Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Λοιμωξιολόγοι σε Μητσοτάκη: «Lockdown τις γιορτές - Κλειστά τα πάντα και τα Χριστούγεννα»


 «Υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Εφόσον συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός τότε θα αρχίσει να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τότε θα μπορούμε να σχεδιάσουμε μια σταδιακή επάνοδο σε κάποιου είδους κανονικότητα. Προς το παρόν παρατείνονται τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό μέχρι και τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 06.00 το πρωί».


Τα παραπάνω ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας χθες, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανακοινώνοντας την (πρώτη;) παράταση του lockdown στην Ελλάδα.
Η παραπάνω απόφαση θεωρείται «επιβεβλημένη», καθώς το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο - ιδιαίτερα σε κάποιες περιοχές - αποτελεί και πηγή ανησυχίας.
Τέτοιες περιοχές, που εμφανίζουν πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με τον πληθυσμό τους είναι, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Μυτιλήνη.
«Φωνές» στην Επιτροπή να μην ανοίξει τίποτα τις γιορτές
Τη στιγμή που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνείται κάθε κουβέντα για το σχέδιο άρσης της καραντίνας, πληροφορίες από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων για την πανδημία στην Ελλάδα αναφέρουν ότι τα μέλη της είναι «διχασμένα» για το… μέλλον.
Ειδικότερα, στην Επιτροπή υπάρχουν «φωνές», ώστε να «μην ανοίξει τίποτα» εντός των εορτών, καθώς θεωρούν ότι η κατάσταση ίσως ξεφύγει ξανά. Και ίσως μετά η χώρα και το ΕΣΥ μπει σε μεγαλύτερους μπελάδες…
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το κλίμα που κυριαρχεί από αρκετούς ειδικούς είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να ανοίξουν τα σχολεία, μόλις για 15 ημέρες (αμέσως μετά έρχονται Χριστούγεννα και θα ξανακλείσουν).
Παράλληλα, θεωρούν ότι η εστίαση θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα συνωστισμού, όπως επίσης και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα και καταστήματα.
Μοναδική εξαίρεση ίσως αποτελέσουν τα καταστήματα λιανεμπορίου, ενώ τα εποχικά (τα μόνα σίγουρα που θα ανοίξουν) εκτιμάται ότι θα ανεβάσουν ρολά, μετά τα μέσα Δεκεμβρίου.
«Παράταση» και στο διάγγελμα Μητσοτάκη
Όλα τα παραπάνω, φέρνουν και «παράταση» στο διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αναμενόταν να απευθυνθεί έως σήμερα, Παρασκευή, στον ελληνικό λαό, ανακοινώνοντας την επέκταση της καραντίνας, αλλά και ένα μέρος του σχεδίου για την άρση των περιοριστικών μέτρων.
Άλλωστε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς αν θα υπάρξει μήνυμα του πρωθυπουργού την επόμενη εβδομάδα για την άρση των περιορισμών απάντησε πως «θα το δούμε όπως συλλέγουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα».
Κάποια στιγμή την επόμενη εβδομάδα, συνέχισε, θα γίνουν ανακοινώσεις για τον σχεδιασμό.
«Προς το παρόν όλοι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, να περιορίσουμε τη διασπορά, να ρίξουμε πιο γρήγορα τα κρούσματα στην Επικράτεια και στις συγκεκριμένες περιοχές που ανέφερα και είναι σε πιο δύσκολη κατάσταση, ώστε να προχωρήσουμε σταδιακά στην άρση του lockdown», συμπλήρωσε.
 
πηγή:  parapona-rodou.blogspot.com
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 σχόλιο:

  1. Και το πιο σωστο αυτο ειναι..αμα πει κ ανοιξει τωρα μαγαζια κ ληξει το λοκνταουν ποιο το οφελος της καραντινας?αν ανοιξουν τα εμπορικα στις γιορτες η τα παιχνιδαδικα τυπου τζαμπο θα γινει Ο χαμος..ολος μα ολος ο κοσμος θα βγει εξω κ τοτε δε θα μπορει να το ξαναμαζεψει ολο αυτο που θα γινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο