Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Παραμένει μέχρι …νεοτέρας , σύμφωνα με τον Σκυλακάκη , το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζομένους των ΟΤΑ


Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο γενικό λογιστήριο του κράτους και συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας......

Στη συνάντηση ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να μην υπάρξει περικοπή του επιδόματος, ώσπου να αποφασισθεί η καινούργια του μορφή.

Σ΄ανακοίνωση του , το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, αναφέρει ότι ενημερώθηκε πως « το πόρισμα της επιτροπής που έχει συσταθεί, έχει παραδοθεί στο υπουργείο από την αρμόδια επιτροπή, αλλά δεν έχει ακόμα ληφθεί πολιτική απόφαση για το επίδομα. Αυτή αναμένεται με «σφιχτό» χρονοδιάγραμμα στα πλαίσια των δεσμεύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο υπουργός επιβεβαίωσε πως η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να έχει ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα και κάποιες κατηγορίες εργαζομένων να ενταχθούν και κάποιες να απενταχθούν. Μάλιστα επιβεβαίωσε ότι η προοπτική είναι να απενταχθούν ακόμα περισσότερες κατηγορίες, εφόσον πραγματοποιηθούν μελέτες εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου, με νέο θεσμικό πλαίσιο.

Από τη μεριά μας του επισημάναμε ότι σε ένα κλάδο που μετράει 10άδες νεκρούς και 100άδες σακατεμένους εργάτες δεν θα δεχθούμε καμία περικοπή ή απένταξη εργαζομένων από το επίδομα.

Αντίθετα διεκδικούμε να ενταχθούν και νέοι εργαζόμενοι στο καθεστώς των ΒΑΕ, κάτι που προφανώς και δεν μπορεί να έχει ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Επίσης του τονίσαμε ότι με ευθύνη των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών δεν υπάρχουν γιατροί εργασίας και τεχνικοί εργασίας με μόνιμη και σταθερή δουλειά και δεν πραγματοποιούνται μελέτες επαγγελματικού κινδύνου».

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί τους εργαζομένους στην Αυτοδιοίκηση « να χτυπήσει γενικός συναγερμός. Τα σωματεία του κλάδου άμεσα να ενημερώσουν όλους τους συναδέλφους. Οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι σαφείς. Παραμένουμε σε ετοιμότητα για να δώσουμε μαχητική απάντηση όταν η κυβέρνηση ανακοινώσει τους σχεδιασμούς της.

Αν νομίζουν ότι με το νόμο έκτρωμα του Χατζηδάκη θα περάσουν τέτοιες ανατροπές είναι βαθιά γελασμένοι. Όλοι στο μεγάλο Συλλαλητήριο στις 4 του Νοέμβρη στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα».

news-ta.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο