Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Με επίσημο προσκεκλημένο τον Δήμαρχο Ιωαννίνων η σημερινή σχολική εορτή αφιερωμένη στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων.

     Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σχολική γιορτή του Καλλιτεχνικού Γυμνάσιου Μεσολογγίου εν όψει της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, η οποία ήταν αφιερωμένη στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η φιλόλογος Σύρρου Πηνελόπη. Αφού προηγήθηκε η απονομή αριστείων και βραβείων, το πρόγραμμα άνοιξε με το θεατρικό δρώμενο με θέμα το ημερολόγιο της Άννα Φρανκ, το οποίο επιμελήθηκε ο καθηγητής Υποκριτικής Σιούντας Δημήτριος. ....

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή μαθητών από τις κατευθύνσεις Θεάτρου-Κινηματογράφου αλλά και Χορού, η οποία συγκίνησε τους παρευρισκομένους.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας και Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ο οποίος ήταν και ο επίτιμος προσκεκλημένος και κεντρικός ομιλητής της Εκδήλωσης. Μίλησε διεξοδικά για την Εβραϊκή κοινότητα των Ιωαννίνων και τη διαδρομή της στο χρόνο, τη συμβολή της στον αγώνα κατά του κατακτητή καθώς και τις διώξεις που υπέστη με κορύφωση την 25η Μαρτίου 1944, όταν οι Εβραίοι των Ιωαννίνων εκτοπίστηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Επίσης έγινε αναφορά και στην Εβραϊκή κοινότητα του Αγρινίου, πολλά μέλη της οποίας συμμετείχαν στην Εθνική Αντίσταση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι. Ευχαριστούμε τους Εκπαιδευτικούς Γιώργο Τσάτσο, Νίκο Ντούμα, Ελένη Αντζουλάτου και Λεωνίδα Αρβανίτη, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και την εκπρόσωπο του κα Μουτοπούλου Όλγα για την πολύτιμη συμβολή τους για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Ευχαριστούμε επίσης θερμά την Αντιδήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου Μέμη Γούργαρη , τον πρώην Προϊστάμενο ΔΙΔΕ Αιτωλοακαρνανίας κο Χρήστο Καζαντζή, τον Πρόεδρο της Διεξόδου Νίκο Κορδόση καθώς και το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου Γιάννη Σελιμά που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο