Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020

Δίπλα στους πολίτες του Ξηρομέρου το κόμμα ΜέΡΑ25, και ενάντια στην απειλή της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.).

 
       Το απόγευμα της Τετάρτης 18.11.2020 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη, προκειμένου να ενημερωθεί το κόμμα ΜέΡΑ25, για τις καταστροφικές συνέπειες ίδρυσης Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νησών και Αιτωλοακαρνανίας. 
Το ΜέΡΑ25 εκπροσώπησε η Βουλευτής του κόμματος και Αντιπρόεδρος της Βουλής Σοφία Σακοράφα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Γιάννης Τριανταφυλλάκης και τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Αλέξης Φραίμης, Παναγιώτης Χολής, Χρήστος Μάντζαρης και Βασίλης Σούλας καθώς επίσης και η Χρυσάνθη Νούλα, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25. Οι παρόντες ομόφωνα υποστήριξαν ότι το προτεινόμενο σχέδιο της Π.Ο.Α.Υ., περιλαμβάνει λανθασμένα το παράκτιο κομμάτι του κόλπου του Αστακού, της διαδρομής Αστακός - Μύτικας και τον Κάλαμο Λευκάδας. ....
Η παράκτια αυτή ζώνη στο παρελθόν, με διαδοχικές αποφάσεις της τέως Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας, στο Περιφερειακό Χωροταξικό και στο Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου Ξηρομέρου, αλλά και με ανάλογες αποφάσεις της Περιφέρειας ιονίων Νήσων και του Δήμου Λευκάδας, ζώνη που έχει στο παρελθόν, με πληθώρα αποφάσεων, έχει καθοριστεί ως ζώνη ήπιας τουριστικής ανάπτυξης για την οποία υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτές . 
Η Υλοποίηση της Π.Ο.Α.Υ. θα σημάνει την καταστροφή και τον τερματισμό κάθε άλλης παραγωγικής δραστηριότητας, θα είναι αποτρεπτική για τουριστική ανάπτυξη, θα σβήσει την παράκτια αλιεία από τα συγκεκριμένα σημεία ενώ η περιβαλλοντική καταστροφή που θα προκαλέσει θα είναι μη αναστρέψιμη.
 
Η Βουλευτής του κόμματος Σοφία Σακοράφα, που ήδη έχει επισκεφθεί επίσημα το Δήμο, μετά την ενημέρωση, διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Γιάννη Τριανταφυλλάκη και τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη, ότι το κόμμα ΜέΡΑ25 και η ίδια προσωπικά θα σταθούν δίπλα στους πολίτες με όλα τα μέσα που διαθέτουν ώστε να αποτραπεί αυτή η απειλή για την τοπική κοινωνία.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην δημοκρατία το λόγο θα έχει στις κάλπες το 2023 π δημοκρατικός μας λαός όπου εκεί θα λυθούν προβλήματα που σήμερα "αδυνατούν" να λυθούν.
Αυτό σημαίνει πραγματική δημοκρατία εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Το τερμάτισες φίλε 8:18 με τον ορισμό της Δημοκρατίας!!!.

Ανώνυμος είπε...

φρόντισε εσύ Φιλε συμπολίτη πρωτά/πρωτα και πρωτίστως να εισαι πραγματικός δημοκράτης. Και άσε τι κάνουν τα άλλα πολιτικά κόμματα και οι δημοτικές παρατάξεις.

Ανώνυμος είπε...

12.49 μήν μας πεις ότι δεν σου αρέσουν οι θέσεις του κόμματος του Γιάνη ?

Ανώνυμος είπε...

1249 δέν υπάρχει άλλος δρόμος για την οικονομια. Επιστροφή στη δραχμή.

Ανώνυμος είπε...

Είναι μονόδρομος αλλά καλός μονόδρομος για την οικονομία και την κοινωνία.

Ανώνυμος είπε...

Μόλις μπήκαμε στο ευρώ 12.49 ακρίβειναν όλα τα είδη διατροφής και οφτωχός λαός άνεργοι κλπ το πλήρωσαν αδρά το ευρώ.