Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Εύσημα σε Λιβανό – Ένωση Αγρινίου: Ουσιαστική μεταρρύθμιση το νομοσχέδιο για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις

 


Εύσημα σε Λιβανό – Ένωση Αγρινίου: Ουσιαστική μεταρρύθμιση το νομοσχέδιο για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Πέμπτη το βράδυ στη Βουλή και αφορά στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, δίνει ουσιαστικές, σύγχρονες λύσεις σε χρόνια προβλήματα των κτηνοτρόφων.

Διαβάστε περισσότερα »

Πρόκειται για λύσεις που για πρώτη φορά δίνονται στη χώρα μας και αναβαθμίζουν και εκσυγχρονίζουν τον κτηνοτροφικό τομέα, ο οποίος περνά στη νέα απαιτητική εποχή, με «ισχυρά όπλα» στη διάθεσή του. Από την ίδρυση νέων μονάδων, ως τον εκσυγχρονισμό και τη λειτουργία των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

Αυτά επισημαίνει η «Ένωση Αγρινίου» σε ανακοίνωσή της μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο αυτό είναι προϊόν ενός ουσιαστικού, εξαντλητικού και παραγωγικού διαλόγου που έλαβε χώρα τους τελευταίους μήνες, στον οποίο διάλογο μετείχαν, φυσικά, οι συνεταιριστικές οργανώσεις, όπως και η Ένωση Αγρινίου, αναδεικνύοντας μια σειρά επιμέρους ζητημάτων,  με σκοπό την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων.

«Έχουμε, άλλωστε, αμέτρητες φορές στο παρελθόν λάβει αφορμές» αναφέρει η «Ένωση Αγρινίου» «για να επισημάνουμε ότι στο νομό με το μεγαλύτερο ζωικό κεφάλαιο στη χώρα, οι σταβλικές εγκαταστάσεις παραπέμπουν στην εποχή του μεσοπολέμου.

Υπάρχουν, βεβαίως, λαμπρές εξαιρέσεις και αξιέπαινες προσπάθειες, η γενική εικόνα, όμως, είναι απελπιστική, κάτι που ευκόλως μπορεί να εξηγηθεί, αφού, αν μια εγκατάσταση δεν νομιμοποιηθεί, …προφανώς και δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί για το επόμενο βήμα, αυτό του εκσυγχρονισμού».

Σύμφωνα με την «Ένωση Αγρινίου » «το μεγάλο στοίχημα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι να κάνει τομές και μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν το παραγωγικό μας μοντέλο και δίνουν αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα των Ελλήνων παραγωγών.

Ο Σπήλιος Λιβανός, με τη συγκεκριμένη παρέμβαση, προχώρησε σε μια ουσιαστική μεταρρύθμιση, που θα δώσει τη δυνατότητα στον Έλληνα κτηνοτρόφο να γίνει, εφόσον το επιθυμεί, όχι μόνο ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, αλλά πρότυπο και επιλογή για τη νέα γενιά».

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στον κ. Λιβανό.Το έχω γράψει πολλές φορές ότι μας εκπλήσσει ευχάριστα με το έργο του ως Υπουργός. Πραγματικά αντάξιος της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. AN KANEI ΚΑΘΑΡΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΟΥ ΧΥΝΟΥΝ ΑΙΜΑ ΝΑ ΤΣΕΚΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΣΔΕ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ.......ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΛΕΝΤΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο