Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Πάτρα – Κορονοϊός: Τα τελευταία λόγια του ιερέα που πέθανε – «Αυτά που μου είπε θα τα θυμάμαι πάντα»

 


Ο ιερέας έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό στην Πάτρα, με την τραγική είδηση να προκαλεί συγκίνηση. Πώς τον σκιαγραφεί ένας άνθρωπος που τον έβλεπε καθημερινά τους τελευταίους μήνες, μέχρι να ξεκινήσει η άνιση μάχη του…
Διαβάστε περισσότερα »

 Μαύρο πέπλο έχει σκεπάσει την τοπική κοινωνία της Πάτρας, μετά το άκουσμα της είδησης ότι ο πατέρας Βασίλειος, ο εφημέριος στον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιώτισσης έχασε την μάχη με τον κορονοϊό. Ο κύριος Χρήστος, νεωκόρος στην συγκεκριμένη εκκλησία μιλάει στο newsit.gr και αποκαλύπτει ότι ο 73χρονος έκανε αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα.

«Δεν είχε περάσει και λίγα! Ο πατέρας Βασίλειος έκανε αιμοκάθαρση κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Στην εκκλησία είμαι εδώ και 5 μήνες αλλά τα λόγια του θα με συντροφεύουν έως το τέλος μου. Μου έλεγε: «Να είσαι κέρβερος, να μην τα παρατάς, να είσαι υπάκουος και ταπεινός».

Η λέξη που τον αντιπροσώπευε ήταν η θάλασσα: Και ήρεμος και ταραχώδης με κύμα. Και όταν πήγαινε για αιμοκάθαρση ήταν ακριβώς αυτό.»

O κος Χρήστος περιγράφει στο newsit.gr ότι στα μέσα του μήνα σοβάρεψε η κατάσταση της υγείας του ιερέα. «Από τις 14 του Νοέμβρη δεν τον ξαναείδα, μόνο μία φορά επικοινωνήσαμε μέσω τηλεφώνου. Στις 21 του μηνός ζήτησε αγιασμό και δεν μπορούσε καν να σηκωθεί. Με ευχαρίστησε τρεις φορές. Είχε δύναμη μέσα του» καταλήγει συγκινημένος ο νεωκόρος του Ιερού Παναγίας Αλεξιώτισσης, τον οποίο ο πατέρας Βασίλειος υπηρετούσε με αγάπη τόσα χρόνια.

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΤΣΟΥΤΣΑ

newsit.gr

 

 

 

 

 

5 σχόλια:

  1. Αιμοκαθαρση κανουν για τον καρκινο , οχι για τον κορονοιο ....ΑΣΧΕΤΟΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκανε αιμοκαθαρση και κολλησε κορονοιο χριστιανε μου.δεν κολλησε κορονοιο κ εκανε αιμοκαθαρση

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου πριν να γράφεις να σκέφτεσαι αυτά που γράφεις πρώτον ο άνθρωπος δεν σου λέει ότι έκανε αιμοκάθαρση για τον κορονοϊό και δεύτερον η αιμοκάθαρση δεν γίνεται για τον καρκίνο όπως γράφεις Άσχετε των άσχετων

      Διαγραφή
  2. Τον πατέρα Βασίλειο τον γνωρίζαμε, δεν άντεξε η καρδιά του στο νοσοκομείο! Πάψτε ποια να τα βαπτίζετε όλα με τον κορωνοϊό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο θεός νά τόν αναπαύσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο