Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Παρουσιάστηκε το βιβλίο ραγιάς, Μέρες και Νύχτες 1821 του Γιάννη Καλπούζου


Μία πολύ ωραία βραδιά έζησαν όλοι όσοι παραβρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου ραγιάς, Μέρες και Νύχτες 1821 του Γιάννη Καλπούζου την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.....
Διαβάστε περισσότερα »
Ο συγγραφέας με μεγάλη του χαρά αποδέχτηκε την πρόσκληση που του έκανε ο Δήμος Αγρινίου, το Βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΤΡΟΠΙΟ και οι εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ να παρουσιάσει το καινούργιο του μυθιστόρημα στο κοινό του Αγρινίου .


Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ.Μαρία Παπαγεωργίου, αφού ευχαρίστησε τον πολυγραφότατο συγγραφέα, ποιητή αλλά και στιχουργό για την παρουσία του, δήλωσε: «Είμαι χαρούμενη που μετά από τόσο καιρό αποχής από τέτοιου είδους εκδηλώσεις αρχίζουμε σιγά σιγά να ανταμώνουμε. Στα μάτια τα δικά μου το βιβλίο του Γιάννη Καλπούζου μοιάζει σαν μια κατάθεση του συγγραφέα στην επετειακή χρονιά, το 2021, που γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση». Τέλος ευχαρίστησε το βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΤΡΟΠΙΟ για την άψογη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια.

Η ιδιοκτήτρια του Βιβλιοπωλείου ΒΙΒΛΙΟΤΡΟΠΙΟ κ.Ματίνα Δάμπλια ευχαρίστησε το Δήμο Αγρινίου για την αρίστη συνεργασία και το συγγραφέα που κάθε φορά που θα εκδώσει ένα καινούργιο μυθιστόρημα θα εμπιστευτεί το ΒΙΒΛΙΟΤΡΟΠΙΟ.

Ο συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος , με σεβασμό στην Ιστορία και στην Ελλάδα, μέσα από το βιβλίο του μας μετέφερε στις στράτες του Μοριά και του Μεσολογγιού, στις σελίδες του μεγάλου Αγώνα του Έθνους μας, διάβασε αποσπάσματα, συνομίλησε με το κοινό , και τόνισε έναν στίχο από το βιβλίο του: «Θέλω να μην είμαι ραγιάς μήτε σε ξένο, μήτε σε δικό, μήτε του κορμιού, μήτε σε όσα δε συνταιριάζονται με το λεύτερο άνθρωπο. Ραγιάς σε τίποτα!»

Έκλεισε δε , με τους στίχους από ένα ποίημα του , Το νερό των ονείρων: Ήμουν βουνό

ήσουν θάλασσα

κι άλλο τρόπο δεν είχαμε να έλθουμε κοντά.

Έκανες εσύ τα όνειρά σου βροχή και χιόνι

κι έκανα τα όνειρά μου ρέματα και ποτάμια

κι έτσι μένουμε

δεμένοι με το νερό των ονείρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο