Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Πληροφορίες για δημαιρεσίες στις 2 Ιανουαρίου στους Δήμους όλης της χώρας

 


Πληροφορίες που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες κάνουν λόγο για παράταση σχεδόν δύο μηνών στη διενέργεια των δημαιρεσιών στους Δήμους όλης της χώρας, με έγγραφο που απεστάλη από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Το συγκεκριμένο έγγραφο του Υπουργείου, τοποθετεί την διενέργεια των δημαιρεσιών την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022, επισημαίνοντας ότι θα υπάρξει εγκύκλιος για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Σημειωτέον ότι οι δημαιρεσίες ήταν προγραμματισμένες για την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου.

Δημοσίευμα του MYOTA παραθέτει το έγγραφο:

«Με την ΑΔΑ Ψ5044ΜΤΛ6-ΕΡΖ εγκύκλιό του το Υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 64 του ν. 3852/2010, σε συνδυασμό με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 74 του ιδίου νόμου, κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας της δημοτικής περιόδου 2019-2023, η διαδικασία εκλογής των μελών του προεδρείου των δημοτικών συμβουλίων και των επιτροπών θα λάβει χώρα την πρώτη Κυριακή του Ιανουαρίου του τρίτου έτους αυτής, ήτοι την Κυριακή 2 Ιανουάριου 2022.

Για περαιτέρω διευκρινίσεις ή πληροφορίες αναφορικά με την εκλογική διαδικασία θα εκδοθεί νέα εγκύκλιος.

Έντονη είναι η αντίδραση πολλών δημάρχων καθώς η εκλογή προεδρείου και συνδέεται άμεσα με τον ορισμό των αντιδημάρχων των περισσοτέρων εκ των οποίων η θητεία λήγει αυτήν την περίοδο και ζητούν να δοθεί μικρή παράταση στις διατάξεις των άρθρων 9 παρ. 4 περ. δ’ και 64 παρ. 1 του ν.3852/2010 σύμφωνα με τα οποία η διαδικασία εκλογής των μελών του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου για τη δημοτική περίοδο 2019 – 2023 λαμβάνει χώρα την την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021 (τρίτο έτος δημοτικής περιόδου – δεύτερη θητεία)».

Δεν υπάρχουν σχόλια: