Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Θετικά μηνύματα για τη μείωση του κόστους στο Φυσικό Αέριο.

 Φυσικό αέριο: O Πούτιν με μία δήλωση έριξε τις τιμές κατά 13% στην Ευρώπη.


Μία δήλωση του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν το βράδυ της Τετάρτης ήταν αρκετή για να μειωθεί κατά 13% την Πέμπτη η χρηματιστηριακή τιμή του φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά. ....

 
Διαβάστε περισσότερα »


Πλέον κινείται στα 75 δολάρια ανά MWh, επίπεδα που είναι πολύ υψηλά, αν συνυπολογίσει κανείς ότι την ίδια περίοδο πέρυσι η τιμή ήταν κάτω από τα 30 δολάρια ανά ΜWh – αλλά διαφαίνεται μία τάση της ρωσικής πλευράς να αποθαρρύνει την μεγάλη αύξηση των τιμών, προκειμένου να αποφύγει μία απότομη μείωση της ζήτησης.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας ανέφερε ότι από τις 8 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η αναπλήρωση των αποθεμάτων των ευρωπαϊκών κρατών, που έχουν πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Για παράδειγμα, η μείωση στα αποθέματα φυσικού αερίου της Γερμανίας είναι δραματική στο ξεκίνημα της χειμερινής περιόδου – υπολογίζεται ότι μόνον το 10% της συνολικής δυνατότητας αποθήκευσης ενέργειας χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή, ενώ στην Αυστρία το αντίστοιχο ποσοστό είναι στο 20%.

Οι τιμές της ενέργειας στην γερμανική αγορά για τον Δεκέμβριο και το πρώτο τρίμηνο του 2022 υποχωρούσαν κατά 15% το απόγευμα της Πέμπτης, αγγίζοντας το χαμηλότερο σημείο από τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ την τελευταία εβδομάδα μειώθηκαν και οι τιμές για τα δικαιώματα εκπομπών άνθρακα.
Παρότι η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη έχει μειωθεί στο μισό από τα ρεκόρ των αρχών του Οκτωβρίου, όταν η τιμή του είχε φτάσει ακόμα και τα 160 δολάρια ανά μεγαβατώρα, υπάρχει ακόμη ανησυχία για πιθανή εκτόξευση των τιμών σε περίπτωση που ο χειμώνας είναι δριμύς.

  topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο