Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Συμβαίνει τώρα: Οι πρώτες φωτογραφίες από την Εκδήλωση για τη "ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΓΑΜΕΣΤΟΥ".



  Μία όμορφη φθινοπωρινή ημέρα, όπως είναι η σημερινή, ο Δήμος Ξηρομέρου πραγματοποιεί την εκδήλωση για τη "ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΓΑΜΕΣΤΟΥ" ή ναυμαχία των πυρπολικών όπως είναι γνωστή. Η εκδήλωση έχει ξεκινήσει με τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης Πλάκας στην παραλία του Αστακού(θέση Αγκυρα).  

Στα αποκαλυπτήρια παρευρίσκονται μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Σάλμα, ο Δήμαρχος Αστακού κ. Τριανατφυλλάκης Ιωάννης, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, κ. Κώστας Λύρος ο πρώην Δήμαρχος κ. Στάικος Παναγιώτης, ο εκπαιδευτικός Βασίλης Ζαγκότας και πρόεδρος της επιτροπής για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, ο δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος και πρώην πρόεδρος του συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων δημοσιογράφων, ....

 
Διαβάστε περισσότερα »

ο Αντιναύαρχος ε.α. Μποΐλές Δημήτριος, η Λιμενάρχης Μεσολογγίου κα Σκανδάλου Κυριακή, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Κατσαούνης Ελευθέριος ο πρόεδρος ΝΠΔΔ Ξηρομέρου κ. Μπαμπούρης Κων/νος, ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου κ. Απόστολος Ντίνος, ο αντιδήμαρχος κ. Πολύζος Βασίλης, ο πρώην Πρόεδρος Εφετών κ. Αλέκος Σάββας,  η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Χριστίνα Ταπραντζή, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητα Αστακού κα Αρετή Γριτσίπη, η Πρόεδρος συλλόγου γυναικών Αστακού κα Ζούλα Ιωάννα, ο πρόεδρος του συλλόγου Χοβολιοτών Αστακού Γιώργος Βασίλας, η πρόεδρος του συλλόγου Φυτειών κα Καπότη Μαριάννα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων “Τα Κόροντα” Ταξιάρχης Σάββας, ο πρόεδρος Αρχοντοχωριτών Άγιος Γεώργιος Πιτσινέλης Ελευθέριος, ο Αρχιμανδρίτης πατέρας Δαβίδ Μπαζούλας, ο πάτερ Δημήτριος Τέγας, εκπρόσωποι φορέων και δημότες.

Στη συνέχεια η εκδήλωση του Δήμου Ξηρομέρου, θα συνεχιστεί στις 18:00μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ξηρομέρου, με χαιρετισμό και ομιλία για την τόσο σημαντική αυτή Ναυμαχία.

Να υπενθυμίσουμε ότι, στη ναυμαχία αυτή έγινε η διάσπαση του τουρκικού αποκλεισμού στον κόλπο του Δραγαμέστου από τον ελληνικό στόλο, με τον Μιαούλη, τον Σαχτούρη και άλλους αγωνιστές, μετά τον ανεφοδιασμό του Μεσολογγίου, τον Ιούλιο του 1825, κατά τη διάρκεια της πρώτης πολιορκίας του. 
 
Επίσης σύμφωνα με το Δήμαρχο Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη  μετά από συζητήσεις με μέλη της Ένωσης Αστακηνών, του Προέδρου του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών, της Προέδρου Κοινότητας Αστακού, την Επιτροπή του Δήμου Ξηρομέρου για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 γίνεται προσπάθεια να υλοποιηθεί και να θεσμοθετηθεί επετειακός εορτασμός του ιστορικού αυτού γεγονότος, ενισχύοντας της δράσεις πολιτισμού και εξωστρέφειας του Δήμου.

Δείτε τις φωτογραφίες ......
 








 



 











5 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια Δήμαρχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο δημος για πρωτη φορά έχει Δημαρχο με 76 % και δημοτικότητα πανο απο 90 %

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραία εκδήλωση . Και σημαντικό γεγονός που για πρώτη φορά προβάλλεται . Να το καθιερώσεται κάθε χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αποκαλυπτήρια χωρίς χορηγούς για να διαφημίζονται οι κάθε είδους χορηγοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάτσε να γίνουν εκλογές φίλε 11. 57 κ θα πέσεις από τα σύννεφα. Αφού έχει τόση δημοτικότητα γιατί είναι 3 κ ο κούκος στην εκδήλωση? Ο δήμαρχος είναι σε ελεύθερη πτώση. Αυτός κ ο ξερόλας που κάνουν ότι θέλουν στο Δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο