Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 20 ΜΑΪΟΥ 1941. Οι Αιτωλοακαρνάνες που έπεσαν στο καθήκον. (βίντεο)


    Άρθρο, που δημοσιεύτηκε παλαιότερα από τον Γιάννη Γιαννακόπουλο, στη μνήμη του πατέρα του Κώστα Γιαννακόπουλου, παρουσιάζει την άγνωστη ιστορία της μάχης της Κρήτης.
Στο εν λόγω άρθρο ο κ. Γιαννακόπουλος παρουσιάζει τη συμμετοχή όλων των Αιτωλοακαρνάνων που έλαβαν μέρος στη Μάχη της Κρήτης, καθώς επίσης και τη φρίκη του πολέμου, την οποία έζησαν όλοι οι αντιμαχόμενοι.


Γράφει ο Γιάννης Γιαννακόπουλος


    Αφιέρωμα στη μνήνη του πατέρα μου Κώστα Γιαννακόπουλου που την 20-5-1941, παραμονή της γιορτής του, έλαβε μέρος στη Μάχη της Κρήτης και συγκεκριμένα στο μέτωπο του Ρεθύμνου.
Για την συμμετοχή του αυτή, καθώς και την συμμετοχή όλων των Αιτωλοακαρνάνων που έλαβαν μέρος στη Μάχη της Κρήτης, οι σύλλογοι Κρητικών της Αιτωλ/νιας τους τίμησαν σε εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν τα έτη 2001 και 2002.
Το έτος 2003, ο πατέρας μου, επισκέφθηκε την Κρήτη για πρώτη και τελευταία φόρα μετά την μεγάλη μάχη σαν προσκύνημα στα πεδία των μαχών του 1941.
 

Διαβάστε περισσότερα »


Στο Μάλεμε των Χανίων, στο Γερμανικό νεκροταφείο που αναπαύονται 4.465 Γερμανοί στρατιώτες ηλικίας 19 έως 21 ετών, δάκρυσε για το μεγάλο κακό που έγινε με το χαμό τόσων ψυχών Ελλήνων αλλά Γερμανών.
Κατά τον, επίσης αείμνηστο Δήμαρχο Αγρινίου, Στέλιο Τσιτσιμελή, σε συνέντευξή του στον Τάκη Τσεκούρα το 1993 περίπου, αναφέρει οτι το μεγαλείο της ψυχής των Ελλήνων διαχρονικά είναι ανυπέρβλητο με το να θρηνούν ακόμα και τους νεκρούς εχθρούς τους...

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο