Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

ΔΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Σύσταση επιτροπής για 26 εντάλματα πληρωμής μισθώσεων μηχανημάτων και προμήθεια αδρανών συνολικής αξίας 225.000 ευρώ.


   Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, κατά τη συνεδρίασή του στις 23 Νοεμβρίου 2021, συζήτησε εκτός των άλλων και ένα θέμα εκτός ημερησίας διάταξης. Πρόκειται για ένα ζήτημα που ήρθε, από τον επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κασόλα, και αφορά την πληρωμή ενταλμάτων.

Ο κ. Κασόλας πρότεινε τη σύσταση μιας διαπαραταξιακής επιτροπής που θα ασχοληθεί με τη διερεύνηση (οπτικά) των εργασιών που αφορούν τα εντάλματα πληρωμής, καθώς και προσωρινή αναστολή πληρωμών για διάστημα δέκα ημερών.
 
 
Διαβάστε περισσότερα »

Αρχικά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καλαντζής έκανε την πρόταση, να μπει ως θέμα σε επόμενο δημοτικό Συμβούλιο, στο σημείο αυτό το λόγο πήρε ο κ. Κασόλας μιλώντας για την διαδικασία του δημοτικού συμβουλίου, που προβλέπει μια σειρά από όρους και προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για την οποιαδήποτε απόφαση ως προς τη συζήτηση των θεμάτων. Δείτε παρακάτω το σχετικό απόσπασμα.



Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καλαντζής ανακοίνωσε το θέμα εκτός ημερησίας διάταξης με την άποψη ότι δεν υπάρχουν τα επαρκή στοιχεία προς τη συζήτηση του. Λαμβάνοντας το λόγο από τον πρόεδρο του ΔΣ, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Μασούρας ζήτησε να γίνει η συζήτηση του θέματος, θίγοντας και το θέμα της επάρκειας στοιχείων γενικά στο ΔΣ. Δείτε παρακάτω το σχετικό απόσπασμα.



Ο κ. Μωραΐτης ζήτησε επίσης την συζήτηση του θέματος ώστε να ενημερωθεί και επί του θέματος.Δείτε παρακάτω το σχετικό απόσπασμα.

 
Ο κ. Βίτσας έθεσε το θέμα της αρμοδιότητας του ΔΣ σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Δείτε παρακάτω το σχετικό απόσπασμα.


Ως εισηγητής του θέματος ο κ. Κασόλας ενημέρωσε το ΔΣ για το θέμα που ήρθε στο ΔΣ. Δείτε παρακάτω το σχετικό απόσπασμα.

 

Το λόγο πήρε  ο κ. Παντελής Αποστολάκης ρωτώντας εάν η νομοθεσία δίνει το δικαίωμα στο ΔΣ να αναστείλει την πληρωμή ενταλμάτων. Δείτε παρακάτω το σχετικό απόσπασμα.

 
Μετά από ερωτήσεις επί της ουσίας του θέματος ο κ. Κασόλας ενημέρωσε το ΔΣ ως προς τι αφορούν τα εντάλματα. Σύμφωνα με την ενημέρωση αφορούν 26 εντάλματα με μισθώσεις μηχανημάτων και προμήθεια αδρανών συνολικής αξίας 225.000 ευρώ. Δείτε παρακάτω το σχετικό απόσπασμα.


Στο σημείο αυτό υπάρχει διακοπή του βίντεο καθώς  έχει αναρτηθεί σε δύο μέρη από τον Δήμο και συνεχίζει παρακάτω.


Η τελική τοποθέτηση του κ. Βίτσα με την καταψήφιση του θέματος από την δημοτική του παράταξη. Δείτε παρακάτω το σχετικό απόσπασμα.

 


Το Δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής για τη διερεύνηση (οπτικά) των εργασιών.

Με μέλη τον κ. Μυλωνίδη, τον κ. Μωραΐτη, την κα Καρέλου, τον κ. περλή και αναπληρωματικούς τον κ. Κασόλα, τον κ. Βαρβάτο.


25 σχόλια:

  1. ΜΠΑΡΑΒΟ ΚΑΣΟΛΑ ΜΟΝΟ ΈΤΣΙ ΚΑΤΑΛΆΒΟΥΝ ΑΥΤΟΙ.ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΙ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΌΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΌ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΊΔΙ ΤΟΥΣ.ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΕ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΊΣ.ΚΑΣΟΛΑΙΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣΟΥΡΑΙΟΙ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΙΞΕΤΕ, ΕΝΩΘΕΊΤΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΊ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΡΕΤΑΛΙΑ.ΑΛΛΙΩΣ ΜΕ ΤΟΣΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΑΛΙ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΟΥΝ.ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΕΡΌ ΚΑΙ ΟΣΙΟ.ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΊΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι έχοντες χωματουργικά μηχανήματα που βρήκαν τα αδρανή υλικά; Αδρανή υλικά έχουν οι μάντρες και το νταμάρι. Μιλάμε για διαπλοκή και δι9αφθορά καραμπινάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ροκανίζουν αδίστακτα το δημόσιο χρήμα πάνω από 20 χρόνια. Τώρα ξυπνήσατε δημοτικοί σύμβουλοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι κάνανε παλι Θανάση πηγαν δήθεν από δυο φορτηγά χαλίκια ξισανε ταχα ταχα και λίγο τους δρόμους και έτοιμα τα έργα εις υγεία τα κορόιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δήμαρχε Αποστολάκη και Αντιδήμαρχε Βίτσα αφού έγιναν τα έργα όπως λέτε, γιατί αρνείστε τον έλεγχο; Μήπως πιαστήκατε με τη γίδα στη πλάτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τρωκτικά καλά σας κάνει ο Κασολας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θανάση το ξέρουμε ότι δε συμβιβάζεσαι και δε μασάς μόνο από σένα θα το βρούνε τα αρπακτικά πες και ποιοι έχουν κόψει τα εντάλματα για να είμαστε σωστά ενημερωμένοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρωταθλητές στα χαλίκια και στις λαμογιές. Αίσχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για τα πάντα υπεύθυνος είναι ο Αρχιερέας. Οι άλλοι απλά υπογράφουν. Προσέξτε την υπογραφή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλό θα ήταν να μας πείς Θανάση και ποιοι είναι οι διοικητικοί υπάλληλοι που υπογράφουν και ποιος είναι και ο υδραυλικός που παίρνουν τέτοιο ρίσκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιατί δεν το έκανε οταν έγινε η ανάθεση και το κάνει τώρα??? Για να παρει στο λαιμό του 26 οικογένειες που δεν θα πληρωθουν τα Χριστούγεννα όλα στο βωμό της μαυρης αντιπολίτευσης ντροπή σου κασολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Που τα πηγαν τα αδρανή υλικά σε ποιό χωριό για να ξέρουμε και εμείς από ποιά μάντρα πάρθηκαν μάλλον από καμία. Διαπλοκή διαπλοκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ουδέν κρυπτόν από τον ήλιο ισοτιμε είσαι υπευθυνος για πολλά κακά στον τόπο σου ντροπή σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χαμός, πανηγυρακι, σπατάλη, διαφθορά...
    Κάποια γίνονται μόνο για να γίνουν, για το θεαθήναι, εκτός κι αν είναι τόσο γάτος ο μεγάλος κ τα καλύπτει...δεν νομίζω!!!!
    Απλά διαφωνούμε για να παρουσιάζουμε έργο και αλληλοχτυπιομαστε στις πλάτες χωρίς να ενοχλούμε. Αν πάει κάποιος να ταράξει τα νερά...αυτός θα χτυπηθεί σαν χταπόδι με εντολή του μεγάλου και τους παρατρεχαμενους και τα πρόβατα που μασάνε ότι τους προσφέρουν.

    Αυτός ο τόπος δεν αλλάζει, κρίμα γιατί κάποιοι θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερη δουλειά.
    Κασολα θα μπορούσες αλλά δεν το κάνεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ποιες 26 οικογένειες ρε φίλε... Από τα225000 χιλιάρικα ζήτημα να δούλεψαν τα 70000 κ αν πάμε σε έξοδα αυτών που τα έκοψαν ζήτημα είναι 30000.Άστο ρε παντελή εσύ κάνεις πάρτυ.... ΑΠΌ ΕΔΏ είμαστε και εμείς, επειδή δεν ασχολείται ο κόσμος γενικά με τα κοινά νομίζεις ότι μας κοροϊδεύεις; όσο για το ΒΙΤΣΑ;;; ουδέν σχόλιον η μάλλον ένα σχόλιο!!! Το 2018 βροντοφωναζε με ψυχή για το τι ατασταλειες κάνει ο δήμαρχος... Μετά τι άλλαξε, δεν ξέρω!!! Χέρια ψηλά σηκώνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κασόλα Θανάση παραιτήσου από Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ.

    Δεν βλέπεις πόσο το χρησιμοποιούν οι της Δημοτικής Αρχής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μεγάλη ευθύνη για αυτά που συμβαίνουν στο Δήμο έχουν οι υπάλληλοι που υπογράφουν έγγραφα με τα οποία κόβονται τα ΧΕΠ. Θα ελέγχουνε για ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ποιοι είναι οι υπάλληλοι που υπογράφουν τα τόσο σημαντικά έγγραφα τον έναν τον υδραυλικό τον ξέρουμε είναι χρόνια αντιδήμαρχος ΜΕΔΕΩΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον έχει αντιδήμαρχο ο ΙΣΟΤΙΜΟΣ με τον αρχιερέα γιατί όλοι μαζί νομίζουν ότι μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια. Κακό πράγμα η έπαρση κοντός ψαλμός Αλιλουια

      Διαγραφή
  21. Κάποιοι ανεπάγγελτοι κάνουν πάρτι για πάρτη τους . Τους ξέρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μερικοί της πλειοψηφίας και ένας της μειοψηφίας φανερά και μέσα στο ΔΣ υποστηρίζουν τη διαπλοκή . Ντροπή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χαλίκια, χαλίκια, χαλίκια.
    Που θα πει, Παντελονιάσματα, Παντελονιάσματα,Παντελονιάσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο