Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Συνεδρίασαν τα σωματεία των συνταξιούχων ενόψει της απεργίας της 10ης Ιουνίου


Έγινε με επιτυχία η σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων , σε συνεργασία με τα συνεργαζόμενα συνταξιουχικά σωματεία του νομού Αιτωλ/νίας.....
Διαβάστε περισσότερα »
Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν οι συνάδελφοι Τάτσης Παντελής , Πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Μάκκας Λέανδρος , οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας συνταξιούχων Ι.Κ.Α. και ο Νάκης Γιάννης , Ταμίας της Ομοσπονδίας συνταξιούχων Δημοσίου.

Πήραν επίσης μέρος τα εφτά συνεργαζόμενα σωματεία συνταξιούχων του νομού και συγκεκριμένα του Ι.Κ.Α, ΟΑΕΕ Αγρινίου- Αμφιλοχίας και Μεσολογγίου , Δημοσίου, Αστυνομικών Ακαρνανίας και του Ταμείου Εμπόρων. Από το Ι.Κ.Α ήταν και οι Διοικούσες Επιτροπές των παραρτημάτων Αμφιλοχίας , Μεσολογγίου και Ναυπάκτου .

Πρόεδρος της σύσκεψης εκλέχτηκε ο συνάδελφος Δημητρουλής Γιώργος , ο οποίος άνοιξε και τις εργασίες . Καλωσόρισε τους συναδέλφους από τις Ομοσπονδίες, καθώς και τις διοικήσεις των σωματείων και των παραρτημάτων του Ι.Κ.Α.

Οι εργασίες συνεχίστηκαν με το συνάδελφο Παντελή Τάτση , Πρόεδρο της Ομοσπονδίας συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε.

Οι συνταξιούχοι, ανέφερε στην εισήγησή του , πλήρωσαν βαρύ τίμημα, αφού από τους 12.000 νεκρούς της πανδημίας οι 10.000 ήταν συνταξιούχοι. Οι περισσότεροι θα ζούσαν αν ήταν καλύτερα οργανωμένο και στελεχωμένο το δημόσιο σύστημα υγείας . Μας εξοργίζει η δήλωση Πισσαρίδη ότι οι σημερινοί συνταξιούχοι τρώνε τις εισφορές των παιδιών τους. Υπάρχουν μειώσεις στις αναπηρικές συντάξεις και συντάξεις χηρείας λόγω προσωπικής διαφοράς .Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην έκδοση συντάξεων , αφού συνεχίζονται να παρατηρούνται τεράστιες καθυστερήσεις. Ότι κερδίσαμε, το κερδίσαμε με αγώνα. Στις μέχρι τώρα συγκεντρώσεις μας η παρουσία μας ήταν ικανοποιητική , παρά τα προβλήματα της πανδημίας. Αγώνας μαζικός, αγώνας ενωτικός έτσι ώστε ο νέος νόμος έκτρωμα του Χατζιδάκη να έχει την τύχη του νόμου Γιαννίτση. Συνεχίζουμε αγωνιστικά. Το δίκιο θα κριθεί στο πεζοδρόμιο.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο συνάδελφος Μάκκας Λέανδρος , οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ι.Κ.Α.

Ξεκινώντας την εισήγησή του ανέφερε ότι μπορεί κατά την διάρκεια της πανδημίας να περιορίστηκαν οι συγκεντρώσεις , όμως ήμασταν σε καθημερινή επαφή με τα σωματεία και παρόντες στις κινητοποιήσεις της εργατικής τάξης . Η δράση μας ήταν προσεκτική , η εφημερίδα έβγαινε συνεχώς καθώς επίσης και δελτία τύπου και ανακοινώσεις. Ψηφίσματα στέλναμε στα αντίστοιχα υπουργεία προωθώντας τα αιτήματα μας .

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζει την αντεργατική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ καταργώντας τώρα το 8ωρο, προωθώντας 10ωρη και 12ωρη εργασία . Οι συνταξιούχοι από τις περικοπές που έχουν γίνει πληρώνουν κάθε χρόνο 8 δισεκατομμύρια . Συνεχίζουμε αγωνιστικά διεκδικώντας τα δίκια των συνταξιούχων.

Συνέχισε με την τοποθέτησή του ο συνάδελφος Νάκης Γιάννης , Ταμίας της Ομοσπονδίας του Δημοσίου.

Η ομοσπονδία μας εκπροσωπεί 56 σωματεία. Στόχος μας είναι να γίνουν αρχαιρεσίες στα σωματεία μας , όταν η πανδημία το επιτρέψει . Η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει στις ράγες της προηγούμενης αφαιρώντας συνεχώς κατακτήσεις και δικαιώματα. Μόνη ελπίδα εργαζομένων και συνταξιούχων είναι οι μαζικοί, ενωτικοί αγώνες για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας .

Παρέμβαση για το σωματείο συνταξιούχων Ι.Κ.Α. νομού Αιτωλ/νίας έκανε ο Πρόεδρός του , Δημητρουλής Γιώργος.

Αναφέρθηκε στην ένταση στην περιοχή και γενικότερα στους κινδύνους που δημιουργούνται για την ειρήνη. Με την πανδημία ζήσαμε και ζούμε ξεχωριστές στιγμές . Η διαχείριση από την κυβέρνηση γίνεται με βάση τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων . Υποχρεωθήκαμε σε περιορισμένη δράση αλλά παράλληλα στηρίξαμε συμβολικά ότι αγωνιστικό γινόταν. Έρχονται νέα μέτρα μείωσης της τιμής της εργατικής δύναμης. Ξηλώνουν το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης . Μας μένει μόνο ο δρόμος του αγώνα.

Θα παλέψουμε για κοινή δράση των συνταξιούχων παντού. Για ενίσχυση της συνεργασίας των σωματείων των συνταξιούχων του νομού .

Προχωράμε σε συνεδρίαση της διοίκησης και των διοικουσών επιτροπών των παραρτημάτων μας σε Αμφιλοχία- Μεσολόγγι- Ναύπακτο. Σε συσκέψεις και συνελεύσεις .

Το σωματείο μας θα προτείνει στα σωματεία του νομού τέλος Ιούνη , ανάλογα και με τις επιδημιολογικές εξελίξεις , να οργανώσουμε μαζί συγκεντρώσεις διεκδίκησης σε Αγρίνιο- Αμφιλοχία- Μεσολόγγι- Ναύπακτο .

Προετοιμαζόμαστε για τη συγκέντρωση της Αθήνας την 1η Οκτώβρη , μέρα των συνταξιούχων .

Στηρίζουμε την απεργία την Πέμπτη 10 Ιούνη , για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα. Καλούμε τους συνταξιούχους στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος στο νομό.

Η σύσκεψη συνεχίστηκε και με παρεμβάσεις από τα υπόλοιπα σωματεία. Κοινό σημείο των ομιλιών ήταν η ενότητα δράσης, η μαζικοποίηση των σωματείων και ο αγωνιστικός δρόμος .



ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

1 σχόλιο:

  1. Εσάς τους συνταξιούχους που σάς πείραξε ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης , όπως οι πρώηγουμενοι , πρίν 8-10 μήνες σας βγάλανε κ πήρατε πολύ καλά χρήματα αναδρομικά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο