Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Καπραβέλος: Κλειστά σχολεία, μάσκες παντού και lockdown για ανεμβολίαστους

 


Καπραβέλος: Κλειστά σχολεία, μάσκες παντού και lockdown για ανεμβολίαστους.

Στη σκληρή γραμμή για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού επιμένει ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος ζήτησε για μια ακόμη φορά τη λήψη αυστηρότερων μέτρων, όπως κλείσιμο των σχολείων, χρήση μάσκας παντού και lockdown για τους ανεμβολίαστους.

Διαβάστε περισσότερα »

Περιγράφοντας στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΙ την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ο κ. Καπραβέλος έκανε λόγο για «εφημερίες πολέμου» με πάρα πολλές εισαγωγές και διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

«Κάθε μέρα έχουμε σκηνές πολέμου στα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη. Μας ξέφυγε πάλι η κατάσταση στην κοινότητα. Όλα τα νοσοκομεία αυτή τη στιγμή προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τους ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Άνοιξε το «Γεννηματάς», έδωσε κι άλλες κλίνες Εντατικής για να μπορέσουμε να απορροφήσουμε τους ασθενείς που είναι εκτός ΜΕΘ ώστε να προστατεύσουμε τη ζωή τους, ήρθαν γιατροί από τον ιδιωτικό τομέα και ενισχυθήκαμε κι αυτό ήταν κάτι που μας ανακούφισε. Οι εφημερίες είναι εφημερίες πολέμου, με πάρα πολλές εισαγωγές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η πολιτεία έχασε το στοίχημα χαρακτηρίζοντας τα μέτρα που έχουν ληφθεί «διστακτικά» και τονίζοντας ότι χρειάζονται επειγόντως παρεμβάσεις για να μπορέσουμε να κάνουμε Χριστούγεννα.«Η Θεσσαλονίκη θέλει άμεσα μέτρα. Η στρατηγική που επιλέχτηκε, επιβάλλει στην έξαρση της πανδημίας μέτρα, όπως κλείσιμο σχολείων για 10 μέρες, γήπεδα χωρίς θεατές, μάσκες παντού, lockdown παντού για τους ανεμβολίαστους. Δε γίνεται να έρχονται 70 ασθενείς σε απελπιστική κατάσταση, εμείς να τρίβουμε τα χέρια μας και η πολιτεία να μετρά τις νεκροφόρες. Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους», επισημαίνει.

Σε ό,τι αφορά στη νέα μετάλλαξη «Όμικρον», υπογράμμισε ότι είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής αμέλειας των πλούσιων χωρών απέναντι στις φτωχές αφήνοντάς τες χωρίς εμβόλια κι επισημαίνει ότι η Αφρική έχει ποσοστό εμβολιασμού 6%.

«Η πιο σωστή στρατηγική είναι ο καθολικός και υποχρεωτικός εμβολιασμός. Όταν το Ισραήλ ανακοίνωσε την αναγκαιότητα της τρίτης δόσης τον Ιούλιο, είχε 8.000 κρούσματα. Εφάρμοσε την τρίτη δόση και τώρα μετρά 400 κρούσματα ημερησίως. Εμείς αργήσαμε να βάλουμε την τρίτη δόση στη φαρέτρα μας. Κάναμε και ένα ακόμα λάθος. Θεοποιήσαμε τους εμβολιασμένους. Ένα 20% σε απλές κλίνες είναι εμβολιασμένοι. Και οι εμβολιασμένοι μολύνονται. Άρα, έπρεπε να επιταχυνθεί η τρίτη δόση. Στο νοσοκομείο μου από τις 70 εισαγωγές, οι 25 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι», καταλήγει ο κ. Καπραβέλος.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλός τον κι ας άργησες.(Μωρ τι είναι τούτο?)

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΛΟΙΜΟΞΙΟΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ..ΠΟΝΑΕΙ ΚΕΦΑΛΙ ΚΟΒΕΙ ΚΕΦΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΗΛΕΟΛΟΙΜΟΞΟΙΟΛΟΓΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ...ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΧΙ ΜΙΑ ...ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΗΝ SUPER ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΣΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΘΗΣΑΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ

Ανώνυμος είπε...

Ακριβως