Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Μοναστηρακιώτες Αθήνας: ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΚΤΙΟΥ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ

  Δημοσιεύεται κείμενο από τους Μοναστηρακιώτες Αθήνας, που αφορά την αναζήτηση των ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΩΝ έργων καθώς και τον επιμερισμό του ειδικού τέλους των οικιακών καταναλωτών:

"ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ -ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ
Προς το Δήμο Ακτίου - Βονίτσης.
Φίλε Γιώργο.
Λίγες ημέρες πριν είδαμε μία ανάρτηση ενός συγχωριανού μας, που ρωτούσε για τον φωτισμό του γηπέδου.
Ακολούθησε μια απάντηση από το Δήμαρχο που αν καταλάβαμε καλά έλεγε- μέσες άκρες - ότι το χωριό έχει πάρει περισσότερα από άλλα χωριά, όπως π.χ το γήπεδο.
Δυστυχώς η ανάρτηση  κατέβηκε, -για αυτό δεν αναφέρουμε το όνομα του συγχωριανού μας και ούτε προλάβαμε να την αποθηκεύσουμε-, αλλά μάλλον κάτι άλλο ήθελε να πει ο Δήμαρχος, γιατί δεν πιστεύουμε ότι θεωρεί ότι το Μοναστηράκι έχει πάρα πολλά από το Δήμο.

Αλλά ας έρθουμε στα αντισταθμιστικά.
 

Διαβάστε περισσότερα »


Εμείς γνωρίζουμε ότι η επίστρωση του γηπέδου με χλοοτάπητα  ΜΟΝΟ καθώς και η κατασκευή του μικρού γηπέδου ήταν το ΜΟΝΟ αντισταθμιστικό όφελος από την εταιρεία ΘΕΜΕΛΗ για τις επεμβάσεις στο περιβάλλον της κοινότητάς μας με τις μεγάλες επιπτώσεις και όχι έργο του Δήμου.

Ρωτήσαμε διάφορους γνωστούς μας σχετικά με τα αντισταθμιστικά οφέλη από ανάλογα έργα σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Για να μην πλατιάζουμε θα σταθούμε στην περίπτωση των κοινοτήτων Αυλακίου και Βρουβιανών του όμορου Δήμου Αμφιλοχίας, όπου κάποιος σύλλογος εκεί ζήτησε να τον ενημερώσουν για οφέλη από τα εκεί έργα της ΤΕΡΝΑ.
Ο Δήμος Αμφιλοχίας απαντά εγγράφως  και τους ενημερώνει για τα έργα που έχουν γίνει, όπως την ανάπλαση στον οικισμό Βρουβιανών, επέκταση δικτύου ύδρευσης, περίφραξη νεκροταφείου, περίφραξη Δημοτικού σχολείου, εργασίες αποκατάστασης ομβροδεξαμενων, συντήρηση δημοτικού φωτισμού.
Επίσης η ΤΕΡΝΑ προχώρησε σε νέα κατασκευή υδροδότησης.
Ακόμα το έγγραφο μιλά για παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία και σειρά άλλων μικροεπεμβασεων, όπως φαίνεται στα έγγραφα που σας επισυνάπτουμε.
 Ακόμη στα ίδια έγγραφα διαβάζουμε ότι έγινε επιμερισμός του Ειδικού τέλους προς τους οικιακούς καταναλωτές, όπου λειτουργούν οι σταθμοί Α.Π.Ε.
Συγκεκριμένα για την κοινότητα Βρουβιανών- πρόκειται για μικρή κοινότητα- αντιστοιχεί το ποσό των 108.409, 05€.
Για να μη σας κουράζουμε, η απορία μας είναι η εξής:

Γιατί τόσα λίγα αντισταθμιστικά σε μας;

Μήπως μας ξεγέλασε η ΘΕΜΕΛΗ;

Μήπως να καταφύγουμε δικαστικά εναντίον της εταιρείας μήπως κερδίσουμε κάτι παραπάνω για το χωριό μας;
Εμείς θεωρούμε π.χ ότι το έργο συνδεσης Μοναστηρακίου-Σκλαβαίνων -Παλαίρου θα μπορούσε να το αναλάβει, ή την ανάπλαση του ποταμού, ή την ανάπλαση του κέντρου του χωριού μας.
Σαφώς και θα πρέπει να ψάξουμε ως Δήμος και να μας αποδοθεί το αντισταθμιστικό Ειδικό τέλος των οικιακών καταναλωτών, όπως προβλέπεται και από σχετικές αποφάσεις, σε ανάλογες περιπτώσεις.
Γιώργο, ελπίζουμε να το δεις με τη δέουσα ευθύνη και να το ψάξουμε καλύτερα.
Εμείς δίπλα σου.
Με καλή πίστη. 
 
Υ.Γ τα αντισταθμιστικά πρέπει να έχουν μόνιμο χαρακτήρα και όχι εφαπαξ προσέγγιση.
 
Μοναστηρακιώτες Αθήνας.


Στις φωτογραφίες, τα έγγραφα που αναφέρονται παραπάνω:
5 σχόλια:

 1. Μήπως τα αντισταθμιστικά πήγαν αλλού για ψαχτείτε λίγο καλύτερα σε διαμερίσματα σε επενδύσεις φωτοβολταϊκών λέω εγώ ας κοιτάξουμε καλύτερα τι γίνεται στο χωριό μας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το φίλε Γιώργο από που βγαίνει ρε. Ηλίθιοι. Που θέλετε να το παίξετε και έξυπνοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τι αυθερετη επιστολή.Αν δεν έχει την υπογραφή όλων των Μοναστηρακιωτωνν ή του Συλλόγου τότε η επιστολή χαρακτηρίζεται κατευθυνόμενη κ αυθερετη .Γι'αυτό φίλε μου που την έστειλες μην μας βάζεις όλους στην ίδια συνομοσπονδία για να εξυπηρετήσεις τα συμφέροντα σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γιατί αγχώνεστε ας είναι καλά η Παναιω τώρα θα τα κάνει όλα έρχονται οι εκλογές μην ξεχαστουμε να την ψηφίσουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο δήμαρχος καλά κάνει την δουλειά του υπόγεια και το Μοναστηρακι υποφέρει αλλά θα έρθουν οι εκλογές !

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο