Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

«Φωτογραφίες των παιδιών του ιερέα βρήκε η αστυνομία» λέει ο δικηγόρος του-νέες αποκαλύψεις


Ρεπορτάζ στον Θύαμο Βάλτου: «Τέσσερις φορές ζητήσαμε την απομάκρυνση του»
Αποκαλύψεων συνέχεια σήμερα για τον 49χρονο κληρικό από το Αγρίνιο, που έχει συλληφθεί για βιασμό και κατοχή πορνογραφικού υλικού και αυτή τη στιγμή κρατείται στο Αστυνομικό Μέγαρο μέχρι την Δευτέρα, οπότε και θα απολογηθεί και θ’αποφασιστεί η προφυλάκιση του ή όχι....

Πλέον, γίνονται γνωστές πτυχές της δικογραφίας που σχετίζονται με τις καταθέσεις των δυο φερόμενων θυμάτων του ιερέα, δυο αδελφών, που σήμερα είναι 22 και 27 ετών και που μόλις πριν από μερικούς μήνες αποφάσισαν να μιλήσουν για τα όσα υπέστησαν, όπως πάντα υποστηρίζουν, από τον κληρικό, όταν ήταν ανήλικες.

Τα δυο κορίτσια, είχαν οδηγηθεί στο σπίτι του ιερέα από την μητέρα τους όταν ήταν ανήλικα, γυναίκες που τον εμπιστεύονταν -σ.σ. και όπως φαίνεται εξακολουθούν να τον εμπιστεύονται- τυφλά και με την πάροδο του χρόνου, ο κατηγορούμενος σήμερα, προσέγγισε τα κορίτσια και προέβη στις πράξεις του, σύμφωνα πάντα με τις μηνύσεις.

Συνεργείο του Alpha, βρέθηκε σήμερα Παρασκευή στον Θύαμο, όπου ο 49χρονος είχε τοποθετηθεί από την Μητρόπολη το 2018 και όπως έγινε γνωστό, υπήρχε αντίδραση από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας που ζήτησε την απομάκρυνση του, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του χωριού Θυάμου-Πατιόπουλου, κ. Κώστας Λαμπράκης. Τα προηγούμενα χρόνια, ο κληρικός, βρέθηκε και σε άλλους Ιερούς Ναούς και σε κάποιες από αυτές της Ενορίες, υπήρχαν επίσης αντιδράσεις.

Δείτε το σχετικό video

Στο μεταξύ αίσθηση έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις, πως εδώ και πάνω από δέκα χρόνια Μητρόπολη αλλά και Δικαιοσύνη, είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση του ιερέα και συγκεκριμένα με το ότι είχε πείσει να ζήσουν μαζί του δυο γυναίκες με τα παιδιά τους, που είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. Οι σύζυγοι είχαν προσφύγει τότε στη δικαιοσύνη με ασφαλιστικά μέτρα, ώστε να πάρουν την επιμέλεια των παιδιών. Οι αγωγές τους όμως, απορρίφθηκαν.

Για την περίπτωση αυτού του ιδιότυπου «κοινόβιου» είχε ενημερωθεί και η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας που επίσης φέρεται να έκανε μια έρευνα, χωρίς να προκύψει κάτι…

Για «στημένη υπόθεση» και «στημένη δικογραφία» εξακολουθεί να κάνει λόγο ο συνήγορος του ιερέα Δημ. Νικάκης, υποστηρίζοντας πως το υλικό των φωτογραφιών που βρέθηκε σε υπολογιστές, αποτελεί υλικό των παιδιών του και όχι του ίδιου.

«Οι αστυνομικοί μπήκαν μέσα σ’ ένα σπίτι που υπάρχουν και τα παιδιά του ιερέα, κατάσχεσαν όλους τους υπολογιστές του ιερέα και των παιδιών του και ότι έχουν οι υπολογιστές των παιδιών, τα καταλογίζουν στον ιερέα», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Νικάκης.

agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο