Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Καταγγελία πως ιερέας αρνήθηκε να κοινωνήσει παιδάκι σε εκκλησία της Ναυπάκτου

Ένας πατέρας πήγε μετά το πέρας της θείας λειτουργίας στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, τα παιδιά του να κοινωνήσουν. Όμως ο ιερέας του ναού αρνήθηκε σε ένα του κοριτσάκι την θεία κοινωνία!

Ο λόγος της άρνησης, ήταν επειδή το κοριτσάκι είχε βαφτιστεί στην μονή της Σκάλας (Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρως Ναυπάκτου), με την οποία η Μητρόπολη Ναυπάκτου είναι σε χρόνια διαμάχη, η οποία έχει φτάσει σε αλλεπάλληλες δίκες.
Όταν ο ιερέας είπε στην μικρή πως δεν θα την κοινωνήσει, έβαλε τα κλάματα μέσα στην εκκλησία, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένα πανδαιμόνιο, με τον πατέρα του μικρού κοριτσιού να ζητάει εξηγήσεις.
Την παράλογη από κάθε άποψη στάση του ιερέα, καταδίκασε και ο παππούς του κοριτσιού, ο οποίος αμέσως μόλις έμαθε για το περιστατικό, πήγε στο σπίτι του ιερέα, στον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, του ανακοίνωσε πως την επόμενη Κυριακή θα το πάει ο ίδιος να κοινωνήσει αφήνοντας να εννοηθεί πως θα υπάρξουν αντιδράσεις.
*Φώτο αρχείου
Πηγή: npress.gr

4 σχόλια:

  1. ΟΙ ιδιοι οι παπαδες χαλασαν τη θρησκεια και διωξανε τον κοσμο απο την εκκλησια και δεν λογαριαζουν τιποτα . ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΞΥΛΩΣΟΥΝ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι παπάδες τελικά αντί να φέρουν τους πιστούς στην εκκλησία κοιτάζουν να τους διωξουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ14 Σεπτεμβρίου 2020 στις 1:46 μ.μ.

    Σκοταδισμός...Ιερωμένοι αυτών των αντιλήψεων και συμπεριφοράς αμαυρώνουν τον ΧΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ και τη διδασκαλία του ΧΡΙΣΤΟΥ. Ο Χριστός είπε ΄΄όστις θέλει οπίσω μου ελθείν.΄΄ Ας μας πει ο συγκεκριμένος ιερωμένος και οι ΄΄πάνσοφοι ΄΄ προϊστάμενοί του και αυτοχρισθέντες ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ του Χριστιανισμού και του ΘΕΟΥ, σε ποιο σημείο της Διδασκαλίας του, ο ΧΡΙΣΤΟΣ όρισε ότι η Θεία Κοινωνία θα προσφέρεται΄΄ κατ επιλογήν΄΄ με περιορισμούς και κανόνες; Έλεος, Ιερωμένοι μην λιθοβολείτε το Χριστό, τον ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ, την πιο ανθρωποκεντρική Θρησκεία του κόσμου.Δεν είσθε εκπρόσωποι του ΧΡΙΣΤΟΥ, εκπροσωπείτε ΜΟΝΟ τον εαυτό σας και ενδεχομένως το σινάφι σας. Και ουδένα άλλον.Τέτοιες συμπεριφορές ταιριάζουν σε φανατικούς, σκληροπυρηνικούς Μουσουλμάνους. Μην ερμηνεύετε τη Χριστιανική Κοσμοθεωρία, κατά το Δοκούν...Ποιος σας έδωσε το Δικαίωμα να δημιουργήσετε πληγή σε ένα αγγελούδι, που, αν μη τι άλλο, σας τιμά ερχόμενο στην εκκλησία και επιθυμεί να κοινωνήσει. Θα έχει άδικο αυτό το παιδί, να μην θέλει να ακούει για κλήρο; Αυτά τα λίγα, προς το παρόν...ΥΓ Προφανώς το σχόλιο αφορά, όσους έχουν την προβληματική αυτή συμπεριφορά, και ΟΧΙ ιερωμένους με σωστές αντιλήψεις, που υπηρετούν, πράγματι, το Χριστιανισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ορθά έπραξε ο ιερέας!
    Ας μην σχολιάζουμε αν δεν γνωρίζουμε!
    Η εκκλησία έχει κανόνες και οφείλουν όσοι θέλουν να είναι μέλη της ,να τους τηρούν.
    Όποιος δεν θέλει να τηρεί τους κανόνες της εκκλησίας στην οποία θέλει να είναι μέλος,μπορεί να προσχωρήσει σε άλλη "εκκλησία"ή να ιδρύσει την δική του.
    Οι διαβιουντες στο μοναστήρι που έγινε η βάπτιση ,δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν μυστήρια ,με απόφαση της μητρόπολης τους, και της ιεράς συνόδου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο