Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Ξεκίνησαν οι εργασίες του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, όπου θα διαρκέσουν ως τις 27 Ιουνίου 2021.


Οι εργασίες ξεκίνησαν με την εναρκτήρια εκδήλωση του 21ου Συνεδρίου, την Πέμπτη 24 Ιουνίου, στις 7.30μμ, στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου.....

Στην εκδήλωση μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ακολούθησε διεθνιστικό μουσικό πολυθέαμα. (Η είσοδος γίνονταν με προσκλήσεις και τηρήθηκαν όλα τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα).

Ανάμεσα στους πολλούς που προσκλήθηκαν να παρακολουθήσουν την έναρξη των εργασιών, ήταν δεκάδες εκπρόσωποι από τους χώρους των Γραμμάτων, των Τεχνών, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, φορέων του επιστημονικού κόσμου και των μαζικών κινημάτων. Αγωνιστές που συμπορεύονται χρόνια με το ΚΚΕ, μέσα από τις γραμμές του εργατικού κινήματος, του αγροτικού, του κινήματος των ΕΒΕ, τους αγώνες των γυναικών και της νεολαίας.

Σήμερα Παρασκευή 25 Ιουνίου, οι εργασίες του 21ου Συνεδρίου συνεχίζονται στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 27 Ιουνίου.

Τα θέματα του Συνεδρίου με βάση το καταστατικό του κόμματος είναι τα εξής:

α) Ο απολογισμός δράσης της ΚΕ και όλου του Κόμματος από το 20ο προς το 21ο Συνέδριο, οι βασικές εκτιμήσεις για τις διεθνείς και εγχώριες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις της περιόδου, η κατάσταση του εργατικού - λαϊκού κινήματος και τα καθήκοντα του Κόμματος έως το 22ο Συνέδριο.

β) Η εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής και Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

Στο 21ο Συνέδριο, όπως έγινε και σε όλες τις εσωκομματικές διαδικασίες που προηγήθηκαν, τηρούνται όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και προστασίας εξαιτίας της πανδημίας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο