλλαγής.
Σύμφωνα με το Καταστικό του ΚΙΝΑΛ,τα μέλη εκλέγουν τους εκπροσώπους τους και μπορούν να εκλέγονται σε όλα τα όργανα του φορέα, πληροφορούνται για τις πολιτικές αποφάσεις και τη διαδικασία λήψης τους, την οργανωτική λειτουργία και την οικονομική διαχείριση του φορέα.
 Οι φίλοι του κόμματος έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν στην εκλογή Προέδρου, στα δημοψηφίσματα εφόσον αυτό αποφασισθεί στην πρόταση - προκήρυξη του δημοψηφίσματος και σε όλες τις εσωτερικές διαδικασίες του Κινήματος Αλλαγής.
Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με βάση τον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, στον οποίο θα ενσωματωθεί το μητρώο μελών του Κινήματος, ώστε να εντοπίζονται αυτόματα τα μέλη και να μην χρειάζεται η συμπλήρωση νέας αίτησης μέλους/φίλου κατά την διαδικασία ψηφοφορίας.

Τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος για να ψηφίσουν πρέπει να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο με το έγγραφο ταυτοποίησης τους και αφού μπουν στο παραβάν με το ψηφοδέλτιο και τον φάκελο που θα τους δοθεί από την Εφορευτική Επιτροπή, να σημειώσουν έως έναν (1) σταυρό δίπλα στο όνομα του υποψηφίου που επιθυμούν.
Το ψηφοδέλτιο θα είναι ένα (1) ενιαίο και θα περιλαμβάνει τα ονόματα όλων των υποψηφίων με αλφαβητική σειρά.
Ως «Λευκά» χαρακτηρίζονται τα ψηφοδέλτια που δεν θα φέρουν σταυρό ή οποιαδήποτε σημείωση. Ως «Άκυρα» θα χαρακτηρίζονται τα ψηφοδέλτια με περισσότερους από έναν σταυρούς ή/και όσα θα φέρουν οποιαδήποτε σημείωση.
Τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε από τα εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν σε όλη τη χώρα και σε πόλεις του εξωτερικού.
 Δικαίωμα ψήφου στο δεύτερο γύρο έχουν μόνο όσοι/ες ψήφισαν την πρώτη Κυριακή (5.12). Κατά την εκλογική διαδικασία του δεύτερου γύρου, η αναζήτηση των στοιχείων των ψηφοφόρων θα πραγματοποιηθεί από το μητρώο ψηφισάντων του πρώτου γύρου.
Εφόσον κάποιος ψήφισε στον πρώτο γύρο, έχει δικαίωμα να ψηφίσει σε όποιο εκλογικό τμήμα της Ελλάδας ή του εξωτερικού επιθυμεί κατά το δεύτερο γύρο.
Οι εφορευτικές επιτροπές,  διορίζονται από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Συντονισμού (Ν.Ε.Σ.),  είναι τουλάχιστον 3μελείς, διευρυνόμενες από έναν (1) εκπρόσωπο κάθε υποψηφίου. Οι θέσεις των Προέδρων των Εφορευτικών Επιτροπών θα καλυφθούν -κατά το δυνατόν-  από άτομα που φέρουν τη δικηγορική ιδιότητα.
Σε ότι αφορά, τα μέτρα προστασίας από τον covid 19, θα εφαρμοσθούν, όλα όσα προβλέπονται από το σχετικό πρωτόκολλο.


28 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Θωμά (μιλάω έτσι γιατί ήμασταν συμμαθητές στο Γυμνάσιο Αστακού τη δεκαετία του 1971) όσο και να προσπαθείς δεν μας πείθεις ότι μέλη και ψηφοφόροι άλλων κομμάτων πρέπει να ψηφίσουν στις επικείμενες εκλογές του ΚΙΝ.ΑΛ. Ποιος Μαχαιριώτης δεξιός θα πάει να ψηφίσει και να υπογράψει το έγγραφο που λέει ασπάζομαι τις θέσεις του ΚΙΝ.ΑΛ και δεν ανοίκω σε άλλο κόμμα ;Εσύ ως ΠΑΣΟΚ (έτσι σε ξέρω από μαθητή Γυμνασίου) θα πήγαινες στο εκλογικό κέντρο της Ν.Δ π χ στην πλατεία στον Μαχαιρά να ψήφιζες Ν.Δ ; Δεν νομίζω.Γιαυτό λοιπόν μην πολόνεις την κατάσταση και άφησε τον κόσμο (του ΚΙΝ.ΑΛ - ΠΑΣΟΚ) να ψηφίσει ελεύθερα και προ παντός, να παλέψεις για την ενότητα την επόμενη των εκλογών και, να μην εφαρμόζεις την αρχαία Κορίνθια ρήση " πας μη Κορίνθιος ίσον βάρβαρος " και στη περίπτωση μας , πας μη ψηφίζων ΛΟΒΕΡΔΟ (είχε κάνει και αυτός κόμμα το 2012 και έλεγε ότι έκλεισε ο κύκλος του ΠΑΣΟΚ) ίσον άχρηστος και εχθρός. Προσωπξκά θα ψηφίσω Παπανδρέου για δικούς μου λόγους, σέβομαι όλους τους υποψηφίους και αν δεν βγει; θα είμαι πιστός στρατιώτης με αυτόν που θα εκλέξει ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ.Εσύ αν δεν εκλεγεί ο κ.Λοβέρδος θα είσαι στρατιώτης με αυτόν που θα εκλεγεί απ τις δημοκρατικές διαδικασίες ;
    Ν.Μέμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα καλέ μου φίλε.Δεν επικροτω τη συμμετοχή στην εκλογή του νέου προέδρου μελών άλλων κομμάτων και δεν θεωρώ πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο.Το αντίθετο προβάλλω στο άρθρο.Σου διαφεύγει όμως ότι ο ΓΑΠ, που λες ότι θα τον ψηφίσεις, είναι αυτός που πρώτος μίλησε και εξακολουθεί να μιλάει για εξωκομματικους μηχανισμούς,που θέλουν να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.Ως προς το άλλο που θίγεις έχω να σου πω ότι οι πολιτικές μου απόψεις δεν αφορούν τους αναγνώστες και δεν θα ήθελα να κάνω κατάχρηση της φιλοξενίας που μου παρέχεται.Σαφως και κάποιο κόμμα ψηφίζω, αλλά το άρθρο το γράφω ως επαγγελματίας δημοσιογράφος και όχι ως στέλεχος κόμματος ,η ως πολιτικός.

      Διαγραφή
    2. Ο.κ Θωμά. Ας μη το συνεχίσουμε. Κάποια στιγμή ίσως τα πούμε και κατ ιδίαν , όπως παλιά. Πάντως σε προγενέστερο άρθρο , εδώ στο Ξηρόμερο νιολυς , εμμέσως πλην σαφώς , άλλη εικόνα δίνονταν απ αυτή που αναφέρεστε , τώρα. Σεβαστές οι απόψεις ως προς την αρθρογραφία σας ως επαγγελματίας δημοσιογράφος, τις οποίες ουδέποτε αμφισβήτησα και μάλιστα στην ΕΞΟΡΜΗΣΗ, πσλιά , τις παρακολουθούσα ανελλιπώς. Τώρα όσο για τον ΓΑΠ , κοντός ψαλμός αλληλούια...για όλους , αλλά και όσους τον λοιδορούν και μάλιστα κάποιοι και χυδαία. Για μένα επαναλαμβάνω προέχει η επόμενη μέρα των εκλογών. Και αυτό θα το αποφασίσει ο κόσμος που θα λάβει μέρος στις διαδικασίες και προσωπικά θα το σεβαστώ και θα το υποστηρίζω . Οι λοιδορούντες τον Α ή τον Β ή τον Γ υποψήφιο, αλήθεια με τι ψυχή θα χειροκροτήσουν ή εγκρίνουν αυτόν που έβριζαν και τον έβγαλε ο λαός αρχηγό ;
      Ν. Μέμος

      Διαγραφή
  2. ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝΘΑ ΠΡΕΠΕΙΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΗ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΟΙΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 6.31 ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΥΝΗΔΙΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΑΔΙΚΑ.
    ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟ ΧΑΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ, ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΙΝΑΛ(ΠΑΣΟΚ!!!)ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΨΗΦΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγω στης εκλογες θα ψηφισο ΠΑΣΟΚ αν το βρω σε ψηφοδελτιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται πραγματική και σύντομη Αλλαγή στις εκλογές το 2023.
    Με το ΚΙΝΑΛ δέν γίνεται Αλλαγή ουτε σε 100 συναπτά χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κ. ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗ
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΣ.
    ΑΝ ΟΜΩΣ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2023 ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 8 %
    ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΕΞ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ.
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ "ΜΕΓΑΛΟ/ΙΔΕΑΤΙΣΜΟΙ" ΓΙΑ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.
    ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΩΡΙΜΑΖΟΥΝ/ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ
    ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΙΝΑΛ Η ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΧΩΡΙΣ ΨΕΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. φάγαμε ζεστό ψωμί εμεις η φτωχή, σπουδασαμε τα παιδια μας ας μην το ξεχνάμε με το συριζα του 3% που καναμε κόμα εξουσίας τι ειδαμε ..... κολοτούμπες......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λεφτά υπάρχουν και η χώρα δεν μπαίνει στο ΔΝΤ μια μέρα πριν μπούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 9.54 ΤΑΠΕΣ ΟΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ Ο ΑΛΛΟΣ 9.54 ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΔΝΤ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΕΓΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το άρθρο σαφώς γέρνει προς Λοβέρδο. Όπως και οι δημοσοπήσεις. Μόνο που η κάλπη θα βγάλει ΓΑΠ, τον μόνο ικανό να επαναφέρει το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ σε δυνατό παίχτη εξουσίας, με αρχές, αξίες και πρόγραμμα που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της πλειοψηφίας των μή προνομιούχων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όποιος έχει σκοπό να ψηφίσει ΝΔ ή ΣΎΡΙΖΑ στις επόμενες βουλευτικες εκλογές που μπορούν να γίνουν το 2022 η 2023 να μην έρθουν να ψηφίσουν στις εσωκομματικες εκλογές του ΠΑΣΟΚ/κίνημα αλλαγής του Δεκεμβρίου
    Λάζαρος Τσιώπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ποιον ηγέτη να ψηφίσεις πάμε, Παπανδρέου ανάξιος απέτυχε Λοβέρδος νοβαρτης κάτι τρέχει Ανδρουλάκης δεν έχει το κάτι που να τον πάει ο λαός οι άλλοι δύο είναι ο μπέμπης κ ο τσοπάνος θέλει ηγέτη η χώρα όχι τσιρακη των Αμερικανών Έλληνα μωρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κύριε Λάζαρε Τσιώπο
    αλλιώς τα βλέπουν τα πολιτικά πράγματα οι πολιτικοί,
    και αλλιώς τα βλέπουν οι πολίτες.
    Ποιοί τα βλέπουν σωστά και ποιοί λάθος, αυτό είναι άλλο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 7 63 καλοί ειναι ολοι οι υποψηφιοι. αλλά κανενας υποψηφιος δέν εμπνέει το λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητοί φίλοι

    Ο Παπανδρέου ποτέ δεν είπε σκέτο το 'Λεφτά υπάρχουν' είπε 'ΛΕΦΤΆ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΑΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΉΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΉ ΕΑΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΟΥΜΕ ΕΠΕΝΔΎΣΕΙΣ ΕΑΝ ΝΟΙΚΟΚΟΙΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ" Που υπάρχει το λάθος ή το παράλογο:
    Δυστυχώς τα παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας συστημικής και μη και οι προπαγανδιστές ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κράτησαν από την πρόταση του το λεφτά υπάρχουν και έσβησαν όλα τα ΕΑΝ για να μπορούν έτσι να συκοφαντούν και να λοιδορούν τον Παπανδρέου.
    Κάποτε ελπίζω σύντομα να ξαναγραφεί η ιστορία από την ορθή πλευρά και όχι από την ανάποδη.
    Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει το νέο ΠΑΣΟΚ για να κερδίσει την αξιοπιστία του στην ελληνική κοινωνία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι όντως έτσι, αλλά το ΚΙΝΑΛ τον άφηνε εκτεθειμένο σε αυτό σαν να συμμεριζόταν την άποψη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ thomas.barmparousis@gmail.com

      Διαγραφή
  17. Αγαπητοί φίλοι

    Ο Παπανδρέου ποτέ δεν είπε σκέτο το 'Λεφτά υπάρχουν' είπε 'ΛΕΦΤΆ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΑΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΉΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΉ ΕΑΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΟΥΜΕ ΕΠΕΝΔΎΣΕΙΣ ΕΑΝ ΝΟΙΚΟΚΟΙΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ" Που υπάρχει το λάθος ή το παράλογο:
    Δυστυχώς τα παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας συστημικής και μη και οι προπαγανδιστές ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κράτησαν από την πρόταση του το λεφτά υπάρχουν και έσβησαν όλα τα ΕΑΝ για να μπορούν έτσι να συκοφαντούν και να λοιδορούν τον Παπανδρέου.
    Κάποτε ελπίζω σύντομα να ξαναγραφεί η ιστορία από την ορθή πλευρά και όχι από την ανάποδη.
    Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει το νέο ΠΑΣΟΚ για να κερδίσει την αξιοπιστία του στην ελληνική κοινωνία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κύριε Θωμά Μπαρμπαρούση ,στα χωριά μας ίσως πάνε αυτοί που έχουν σκοπό να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ/κίνημα αλλαγής,στην Αθήνα Θεσσαλονίκη Πάτρα.... δεν θα έχει κανέναν δισταγμό κάποιος που θα ψηφίσει άλλο κόμμα ( ΝΔ ή ΣΎΡΙΖΑ...)να το "παίξει" και ψηφοφόρος του Α.Λοβέρδου η του Γ.Παπανδρέου η του Ν.Ανδρουλάκη γιατί νομίζει ότι το κόμμα που πραγματικά ψηφίζει (ΝΔ ή ΣΎΡΙΖΑ) θα βοηθηθεί σε σχηματισμό κυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κ. ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗ είναι αξιοπρεπές να βάζουν τον απλό κοσμο/ψηφοφόρους να υπογραφει δηλώσεις ότι δέν ανηκει σε αλλο κόμμα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όσο αξιοπρεπές είναι να ψηφίσει κάποιος που είναι μέλος άλλου κόμματος....Για να κυριολεκτουμε, πρόκειται για αίτηση και όχι δήλωση.Πλην, όμως στην αίτηση θα πρέπει να αναφέρεται ότι δεν είναι μέλος κάποιου κόμματος.Νομιζω ότι πιο σωστό θα ήταν να μην ζητείται κάτι τέτοιο, αφού προηγουμένως έχει γνωστοποιηθεί η απόφαση του ΚΙΝΑΛ ότι οι εκλογές αφορούν μέλη, φίλους, απλούς πολίτες αλλά όχι μέλη άλλων κομμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η καλλίτερη πολιτική και αξιοπρεπή λύση ήταν,
      να ψηφίσουν τώρα Μόνο όσοι ήταν ήδη μέλη ή φίλοι του ΚΙΝΑΛ.

      Διαγραφή
  21. 9.22 σου αρεσει να σου πεί ο φίλος σου ή φίλη σου, να υπογράψεις σε ενα χαρτί ότι τον/την αγαπάς ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ (ο ηλιος ο πρασινος ο ηλιος που ανατελει μας οδηγει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο