Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

2ο Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου


Η Οργανωτική και Επιστημονική Επιτροπή του «Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου©» ανακοινώνει το 2ο φεστιβάλ που θα διεξαχθεί στην φιλόξενη πόλη του Αγρινίου από 1 έως 3 Οκτωβρίου 2021......


Το φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά συμμετοχικό και προσδοκά να δώσει βήμα για άλλη μια φορά σε νέους καλλιτέχνες, να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να γνωρίσουν την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Με αυτόν τον τρόπο στηρίζεται το έργο των νέων καλλιτεχνών/δημιουργών και προωθείται η δικτύωση, οι συνέργειες και η ενίσχυση καινοτόμων συνεργατικών σχημάτων.

Το Φεστιβάλ είναι μια προσφορά στους πολίτες επιλεγμένων μουσικών εκδηλώσεων για την πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής και την ποιοτική προσέγγιση της τέχνης.

Οι παράλληλες δράσεις (όπως οι ξεναγήσεις) θα συμβάλουν στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Αιτωλοακαρνανίας.

Το 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ έχει σαν σκοπό την καθιέρωση και εδραίωση του θεσμού, με κύριους στόχους την προαγωγή της χορωδιακής μουσικής, την ανάπτυξη του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου και την καλλιέργεια του μουσικού αισθήματος, αλλά και την ενίσχυση σύγχρονων μοντέλων πολιτιστικής διοίκησης, σχεδιασμού και παραγωγής πολιτιστικών δράσεων.

Τo φεστιβάλ γίνεται αφορμή για συνάντηση καλλιτεχνών και πολιτισμών. Αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την πόλη του Αγρινίου, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, ενισχύοντας την εξωστρέφειά της και το προφίλ της. Παράλληλα αποτελεί εργαλείο μάρκετινγκ και προβάλλει την πόλη και τις επιχειρήσεις της και κατ΄ επέκταση την τοπική παραγωγική και οικονομική αναζωογόνηση, δεδομένου ότι καλλιτέχνες από άλλες ελληνικές πόλεις θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ζήσουν τα μέρη μας.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Όλες οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο ΕΛΛΗΝΙΣ και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί αφού ολοκληρωθούν οι συμμετοχές των χορωδιών.

Διοργάνωση «Πνευματικός Πολιτιστικός Σύλλογος η Αγία Σκέπη», συνδιοργάνωση Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, Δήμος Αγρινίου, Δήμος Θέρμου.

Μέγας χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ

Πληροφορίες για συμμετοχές έως 31 Αυγούστου 2021 στα τηλ. 6936121542 και 6943400311 και στο agriniofestival@gmail.com

Για στην Οργανωτική Επιτροπή,

Η καλλιτεχνική διευθύντρια

Τασολάμπρου Χρυσούλα







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο