Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Βόνιτσα: Το μπαλκόνι του Αμβρακικού και ο ρυθμός ζωής που σε χαλαρώνει απόλυτα.

 


Μια εκδρομή που δεν πρέπει να χάσεις...

Κάθε εποχή έχει τις δικές της χάρες και το Φθινόπωρο είναι ο προάγγελος του χειμώνα, οπότε υπάρχουν πολλές περιοχές της Ελλάδας που μπορείς να τις επισκεφθείς και να περάσεις ξεχωριστά. Ένας από αυτούς τους προορισμούς που σου προτείνουμε είναι η Βόνιτσα, ή αλλιώς το μπαλκόνι στον Αμβρακικό. Μια ήσυχη παραθαλάσσια κωμόπολη που σε βοηθάει να κρατήσεις στο μυαλό σου το καλοκαίρι για λίγο περισσότερο. Ακόμη και για τρεις μέρες αν βρεθείς εκεί, θα περάσεις όμορφα και θα ξεκουραστείς. Επιπλέον θα απολαύσεις ντόπιες συνταγές και γαρίδες Αμβρακικού.

Βόνιτσα: Η κωμόπολη με την εκπληκτική θέα

 Διαβάστε περισσότερα »

 Η Βόνιτσα είναι το στολίδι του Αμβρακικού που μπορεί να μην είναι τόσο φημισμένο αλλά σίγουρα θα σε κερδίσει από την πρώτη στιγμή και θα σε εκπλήξει ευχάριστα οποιαδήποτε εποχή του χρόνου κι αν πας. Στενά λιθόστρωτα σοκάκια, χαμηλά σπίτια και χαλαροί ρυθμοί σε μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή και σε κάνουν να ξεφεύγεις από την καθημερινότητα. Φτάνοντας στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας θα δεις μια όμορφη κωμόπολη να απλώνεται στη «σκιά» του εμβληματικού και άκρως εντυπωσιακού Βενετσιάνικου κάστρου το οποίο δεσπόζει στον πευκόφυτο λόφο πάνω από την πόλη, περιγράφει το exploringgreece.tv.

 
Κάνοντας βόλτα στη γραφική Βόνιτσα θα δεις ένα όμορφο φυσικό τοπίο το οποίο συνδυάζεται με μια φιλική ατμόσφαιρα και με μια ήρεμη και ήπια τουριστική ανάπτυξη. Και βέβαια θα συναντήσεις τους ψαράδες στα καΐκια τους που αλιεύουν γαρίδες και ασημένια ψάρια. Όσα δηλαδή θα δοκιμάσεις όταν κάτσεις για ψαρομεζέδες σε μια ταβέρνα της περιοχής.


Η Βόνιτσα είναι μόνο μία από τις όμορφες γωνιές της Αιτωλοακαρνανίας και σίγουρα όχι η μοναδική. Αν βρεθείς στην περιοχή για περισσότερες μέρες τότε πρέπει σίγουρα να επισκεφθείς τη λεγόμενη Βενετία του Αμβρακικού, δηλαδή το Αιτωλικό. Επιπλέον στην περιοχή βρίσκεται και το σπάνιο Δάσος Φράξου που αποτελεί βασίλειο φυτών και ζώων. Το Δάσος Φράξου είναι ένα από τα πιο σπουδαία δάση που σώζονται μέχρι σήμερα στην Ελλάδα. Είναι μόλις 30 χιλιόμετρα μακριά από το Μεσολόγγι και αποτελεί έναν παράδεισο.

Η εκδρομή στην Αιτωλοακαρνανία θα σε αποζημιώσει πλήρως. Αν έχεις για βάση σου την Βόνιτσα, θα ενθουσιαστείς και το σίγουρο ότι δεν θα την επισκεφθείς μόνο μια φορά.

 πηγή: news.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο