Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

ΚΙΝΑΛ : ΤΟ DEBATE ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ;


ΚΙΝΑΛ : ΤΟ DEBATE ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ;

Απόψε στις 10μμ η Τηλεμαχία στην ΕΡΤ



Του ΘΩΜΑ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗ
Δημοσιογράφου-Μέλους ΕΣΗΕΑ

     Το κρίσιμο τεστ, που σε μεγάλο βαθμό θα κρίνει την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ, θα είναι η αποψινή ‘’Τηλεμαχία’’, που θα πραγματοποιηθεί στα στούντιο της κρατικής ΕΡΤ με τη συμμετοχή των πέντε υποψηφίων, καθώς ο Γεώργιος Παπανδρέου, δεν θα συμμετάσχει, διαφωνώντας με τους όρους και τη διαδικασία που αποφασίστηκε......


Το γεγονός αποτελεί μείζον πολιτικό ζήτημα των ημερών και ως τέτοιο προσελκύει το ενδιαφέρον ΜΜΕ, κομμάτων αλλά και της Κοινωνίας. Και είναι αυτό λογικό, αφού από το πρόσωπο, που θα επιλεγεί θα εξαρτηθούν πολλά , σε ότι αφορά το ίδιο το ΚΙΝΑΛ, τα άλλα κόμματα , τις συνεργασίες και τους συσχετισμούς δυνάμεων , που θα διαμορφωθούν για το σχηματισμό κυβέρνησης, σε περιπτώσεις μη αυτοδυναμίας κλπ

Μέσα από τις φιλόξενες στήλες του xiromeronews επιδιώκουμε –στο μέτρο των δυνατοτήτων μας- να σας κρατήσουμε ενήμερους γι αυτές τις εξελίξεις, που κατά την άποψή μας, μπορεί να σηματοδοτήσουν αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό.

Οι πέντε υποψήφιοι Ν. Ανδρουλάκης, Χ. Καστανίδης, Π.Χρηστίδης , Α. Λοβέρδος και Π. Γερουλάνος θα βρεθούν απέναντι σε τρεις έμπειρους και έγκριτους δημοσιογράφους- τον Παύλο Τσίμα (ΣΚΑΙ), τον Γιώργο Κουβαρά (ACTION 24 ), τον Τάσο Παππά (ΕΦΣΥΝ)- οι οποίοι, απ ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω, δεν θα ‘’χαρισθούν’’ στους υποψήφιους και θα ζητήσουν να λάβουν ξεκάθαρες απαντήσεις σε καίρια ζητήματα που απασχολούν , ή ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία. Το δικό της, ανάλογο ρόλο, θα παίξει η συντονίστρια Ανδριάνα Παρασκευοπούλου (ΕΡΤ).

Η αντιμετώπιση της πανδημίας, η οικονομία, η ανεργία,το μεταναστευτικό, η εγκληματικότητα, η σχέση με την Τουρκία και γενικά η εξωτερική πολιτική και φυσικά η μετεκλογική συνεργασία, σε περίπτωση μη αυτοδυναμιών θα είναι στο επίκεντρο των ερωτοαπαντήσεων και οι απαντήσεις που θα δοθούν θα βαρύνουν ιδιαίτερα στην απόφαση των ψηφοφόρων για την επιλογή του κατάλληλου ηγέτη.

Σημαντικό ρόλο στην επιλογή των ψηφοφόρων θα παίξει και η θέση των υποψηφίων για τη στάση τους στην περίπτωση, που δεν επιλεγούν για τη θέση του προέδρου. Θα αποδεχθούν την ήττα τους και θα παραμείνουν στο ΚΙΝΑΛ ως απλοί στρατιώτες, έτοιμοι να προσφέρουν, όποιος και να είναι ο νικητής, ή θα αποχωρήσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο; Και το σημαντικότερο, θα προχωρήσουν σε ίδρυση νέου πολιτικού φορέα, ή θα προσχωρήσουν σε άλλο κόμμα, μη συμβιβαζόμενοι με την ήττα τους;

Το θέμα αυτό , θεωρώ ότι θα τεθεί με έμφαση στη συζήτηση τόσο από τους ερωτώντες δημοσιογράφους, όσο και από τους ίδιους- τουλάχιστον από κάποιους- υποψηφίους αφού υπάρχει και το παρελθόν, οπότε Λοβέρδος, Καστανίδης, Παπανδρέου είχαν δημιουργήσει δικούς τους πολιτικούς φορείς.

Βέβαια, πολύ θα ‘’μετρήσει’’ στην αξιολόγηση των υποψηφίων -πέραν από τις θέσεις τους για τα διάφορα ζητήματα- η εικόνα που θα δώσουν στους τηλεθεατές και κυρίως η πειστικότητά τους. Αν δηλαδή, γνωρίζουν τα θέματα και σε πιο βαθμό, αν είναι αποφασισμένοι να υλοποιήσουν όσα υποσχεθούν, αν έχουν τη δυνατότητα να σταθούν δυναμικά και ανταγωνιστικά στο πολιτικό σκηνικό. Η ευχέρεια λόγου και τα γρήγορα αντανακλαστικά είναι επίσης, μέσα σε αυτά, που επηρεάζουν τους ψηφοφόρους.

Σε κάθε περίπτωση αργά το βράδυ, οπότε η τηλεμαχία θα έχει ολοκληρωθεί θα γνωρίζουμε, ως ένα βαθμό, ποιος θα έχει το προβάδισμα για την ανάδειξη στην προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

Η απουσία του Γ. Παπανδρέου από το πάνελ -ενός εκ των κυριότερων διεκδικητών του αξιώματος, σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις- θα μετριάσει τη δυνατότητα να βγουν ασφαλή -και όσο αυτό είναι δυνατόν- συμπεράσματα για τον νικητή των εσωκομματικών εκλογών στις 5 και 12 Δεκεμβρίου.

Πολλοί θεωρούν ως φυγομαχία τη στάση του ΓΑΠ, αφού ο ίδιος, λόγω του ότι διετέλεσε πρωθυπουργός σε μια ιδιαίτερη κρίσιμη φάση -οπότε η χώρα οδηγήθηκε στο ΔΝΤ- θα βρισκόταν σε δυσχερή θέση απέναντι στους συνυποψηφίους του και τους τηλεθεατές. Η μη συμμετοχή δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να αξιολογηθεί, αν δηλαδή θα ωφελήσει ή θα τον βλάψει. Ίσως, αργότερα να ‘’φανεί’’ το αποτέλεσμα αυτής της επιλογής.

3 σχόλια:

  1. Κ. Θωμά Μπαρμπαρούση συμπατριώτη μας !
    είναι σωστό απο κοινωνική άποψη,να γίνονται γραπτές δηλώσεις απο τον απλό κόσμο/ψηφοφόρους του σεβαστού πολιτικού κόμματος ΚΙΝΑΛ,
    ότι δέν ανήκουν οι συμμετέχοντες στην ψηφοφορία συμπολίτες μας σε άλλο πολιτικό χώρο ? αφού αυτό για αξιοπρεπείς συμπολίτες μας θεωρείται ή είναι αυτονόητο.
    Καλημέρα σας Κ. Θωμά Μπαρμπαρούση συμπατριώτη μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν το επικροτω και το θεωρώ,επιεικως αστοχία thomas.barmparousis@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ. Θωμά Μπαρμπαρούση συμπατριώτη μας !
    ίσως θα ήταν καλύτερα νομίζω να υπήρχε ή να υπαρξει τουλάχιστον η ελεύθερη δυνατότητα συμπλήρωσης για το θεμα αυτό, στους συμμετέχοντες συμπολίτες μας στην ψηφοφορία.
    Καλημέρα σας Κ. Θωμά Μπαρμπαρούση συμπατριώτη μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο