Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Θαυμάστε πολιτικές αποφάσεις. Μετατρέπουν το θαυμάσιο τόπο μας σε σκουπιδότοπο. Τι τους έφταιξε;


ΔΗΜΟΣ  ΑΚΤΙΟΥ  ΒΟΝΙΤΣΑΣ 
-Διαχειριστικός και Οικονομικός Έλεγχος στο Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας από τη σύσταση του μέχρι σήμερα. 

Γράφει ο  Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής 
Μαθηματικός

 Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης

                                                      13-11-2020

Αγαπητοί Αναγνώστες,

Στη πολιτική  τίποτε δεν γίνεται τυχαία. Τα πάντα συνδέονται μεταξύ τους. Όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα.

Θεωρούμε ότι είναι ωφέλιμο για τους Αναγνώστες και απαραίτητο για την σφαιρική και έγκυρη ενημέρωση  τους  να σας παρουσιάσουμε  μία ιστορική αναδρομή σε αποφάσεις και πολιτικές, οι οποίες είχαν και έχουν σαν αποτέλεσμα πανέμορφος τόπος μας της περιοχής Παλαίρου και Πογωνιάς με γοργούς ρυθμούς να μετατραπεί  σε χωματερή ενός μεγάλου μέρους της Δυτικής Ελλάδας. 

Έχουμε γράψει αρκετές φορές ότι αυτοί που κατασκεύασαν το ΧΥΤΑ- χωματερή πολυτελείας στη Θέση Κακοπετριά της Παλαίρου, αυτοί που τον έθεσαν σε λειτουργία παρότι είχε φοβερές ελλείψεις, αυτοί που τον λειτουργούν, αυτοί που προέβησαν στην προσωρινή και οριστική παραλαβή  έχουν γραφτεί στη τοπική ιστορία με μαύρα γράμματα.

Οι πολιτικές ευθύνες ανήκουν στους διοικούντες το πρώην Δήμο Παλαίρου και όλες τις Δημοτικές Αρχές  του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας από τη σύσταση του μέχρι σήμερα.   Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει τούτο. 

Σε  όλους τους ΧΥΤΑ  ανά την επικράτεια ΔΕΝ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙ  αν ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΟ  Διοικητικό Συμβούλιο του   αντίστοιχου ΦΟΣΔΑ ή οι πολιτικές  των Δημοτικών Αρχών είναι τέτοιες που  ανοίγουν διάπλατα το δρόμο στη κεντρική εξουσία να νομοθετεί.  Αυτή είναι η πραγματικότητα και όπως θα διαβάσετε παρακάτω θεμελιώνεται με επίσημα έγγραφα και αποφάσεις.  Τα υπόλοιπα  είναι  φτηνές δικαιολογίες, οι οποίες δεν πείθουν κανένα καλοπροαίρετο και  στοιχειωδώς σκεπτόμενο.

Παρακαλώ διαβάστε και δώστε προσοχή στις ημερομηνίες και στις πολιτικές.

Στο καφενείο του Γιώργου Τσουνάκα στη Πάλαιρο σε ομιλία μου  τη προεκλογική περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών  2014 είχα μεταξύ των άλλων. Θα φέρουν τα σκουπίδια από τη Λευκάδα στη χωματερή πολυτελείας  στο ΧΥΤΑ της 3ης Γεωγραφικής Ενότητας της ΠΕ ΑΙτ/νιας στη Πάλαιρο.

Ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης  προεκλογικά το 2014  είχε κάνει σημαία του το εξής.


<< Ούτε μία σακούλα με σκουπίδια από ξένη περιοχή ΔΕΝ θα μπει στο ΧΥΤΑ στη Πάλαιρο>>.
 
Προφανώς εξαπάτησε τους Δημότες γιατί ήρθαν επί Δημαρχίας του 2014-2019  από το Δήμο Πύργου, από το Δήμο Αρχαίας  Ολυμπίας, από το Δήμο Αιγίου.

ΑΠΟΦΑΣΗ 1

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΛΕΥΚΑΔΑ το 2017..

Αυτή προβλέπει  την κατασκευή της ΜΟΠΑΚ Λευκάδας   ( εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων  ) από το Δήμο Λευκάδας και τη μετατροπή   του ΧΥΤΑ – χωματερή πολυτελείας  στη Πάλαιρο από το Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας .   

Αυτά ήταν οι  αναγκαίες προϋποθέσεις και την υλοποίηση της  συνεργασίας με τον δήμο Λευκάδας.

ΟΛΟΙ  οι επιστήμονες συμφωνούν σε τούτο.  Για να γίνουν τα παραπάνω πρέπει οπωσδήποτε  οι συνεργαζόμενοι Δήμοι να προχωρήσουν στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ. Διαφορετικά δεν μπορεί να γίνουν τα οριζόμενα στη συμφωνία.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι στο Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας επί Δημαρχίας του κ Αποστολάκη  στο θέμα της Ανακύκλωσης ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ  ΤΙΠΟΤΕ.  Εδώ είναι το βήμα επικοινωνίας . Προκαλώ πολιτικά εννοώ να με διαψεύσει.  

 Εν  τω μεταξύ-  προϊόντος του χρόνου  -ο  Δήμος Λευκάδος δεματοποιεί τεράστιες ποσότητες απορριμμάτων.  Έγραφα τότε προφητικά. Η κοινή λογική λέει ότι τα δέματα μεταφέρονται κάπου.  Θα μεταφερθούν στη χωματερή πολυτελείας στη Πάλαιρο έλεγα και έγραφα.

 

Είμαστε λίγο πριν το εκλογικό έτος 2019.

ΑΠΟΦΑΣΗ  2.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ  27-11-2018.

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθ. 09/2018 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων 3 ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αιτωλ/νίας. Στην Βόνιτσα, σήμερα την 27 Νοεμβρίου 2018., συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων 3 ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αιτωλ/νίας.

ΠΑΡΟΝΤΕΣ Κατσαμπίρης Γεώργιος , Δημοτ. Σύμβουλος Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας Στούπας Θεόδωρος , Δημοτ. Σύμβουλος Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας Γαλούνης Ερωτόκριτος , Δήμαρχος Δήμου Ξηρομέρου Λαϊνας Κωνσταντίνος, Δημοτ. Σύμβουλος Δήμου Ξηρομέρου ΑΠΟΝΤΕΣ Κασόλας Αθανάσιος, Δημοτ. Σύμβουλος Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.

ΘΕΜΑ : << Εξέταση αίτησης υποδοχής δεματοποιημένων απορριμμάτων του Δήμου Λευκάδας στο ΧΥΤΑ Παλαίρου του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας ».

Ο Πρόεδρος εισερχόμενος στο παραπάνω θέμα είπε ότι ο Δήμος Λευκάδας με το υπ. Αριθμ. Πρωτ. 204/08-11-2018 έγγραφο μας υποβάλλει αίτημα, για τρίτη φορά τα τελευταία 4 χρόνια, για μεταφορά αεροστεγώς δεματοποιημένων απορριμμάτων στο ΧΥΤ Παλαίρου.

Παρακαλώ προσέξτε απόσπασμα από την εισήγηση του τότε Προέδρου του ΦΟΣΔΑ κ Κατσαμπίρη Γεώργιου.

Είναι γνωστό ότι το φορτίο των ΑΣΑ είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο το χειμώνα λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που επικρατούν στην δυτική Ελλάδα. Παράλληλα υπενθυμίζω ότι στις προθέσεις του φορέα είναι να μην προχωρήσει σε άλλη συνεργασία (τόσο με τον δήμο Λευκάδας όσο και με κάθε άλλον δήμο) για μεταφορά ΑΣΑ, πριν την κατασκευή της ΜΟΠΑΚ Λευκάδας και την υλοποίηση της επικείμενης συνεργασίας με τον δήμο Λευκάδας.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι (ΟΜΟΦΩΝΑ) 3 1. Απορρίπτει το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 204/08-11-2018 αίτημα του Δήμου Λευκάδας για την υποδοχή δεματοποιημένων απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Παλαίρου.

Στις εκλογές του 2019 ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης  Γεώργιος πηγαίνει με δέσμευση . Θα τηρηθεί η προγραμματική συμφωνία του 2017.  Τα κάθε λογής παπαγαλάκια -εν χορδαίς και οργάνοις- διαλαλούν το παραπάνω.  

 Θα έρθουν τα σκουπίδια από τη Λευκάδα και σύντομα έγραφα. Θα σας εξαπατήσει για δεύτερη φορά έλεγα και έγραφα. 

Στο μεταξύ ζητούσε επίμονα ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης την επέκταση του ΧΥΤΑ και τη δημιουργία νέου κυττάρου  με την ίδια χωρητικότητα με το πρώτο δηλ 300.000 τόνοι σκουπίδια.   Οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι στο ΧΥΤΑ μπαίνουν σκουπίδια. Οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι όταν σαν Δήμαρχος ζητάς τη δημιουργία νέου κυττάρου, πολιτική έχει ο Δήμαρχος ΝΑ Μεταφερθούν εκεί σκουπίδια πέραν των Δήμων Ακτίου- Βόνιτσας και Ξηρομέρου.   Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ταυτόχρονα  ανοίγεις διάπλατα το δρόμο στη κεντρθκή εξουσία να νομοθετήσει  όπως θέλει.

Για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2020 στη συνεδρίαση του ΔΣ στη Πάλαιρο ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης είπε ότι ΠΡΟΒΛΕΕΤΑΙ ( στον αρχικό σχεδιασμό)  ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΝΕΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ στη Πάλαιρο. Παρακαλώ το σημείο αυτό προσέξτε το και σκεφτείτε τι θα γίνει στο ΜΕΛΛΟΝ στη ΠΕΡΙΟΧΗ.

Γίνονται οι εκλογές του 2019 .  Τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών  , το ξημέρωμα της Δευτέρας, που είχε επανεκλεγεί ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης,  με μειοψηφία δημοτικών συμβούλων ,είπα δημοσίως  και κατηγορηματικά σε μεγάλη παρέα δημοτών. 

Μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2019  θα υπάρξει ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  του Δημάρχου κ Αποστολάκη και του επικεφαλή της μείζονος Αντιπολίτευσης κ Κασόλα.  Οι πάντες της παρέας εξεπλάγησαν και μου είπαν κάνεις ΛΑΘΟΣ.   Θα τα πούμε μέχρι τα Χριστούγεννα του 2019 τους είπα. 

Προχώρησα και σε κάτι άλλο.  Τους είπα , Αναπληρωτής Δήμαρχος και αρμόδιος για τα Οικονομικά και Διοικητικά θα αναλάβει ο κ Βίτσας. 

Αυτό στο κ Βίτσα το είπα μόλις μου είπε( Γενάρης του 2019 αν θυμάμαι καλά)  ότι κατεβαίνει υποψήφιος με το κ Αποστολάκη.  Έτσι δεν είναι Τάκη;

Πολιτικές εκτιμήσεις έκανα και επαληθεύτηκα.  Βλέπετε κάποιοι λησμονούν  ή υποτιμούν το γεγονός ότι στο ΠΟΛΙΤΙΚΟ κουρμπέτι είμαι από το 1977.  Κάποια πολιτικά ανώριμα παιδαρέλια ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ  μπροστά  σε πολλές ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ , οι οποίες θα δημοσιευτούν στους επόμενους τόμους του βιβλίου μου  που  θα κυκλοφορήσουν  στο εγγύς και απώτερο μέλλον ΘΕΟΥ ΘΕΛΟΝΤΟΣ.  Απαραίτητη και όχι τυχαία παρένθεση με πολλούς αποδέκτες.  Όποιοι κατάλαβαν καλώς- οι άλλοι  συνεχίστε να εκτίθεστε. Το απολαμβάνω.

Σε ότι αφορά τις διεργασίες που έλαβαν χώρα το καλοκαίρι του 2019 θα γράψω άλλη φορά. Σήμερα θα γράψω μόνο τούτο.

Γύρω στο δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου του 2019, οι  έγκυρες πηγές μου, με διαβεβαίωσαν για μία  επιλογή Δημάρχου κοντινού Δήμου, προσώπου σε νευραλγική θέση στο Δήμο.  Τότε βεβαίως οι μετέπειτα εξελίξεις ήταν για εμένα ΟΛΟΦΑΝΕΡΕΣ  ότι θα λάβουν χώρα.  Είπαμε στο πολιτικό κουρμπέτι από το 1977. Έγινα κατανοητός;

Εγκαταστάθηκαν οι νέες Δημοτικές Αρχές την 1η Σεπτεμβρίου 2019 . Στη, Μεσολόγγι  που ζω και εργάζομαι συνάντησα εντελώς τυχαία έναν Αυτοδιοικητικό κοντινού Δήμου, όχι του παραπάνω ,  και μου έκανε μία ερώτηση.  Βέβαια δεν απάντησα. Τότε  επιβεβαιώθηκαν όλες οι εκτιμήσεις μου. 

Σε λίγες ημέρες  έγινε η συγκρότηση του νέου ΔΣ  του ΦΟΣΔΑ.  Πρόεδρος ανέλαβε ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης ο κ Κασόλας και μέλη του ΔΣ ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης, ο Αντιδήμαρχος κ Τσακάλης, ο Δήμαρχος του Δήμου Ξηρομέρου κ Τριανταφυλλάκης και ο Αντιδήμαρχος κ Γερόλυμος.

ΑΠΟΦΑΣΗ  3.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ  08-11- 2019 .

ΑΠ Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθ. 8/2019 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων 3 ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αιτωλ/νίας.

 2 ΘΕΜΑ : «ΑΙΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΔΟΧΗΣ Η΄ ΜΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ 3ης ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι (ΟΜΟΦΩΝΑ)

1. Αποδέχεται το υπ’ αριθμό. Πρωτ. 419/04-11-2019 αίτημα του Δήμου Λευκάδας για την υποδοχή-προσωρινή διαχείριση ΑΣΑ στον ΧΥΤ Παλαίρου 12.000tn σε διάστημα ενός έτους με την προϋπόθεση τήρησης της νομοθεσίας και των περιβαλλοντικών όρων και με τους όρους που αναφέρθηκαν παραπάνω και με προϋπόθεση ότι ο δήμος Λευκάδας θα επισπεύσει την κατασκευή της ΜΟΠΑΚ που θα εξυπηρετεί και τον δήμο μας ,όπως αναφέρεται .

2. Ορίζει το κόστος υποδοχής-προσωρινής διαχείρισης των ΑΣΑ από το Δήμο Λευκάδας στο ΧΥΤ Παλαίρου σε 40,00 € με ΦΠΑ ανά τόνο.

3. Εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο του ΔΣ κ Κασόλα Αθανάσιο ν, α υπογράψει όλα τα σχετικά έγγραφα για την υλοποίηση αυτής της απόφασης.

ΣΧΟΛΙΟ

Με λίγα λόγια.  Αγνόησαν τη προγραμματική συμφωνία  ΟΜΟΦΩΝΑ.  Βέβαια οι εκλογές είχαν τελειώσει. 

Οι του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας  Δήμαρχος κ Αποστολάκης, Αντιδήμαρχος κ Τσακάλης, επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης κ Κασόλας εξαπάτησαν πολιτικά τους Δημότες. Αξιοσημείωτη η αλλαγή της θέσης του κ Κασόλα .  Γιατί αλλάξατε θέση κ Κασόλα;

ΑΠΟΦΑΣΗ  4.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ  16-01-2020.

ΑΠ Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθ. 1/2020 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αιτωλ/νίας.

ΘΕΜΑ : « Εξέταση αιτήματος του Δήμου Μεγανησίου περί αποδοχής περί αποδοχής ή μη απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ του αναγκαστικού συνδέσμου διαχείρισης στερεών αποβλήτων 3 ης διαχειριστικής ενότητας Αιτωλ/νίας»

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι ΟΜΟΦΩΝΑ

   Αποδέχεται το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 29/8-1-2020 αίτημα του Δήμου Μεγανησίου για την υποδοχή 1.100 τόνων απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Παλαίρου για ένα έτος.

2- Ορίζει το κόστος εναπόθεσης απορριμμάτων από το Δήμο Μεγανησίου στο ΧΥΤ Παλαίρου σε 50,00 € με ΦΠΑ ανά τόνο.

3) Εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο του Συνδέσμου 3ης ΓΕΝ Αιτωλ/νίας κ Κασόλα Αθανάσιο να υπογράψει κάθε σχετική σύμβαση για αυτήν την απόφαση και περαιτέρω ενέργειες προς υλοποίηση αυτής .

ΣΧΟΛΙΟ

Με λίγα λόγια.  Αγνόησαν τη προγραμματική συμφωνία  ΟΜΟΦΩΝΑ.  Βέβαια οι εκλογές είχαν τελειώσει. 

Οι του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας εξαπάτησαν πολιτικά τους Δημότες. Αξιοσημείωτη η αλλαγή της θέσης του κ Κασόλα .  Γιατί αλλάξατε θέση κ Κασόλα;

 

Στο μεταξύ υπάρχουν και άλλες αποφάσεις για μεταφορά σκουπιδιών ή προϊόντα εκσκαφών οικοδομών  στο ΧΥΤΑ  από ιδιωτικές επιχειρήσεις  , οι οποίες δραστηριοποιούνται στα γεωγραφικά όρια του Δήμου μας.

Βεβαίως προχωρούν οι διαδικασίες  για την επέκταση του ΧΥΤΑ και ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης το θεωρεί προσωπικό του κατόρθωμα.  Άλλοι  Δήμοι της Δυτικής Ελλάδας τρίβουν τα χέρια τους.

Εύχομαι από καρδιάς ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ για αιτήματα Δήμων,  που θα υποβάλλουν να μεταφέρουν στο ΧΥΤΑ στη Πάλαιρο τα σκουπίδια τους .

Προς το παρόν το σταματώ εδώ. Αυτό κρατήστε το.

Φτάνουμε στο Καλοκαίρι του 2020. Στη Πάλαιρο πραγματοποιείται η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας.  Έχω γράψει άρθρα που ο αναγνώστης μπορεί να βρεί στην ιστοσελίδα.   Εκεί ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης μπερδεύτηκε. Παρουσιάστηκε  σαν Δήμαρχος του Δήμου Λευκάδας  και έλεγε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι θα ωφεληθούμε !!1από τη μεταφορά των σκουπιδιών Λευκάδας στο ΧΥΤΑ στη Πάλαιρο. 

Η ουσία είναι ότι απρόσκοπτα  μεταφέρονται τα σκουπίδια της ΠΕ Λευκάδας στο ΧΥΤΑ. Θα επανέλθουμε σε άλλο άρθρο μας.

ΑΠΟΦΑΣΗ 5 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 24- ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020.

 

ΑΠ Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθ. 11/2020 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αιτωλ/νίας Αποφαση αριθμ 26/2020.

 Παρόντα τα παρακάτω Πέντε (5) μέλη: ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΣΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Πρόεδρος Αναγκαστικού Συνδέσμου (Δημ Σύμβ Ακτίου-Βόνιτσας) ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ Δήμαρχος Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Δήμαρχος Δήμου Ξηρομέρου ΓΕΡΟΛΥΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ Aντιδήμαρχος Δήμου Ξηρομέρου ΤΣΑΚΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Αντιδήμαρχος Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας ΑΠΟΝΤΕΣ ΚΑΝΕΝΑΣ

 ΘΕΜΑ: « Καθορισμός προσωρινού κόστους διαχείρισης ΑΣΑ Δήμου Λευκάδας»

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι

1- Ορίζει το προσωρινό κόστος εναπόθεσης απορριμμάτων από το Δήμο Λευκάδας σε 40,00 € μαζί με τον ΦΠΑ ανά τόνο το οποίο ισχύει από την λήξη της προγραμματικής σύμβασης. 2- Το οριστικό κόστος θα καθοριστεί με νέα απόφασή του Δ Σ με βάση την αίτηση του Δήμου Λευκάδας.

3.- Εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο του Συνδέσμου 3ης Δ.Ε.Ν. Αιτωλ/νίας κ Κασόλα Αθανάσιο για περαιτέρω ενέργειες προς υλοποίηση αυτής της απόφασης.

 Στην παραπάνω απόφαση μειοψήφησε ο πρόεδρος του Δ Σ κ Αθανάσιος Κασόλας διατυπώνοντας την άποψη ότι δεν τηρούνται οι όροι της προγραμματικής σύμβασης του 2017. Τόνισε επίσης ότι η Λευκάδα δεν πρόκειται να κατασκευάσει το εργοστάσιο σύμφωνα με την διαβεβαίωση που εκφράστηκε στο πρόσφατο ΔΣ του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας που έγινε στην Πάλαιρο. Επίσης πρότεινε ότι σε περίπτωση θετικής απόφασης του ΔΣ του ΦοΔΣΑ να καθοριστεί η τιμή 60,00 €/τόνο.

ΣΧΟΛΙΟ

Τώρα θυμήθηκε ο Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ κ Κασόλας, ότι δεν τηρούνται οι όροι της προγραμματικής συμφωνίας.

Πάντως οι ποσότητες που θα μεταφερθούν ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ.   Να  υποθέσουμε – πράγμα και το πιο πιθανό-  ότι χωρίς να τηρείται η προγραμματική συμφωνία του 2017, τα σκουπίδια της ΠΕ Λευκάδας  οριστικά θα έρχονται στη Πάλαιρο.

Και  μήνυμα με πολλούς αποδέκτες εντός του Δήμου μας αλλά και τους γείτονες Λευκαδίτες.

 Πέραν από το αυλάκι, φίλοι και γείτονες Λευκαδίτες , υπάρχουν και σκεπτόμενοι Βλάχοι, οι οποίοι εκτιμούμε  για το εργοστάσιο στη Λευκάδα. Να είστε σίγουροι για αυτό.  Μην μας υποτιμάμε.  Θα επανέλθουμε  αναλυτικότερα. Νομίζω ότι είμαι ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ.

ΑΠΟΦΑΣΗ  6

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 24 η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

 

ΑΠ Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθ. 11/2020 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αιτωλ/νίας Αποφαση αριθμ 25/2020

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΣΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Πρόεδρος Αναγκαστικού Συνδέσμου (Δημ Σύμβ Ακτίου-Βόνιτσας) ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ Δήμαρχος Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Δήμαρχος Δήμου Ξηρομέρου ΓΕΡΟΛΥΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ Aντιδήμαρχος Δήμου Ξηρομέρου ΤΣΑΚΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Αντιδήμαρχος Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας ΑΠΟΝΤΕΣ ΚΑΝΕΝΑΣ

2 ΘΕΜΑ: «Εξέταση αιτήματος Δήμου Αιγιαλείας για την αποδοχή εναπόθεσης ΑΣΑ 4.500 τόνων στο ΧΥΤΑ Παλαίρου»

 

 Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι

1-      Αποδέχεται το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 21058/20-8-2020 αίτημα, για μεταφορά και εναπόθεση 4.500 τόνων ΑΣΑ από το Δήμο Αιγιαλείας στον ΧΥΤΑ Παλαίρου για ένα έτος.

2-        Ορίζει το κόστος εναπόθεσης απορριμμάτων από το Δήμο Αιγιαλείας στο ΧΥΤ Παλαίρου σε 55,00 € με πλέον ο ΦΠΑ ανά τόνο (δηλ 68,20 ευρώ ο τόνος).

3-   Εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο του Συνδέσμου 3ης Δ.Ε.Ν. Αιτωλ/νίας κ Κασόλα Αθανάσιο να υπογράψει τη σχετική προγραμματική σύμβαση για αυτήν την απόφαση καθώς και για περαιτέρω ενέργειες προς υλοποίηση αυτής της απόφασης.

4-    Η έγκριση των όρων της Προγραμματικής θα ψηφισθεί με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής όπως προβλέπεται.

Για το θέμα αυτό το μέλος του Δ Σ Τσακάλης Κων/νος Αντιδήμαρχος Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας ψήφισε όχι.

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΑΒΕ ΑΥΞΟΝΤΑ ΑΡΙΘΜΟ 25/2020

ΣΧΟΛΙΟ.

Αξιοσημείωτη η διαφορά απόψεων και ψήφων  μεταξύ του Δημάρχου κ Αποστολάκη και του Αντιδημάρχου κ Τσακάλη για ένα τόσο σοβαρό θέμα.  Στις περιπτώσεις αυτές είτε παραιτείται ο Αντιδήμαρχος είτε τον παύει ο Δήμαρχος από τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου.  Τίποτε από τα δύο δεν συνέβη.  Συνεπώς κοροϊδεύουν αμφότεροι τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο τους Δημότες.

ΑΠΟΦΑΣΗ 5 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ  06- ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

ΑΠ Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθ. 14/2020 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αιτωλ/νίας Απόφαση αριθμ 33/2020.

Αφού διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία, δηλαδή σε σύνολο Πέντε (5) μελών βρέθηκαν παρόντα τα παρακάτω Πέντε (5) μέλη: ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΣΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Πρόεδρος Αναγκαστικού Συνδέσμου (Δημ Σύμβ Ακτίου-Βόνιτσας) ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ Δήμαρχος Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Δήμαρχος Δήμου Ξηρομέρου ΓΕΡΟΛΥΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ Aντιδήμαρχος Δήμου Ξηρομέρου ΤΣΑΚΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Αντιδήμαρχος Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας ΑΠΟΝΤΕΣ ΚΑΝΕΝΑΣ

2 ΘΕΜΑ: «Αποδοχή αιτήματος Δήμου Αιγιαλείας για την αποδοχή εναπόθεσης ΑΣΑ 8.000 τόνων στο ΧΥΤΑ Παλαίρου-Αναμόρφωση προϋπολογισμού »

 

 Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι

1.- Αποδέχεται το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 28.107/21-10-2020 αίτημα, για μεταφορά και εναπόθεση 8.000 τόνων ΑΣΑ από το Δήμο Αιγιαλείας στον ΧΥΤΑ Παλαίρου για ένα έτος.

 2.- Ορίζει το κόστος εναπόθεσης απορριμμάτων από το Δήμο Αιγιαλείας στο ΧΥΤΑ Παλαίρου σε 41,00 € με τον ΦΠΑ ανά τόνο.

 3 3.- Εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο του Συνδέσμου 3ης Δ.Ε.Ν. Αιτωλ/νίας κ Κασόλα Αθανάσιο να υπογράψει τη σχετική προγραμματική σύμβαση για αυτήν την απόφαση καθώς και για

. Για το θέμα αυτό τα μέλη του Δ Σ κκ Αποστολάκης Γεώργιος Δήμαρχος του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και Τσακάλης Κων/νος Αντιδήμαρχος Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας ψήφισαν όχι ενώ ο κ Αποστολάκης Γεώργιος είπε αν μπει τιμή 68,20 € όσο η προηγούμενη αποδοχή είναι θετικός .

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΑΒΕ ΑΥΞΟΝΤΑ ΑΡΙΘΜΟ 33/2020

ΣΧΟΛΙΟ

Η διαφωνία μεταξύ Δημάρχου κ Αποστολάκη και Αντιδημάρχου  κ Τσακάλη είναι αξιοσημείωτη. Ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης είναι υπέρ , διαφωνεί με τη τιμή ανά τόνο.

 Σε αυτή τη περίπτωση ο εκάστοτε  Δήμαρχος τον Αντιδήμαρχο τον  παύει από τα καθήκοντα του ή παραιτείται ο Αντιδήμαρχος.

  Αν δεν συμβεί τίποτε από τα δύο ( το θεωρώ εξαιρετικά πιθανό) τότε και οι δύο  κοροϊδεύουν πολιτικά  και όχι μόνο τους Δημότες.

Ο Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ κ Κασόλας είναι υπέρ. Επικεφαλή της μείζονος Αντιπολίτευσης κ Κασόλα ακόμα δεν έχετε κατανοήσει ότι υλοποιείτε  τη πολιτική του Δημάρχου κ Αποστολάκη;  Γιατί άραγε;

Συνδημότες  , και κυρίως της Παλαίρου και Πογωνιάς- αντιδράστε νόμιμα και ειρηνικά. Δεν βλέπετε που οδηγούν το τόπο μας;

 ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος κ Βίτσας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ Καούρας αμφότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΔΕ Παλαίρου καθώς και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της μείζονος Αντιπολίτευσης από όλο το Δήμο  οφείλουν να πάρουν θέση δημοσίως.

 

 

 

 

 

14 σχόλια:

  1. Έχουν πολλά λεφτά, μα πάρα πολλά λεφτά, τα σκουπίδια. Ποιος νοιάζεται από αυτούς για το τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Δήμος Αγρινίου στην εταιρεία που επεξεργάζεται τα σκουπίδια στο ΧΥΤΑ στη Λεπενού πληρώνει 13 ευρώ το τόνο. Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας στην εταιρεία που επεξεργάζεται τα σκουπίδια στο ΧΥΤΑ στη Ζαβέρδα πληρώνει 37 ευρώ το τόνο, δηλ σχεδόν τριπλάσια. Παντελονιάζουν κάποιοι ναι ή όχι το δημόσιο χρήμα; Τι δεν καταλαβαίνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δάσκαλε στις εκλογές ψηφίσαμε σε 2 κάλπες (γενικό και τοπικό), το τοπικό της Παλαίρου τι θέση έχει πάρει για τα σκουπίδια? Πρόεδρος και τοπικό συμβούλιο υπάρχουν? έχουν τεράστιες ευθύνες, δεν γίνεται να ρωτάμε τον πρόεδρο για τα σκουπίδια και να μας λέει δεν γνωρίζω, δεν είμαι εγώ υπεύθυνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν θες να είσαι αντικειμενικός να γράψεις και τόυς νόμους όταν και όποτε τους υποχρέωναν να τα πάρουν .οχι όλα στο ίδιο καλάθι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προεδρος παλαιρου δυστυχως δεν υπαρχει, ειναι μονο για τη φιγουρα, πηρε η ζαβερδα ολα τα σκουπιδια της λευκαδας και αυτος δηλωνει αγνοια !!! ανηκουστα πραγματα... δεν γινεται σε βασικα ζητηματα του χωριου να λεει στον κοσμο ''δεν ξερω, δεν ειμαι εγω υπευθυνος''. Αχιλλεα στις εκλογες σε ψηφισα, δυστυχως το μετανιωσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δρόμοι γκρεμιζονται και κλείνουν, σκουπιδαριο παντού, οι δημοτικές υπηρεσίες στο κατώτατο δυνατό επίπεδο και βαφτίζουν τα τσιμέντα παντού ως "έργα πνοής"...Έχουμε και τον ροκοεργολαβο να χτίζει εργατικές εεε εξοχικά ήθελα να πω.... Ωρε τί μπ@@ρδελο είναι αυτό????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι μεσάζοντες και διαπλεκόμενοι. Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ας ασχοληθεί ο αντιδήμαρχος δημοτικής περιουσίας με το δημοτικό κατάστημα της παραλίας που το έχει ο κολλητός του Τσακαλη και δε το βγάζει δημοπρασία ενώ έχει λήξει η σύμβαση και παρανομεί και αυτός και ο δήμαρχος και δε μιλάει κανείς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φέρνουν σκουπίδια από παντού. Κάθε 2-3 χρόνια θα φτιάχνουν και ένα κύτταρο. Αυτοί είναι. Μόνο τη προσωπική κονόμα κοιτάνε. Δείτε γύρω από το πρατήριο τα αυτοκίνητα που είναι αραγμένα και θα καταλάβατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρόεδρε της Δημοτικής Κοινότητας Παλαίρου κ Ρούφη Αχιλλέα, είστε αρμόδιος και υπεύθυνος για ότι γίνεται και έχετε τη πολιτική ευθύνη για ότι δεν γίνεται στη Δημοτική Κοινότητα Παλαίρου.

    Πάρτε δημόσια θέση ως οφείλετε.

    Είστε σύμφωνος ή διαφωνείτε με τη μεταφορά σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ που λειτουργεί στη Πάλαιρο από Δήμους πέραν του Δήμου- Ακτίου Βόνιτσας και του Δήμου Ξηρομέρου;


    Με ποιες αποφάσεις και ποιου οργάνου του Δήμου γίνονται , τα σε μεγάλης έκτασης μπαζώματα στη θέση ποταμάκι της Παλαίρου;

    Συμμετείχαν ναι όχι μηχανήματα του Δήμου σε αυτά τα μπαζώματα;

    Θέλω καθαρές ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

    Αυτά για σήμερα. Για τα πολλά άλλα θέματα ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ.
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός
    Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα περιμένεις για πάντα νομίζω αν περιμένεις να σου απαντήσει... Εδώ όλοι κάνουν τον Κινέζο να περνάει ο καιρός... Έχουν και τα λιοστασια τους τώρα... Που καιρός για όλα αυτά!

      Διαγραφή
  11. Είναι γνωστό σε όλους ποιο πρατήριο οικονόμησε κατά τη διάρκεια κατασκευής του ΧΥΤΑ και πιο οικονόμησε και κονομάει κατά τη λειτουργία του ΧΥΤΑ. Για αυτό έφερε και τα σκουπίδια από Πύργο, Αρχαία Ολυμπία, Λευκάδα κλπ. Αυτή είναι η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όταν παρακαλείς τη κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία δεύτερου κυττάρου είναι σαν να λες δέχομαι σκουπίδια από παντού στο ΧΥΤΑ στη Πάλαιρο. Αυτή είναι η πολιτική του Δημάρχου κ Αποστολάκη και της Δημοτικής του ομάδας. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τον Αύγουστο του 2019 μου είπε ο Κώστας. Γενικός Γραμματέας στο Δήμο Λευκάδας θα οριστεί από τη πρώτη Σεπτεμβρίου ο Σολδάτος. Που το ξέρεις, τον ρώτησα και τι θα επηρεαστούμε στη Πάλαιρο από αυτό; Οι πηγές μου είναι έγκυρες μου είπε. Το έμαθα από τρείς διαφορετικές πηγές. Να είσαι σίγουρος μου είπε, ότι πριν τα Χριστούγεννα θα αρχίσουν να έρχονται σκουπίδια από τη Λευκάδα. Συνέβησαν και τα δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο