Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Νοσοκομείο Αγρινίου – Κορονοϊός: Τι λένε οι αριθμοί των προσλήψεων

Έξι γιατροί και 73 άτομα νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού προσελήφθησαν το τελευταίο οκτάμηνο.
Του Δημήτρη Παπαδάκη.
Με μελανά χρώματα περιέγραψαν την κατάσταση στο Νοσοκομείο Αγρινίου οι γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος στην ενημέρωση που έκαναν χθες σε φορείς της πόλης. 
Πάντως πέρα από τις εκτιμήσεις για το αν και κατά πόσο το σύστημα υγείας είναι προετοιμασμένο για ένα δεύτερο και ενδεχομένως περισσότερο σφοδρό κύμα της πανδημίας, υπάρχει και η αλήθεια των αριθμών, όπως προς τις προσλήψεις που έγιναν στο Νοσοκομείο Αγρινίου.
Η  έρευνα της «Συνείδησης»  στο σημερινό της φύλλο κατέδειξε ότι το τελευταίο οκτάμηνο έγιναν 73 προσλήψεις σε νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, αριθμός που κάλυψε σε πολύ μεγάλο βαθμό τα κενά. Υπάρχουν δε και εκτιμήσεις υγειονομικών που λένε ότι σε κάποιες περιπτώσεις ίσως και να υπερκαλύφθηκαν τα κενά. Πράγματι στους γιατρούς οι αριθμοί είναι κατά πολύ μικρότεροι. Στο Νοσοκομείο Αγρινίου έγιναν μόλις έξι προσλήψεις και αυτές μόνο τρεις αφορούν ειδικότητες αιχμής και που με κάποιο τρόπο σχετίζονται με τον κορονοϊό. Συγκεκριμένα προσελήφθη ένας βιοπαθολόγος, ένας καρδιολόγος και ένας πνευμονολόγος – φυματιολόγος. Ενώ έγιναν και τρεις ακόμη «άσχετες» προσλήψεις: ενός ΩΡΛ, ενός οφθαλμιάτρου και ενός γαστρεντερολόγου.
Σε αυτή τη λίστα ήρθαν να προστεθούν οι προσλήψεις τεσσάρων γιατρών που το αμέσως προσεχές διάστημα αναλαμβάνουν υπηρεσία στο Νοσοκομείο Αγρινίου, καθώς όπως αποκάλυψε νωρίτερα σήμερα το sinidisi.gr η προκήρυξη του 2018 για στελέχωση του αυτόνομου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Αγρινίου, αποδίδει καρπούς. Συγκεκριμένα ένας καρδιολόγος (επιμελητής Α), ένας χειρουργός (επιμελητής Α), ένας παθολόγος (επιμελητής Β) και ένας Αναισθησιολόγος (επιμελητής Β) πιάνουν δουλειά τις επόμενες ημέρες και θα μειώσουν σε μεγάλο βαθμό το φόρτο εργασίας, που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι γιατροί των κλινικών. Σημειωτέον ότι όλες αυτές οι προσλήψεις αφορούν τις λεγόμενες ειδικότητες αιχμής, που είναι πάντα απαραίτητες σε ένα νοσοκομείο.
Αναλυτικά η λίστα:
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ: ΑΤΟΜΑ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΤΡΙΑ (73)
ΠΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΝΤΕ (5)
ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΕΝΑΣ (1)
ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΙΚΟΣΙ(20)+ΚΕΦΙΑΠ ΤΡΕΙΣ (3) =23
ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΕΚΑ ΤΡΕΙΣ(13)+ΚΕΦΙΑΠ ΤΡΕΙΣ (3)=ΔΕΚΑ ΕΞΙ (16)
ΔΕ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΝΑΣ (1)
ΤΕ ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΕΝΑΣ (1)
ΤΕ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΔΥΟ (2)
ΤΕ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΥΟ (2)
ΥΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΕΝΝΕΑ (9)+ΚΕΦΙΑΠ ΕΝΑΣ (1 )=ΔΕΚΑ (10)
ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΚΕΦΙΑΠ ΕΝΑΣ (1)
ΠΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΚΕΦΙΑΠ ΕΝΑΣ (1)
ΤΕ ΚΟΙΝ.ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΚΕΦΙΑΠ ΕΝΑΣ (1)
ΤΕ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΚΕΦΙΑΠ ΤΡΕΙΣ (3)
ΥΕ ΦΥΛΑΚΩΝ -ΝΥΧΤ.ΓΙΑ ΚΕΦΙΑΠ ΤΡΕΙΣ (3)
ΥΕ ΒΟΗΘ.ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΡΕΙΣ (3)
ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ (6)
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΕΝΑΣ (1)
ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ –ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΟΣ ΕΝΑΣ (1)
ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ ΕΝΑΣ (1)
ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΕΝΑΣ (1)
ΩΡΑ ΕΝΑΣ(1)
ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ ΕΝΑΣ (1)
Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο