Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Ασκήθηκαν ποινικές διώξεις κατά μαθητών για την κατάληψη στο 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου


Αναμένεται να οριστεί δικάσιμος
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν τελικά ανήλικοι μαθητές του 1ου Γυμνάσιου Αγρινίου, μετά την ολοκλήρωση της σχετικής προανακριτικής διαδικασίας και την λήψη καταθέσεων για τις καταλήψεις του Οκτωβρίου του 2020.....

Φέτος τον Φεβρουάριο, οι μαθητές, οι γονείς τους και όλοι οι εμπλεκόμενοι είχαν κληθεί να καταθέσουν, μετά τις αναφορές που κατατέθηκαν από την Διεύθυνση του σχολείου τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι αναφορές έγιναν από την διεύθυνση στην τοπική Εισαγγελία και αφορούν στην περίοδο του Οκτωβρίου του 2020, όταν σε μια περίπτωση επιχειρήθηκε και στην δεύτερη περίπτωση -με διαφορά δυο ημερών- έγινε κατάληψη στο σχολείο, με αποτέλεσμα να μην γίνουν μαθήματα.

Ως υπεύθυνοι για τις δυο αυτές περιπτώσεις, μέσα στην αναφορά, κατονομάστηκαν συνολικά οκτώ μαθητές, που κλήθηκαν μαζί με τους γονείς τους να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις στην τοπική Αστυνομία, μετά από σχετική εντολή του Εισαγγελέα.
Εκτός της διεύθυνσης του σχολείου και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου, είχε καταθέσει αρχικά την επιθυμία του Συλλόγου να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι των καταλήψεων και στην κατάθεση γίνονταν ξεκάθαρα λόγος για «ομάδα μαθητών». Η κατάθεση αυτή έπαιξε σημαντικό ρόλο στην δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης.

Η όλη διαχείριση από την Διεύθυνση του σχολείου αλλά και τον Σύλλογο Γονέων, είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από κόμματα, δημοτικές και συνδικαλιστικές παρατάξεις κλπ που ζήτησαν -χωρίς αποτέλεσμα- την απόσυρση των κατηγοριών και την διακοπή της ποινικής διαδικασίας.

Πλέον η σχετική διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, o αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών, προχώρησε στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος των μαθητών, χωρίς ακόμη να έχει προσδιοριστεί δικάσιμος. Ως μάρτυρες του κατηγορητηρίου, έχουν κληθεί η Διευθύντρια και η Υποδιευθύντρια της σχολικής μονάδας, καθώς και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων που είχε καταθέσει για την υπόθεση στις αρχές Οκτωβρίου, όταν έγινε η αναφορά από την Διεύθυνση του Γυμνασίου.

Τα παιδιά πιθανολογείται πως θα δικαστούν από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων στις αρχές του 2022.

agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο