Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Υποχρέωση ιδιοκτητών για αποψίλωση - καθαρισμό των οικοπέδων και των πρανών τους από χόρτα.


Ημερομηνία 1.6.2021
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ

Για την αποτροπή πυρκαγιάς μέσα σε κατοικημένες περιοχές και σύμφωνα με την 1/2021 Πυροσβεστική Διάταξη η Αντιπυρική Περίοδος, διαρκεί από: 1η Μαΐου 2021 έως 31η Οκτωβρίου 2021....

θα πρέπει οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός των οικισμών και σε απόσταση 100 μέτρων από αυτούς, όπως προβούν στην αποψίλωση - καθαρισμό των οικοπέδων και των πρανών τους, από χόρτα, κλαδιά κλπ καθώς και απομάκρυνσης όλων των υλικών που θα συλλεχθούν το συντομότερο δυνατόν.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης εφαρμόζονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις με την επιβολή χρηματικού πρόστιμου στους ιδιοκτήτες.

Περιμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας το συντομότερο δυνατόν για τον καθαρισμό των οικοπέδων.

Εάν αντιληφθείτε μια πυρκαγιά:

Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία (τηλ. 199) και δώστε σαφείς πληροφορίες για:
- την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε,
- την τοποθεσία, το ακριβές σημείο και την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.
- το είδος της βλάστησης που καίγεται.

Εκ του Δήμου Ξηρομέρου

11 σχόλια:

  1. ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΕΣΑΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά μωρέ μας δουλεύετε... Ας καθαρίσει πρώτα ο δήμος τους κοινόχρηστους χώρους και τα ξαναλέμε..ρε ουστ από δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καθαριστε κανα δρομο που δε βλεπουμε και θα σκοτωθουμε καμια μερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η διάταξη αυτή για τον καθαρισμό των οικοπέδων ισχύει για όλους τους Δήμους της χώρας και πολύ σωστά την κοινοποιείτε για να λάβει γνώση ο καθένας. Καλό είναι ναι όμως να γίνεται και έλεγχος αν τηρείται. Πέρα από αυτό ο Δήμος να ενημερώσει τους πολίτες τί ισχύει για τη συγκομιδή των σκουπιδιών, των κλαδιών και των ογκοδων αντικειμένων. Επίσης επιβάλλεται ενόψει του καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου να τοποθετηθούν καλάθια με σακούλες σε όλες τις ακτές. Για προτροπή των λουομένων να διατηρούν τις ακτές καθαρές, να τοποθετηθούν καλαίσθητες πινακίδες που να αναφέρουν: Διατηρούμε τις ακτές καθαρές Αγαπάμε τον τόπο μας Προστατεύουμε το περιβάλλον.Λεωνίδα, οι ομάδες εθελοντισμού καλό είναι να απευθύνονται σε όλους τους πολίτες και να τους προτρέπουν να συμμετεχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η διάταξη αυτή για τον καθαρισμό των οικοπέδων ισχύει για όλους τους Δήμους της χώρας και πολύ σωστά την κοινοποιείτε για να λάβει γνώση ο καθένας. Καλό είναι όμως να γίνεται και έλεγχος αν τηρείται.Να ενημερωθούν οι πολίτες τί ισχύει για τη συγκομιδή των σκουπιδιών, των ογκοδων αντικειμένων και των κλαδιών. Επίσης επιβάλλεται ενόψει του καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου να τοποθετηθούν καλάθια με σακούλες σε όλες τις ακτές. Για προτροπή των λουομένων να διατηρούν τις ακτές καθαρές, να τοποθετηθούν καλαίσθητες πινακίδες που να αναφέρουν: Διατηρούμε τις ακτές καθαρές Αγαπάμε τον τόπο μας Προστατεύουμε το περιβάλλον.Λεωνίδα, οι ομάδες εθελοντισμού καλό είναι να απευθύνονται σε όλους τους πολίτες και να τους προτρέπουν να συμμετεχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η καθαριότητα του Δήμου πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας. Διαφορετικά όσο και να προσπαθούν οι υπηρεσίες του Δήμου, όσο και να συνεισφέρουν πέντε δέκα άνθρωποι δεν σωνομαστε με τίποτε. Ας βάλουμε ο καθένας το δικό του λιθαράκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι ορισμένα ναυάγια που αφήνουν λόγγο τα οικόπεδα τους και το παίζουν και ιστορία...βρε ουστ από εδω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μην κρυβεστε πισω απο το δαχτυλο σας γιατι με τον "Καλλικρατη" (αρθρο 94 αν θυμαμαι καλα),ο δημος ειναι υποχρεωμενος να καθαρισει τα ακοπα χορτα των οικοπεδων και να επιβαλει προστιμο στους ιδιοκτητες. Αν παρει φωτια το σπιτι μου αγωγη για αποζημιωση θα κανω στον δημο και οχι στον ιδιοκτητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΙΓΑ ΠΟΥ ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΑ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΟΥΣ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΥΝΕ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει και αν οι πολίτες δεν συμμορφώνονται τότε να τα κόβει ο ίδιος και να στέλνει το λογαριασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευαγγελία θέλει πολλη δουλειά κι' αγώνα να αλλάξει σε όλους μας η νοοτροπία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο