Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Η δική μας προσωπική εξήγηση, γιατί τόσο μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις απ' ευθείας αναθέσεις της τέως και της νυν δημοτικής αρχής.

Στις 31 Αυγούστου 2020, ημέρα Δευτέρα, όπως σας είχαμε υποσχεθεί, με το κλείσιμο ενός χρόνου της νυν δημοτικής αρχής, σας παρουσιάσαμε τις απ' ευθείας αναθέσεις της, καταγεγραμμένες ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που καταγράψαμε τις απ' ευθείας αναθέσεις της τέως δημοτικής αρχής, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο..... 
Τα αριθμητικά δεδομένα λοιπόν ήταν: 
Το αρχείο excel των 97 απ' ευθείας αναθέσεων, ύψους 501.046,76 €, του 1ου χρόνου της νυν δημοτικής αρχής του κ. Τριανταφυλλάκη (δείτε εδώ). 
Το αρχείο excel των 164 απ' ευθείας αναθέσεων, ύψους 1.191.862,13 €, του 1ου χρόνου της τέως δημοτικής αρχής του κ. Γαλούνη (δείτε εδώ). 
Τα παραπάνω αριθμητικά δεδομένα δείχνουν ότι τον 1ο χρόνο του κ. Γαλούνη είχαμε 67 απ' ευθείας αναθέσεις παραπάνω. Σε απόλυτο αριθμό χρημάτων είχαμε 690.815,37 € παραπάνω και σε ποσοστό 137,87% παραπάνω. 
Επίσης παρουσιάσαμε και κάτι άλλο πολύ σημαντικό, που όπως παρατηρήσαμε πολλοί έκαναν πως δεν το είδαν και δεν έκαναν καμία αναφορά, το απέφυγαν εντέχνως να το σχολιάσουν. 
Στην περίοδο του κ. Γαλούνη οι εκπτώσεις στις απ' ευθείας αναθέσεις είναι ανύπαρκτες, δηλαδή μηδενικές. Δείτε εδώ το αρχείο excel δείγματος 30 απ' ευθείας αναθέσεων, του 1ου χρόνου του κ. Γαλούνη, κόστους 332.241,27 €, όπου η μέση έκπτωση είναι 0,34 %!!! 
Στην περίοδο του κ. Τριανταφυλλάκη οι εκπτώσεις είναι διψήφιες. Δείτε εδώ το αρχείο excel δείγματος 30 απ' ευθείας αναθέσεων, του 1ου χρόνου του κ. Τριανταφυλλάκη, κόστους 223.687,56 €, όπου η μέση έκπτωση είναι 20,70 %. 
Οι διαφορές λοιπόν που δείχνουν τα αριθμητικά δεδομένα είναι τεράστιες, προφανής και οφθαλμοφανής στον κάθε καλόπιστο πολίτη με απλό νου, που κάνει μία απλή ανάγνωση των δεδομένων. 
Εμείς όπως υποσχεθήκαμε, θα δώσουμε την δική μας προσωπική εξήγηση, γιατί βλέπουμε αυτές τις τεράστιες διαφορές μεταξύ των δύο δημοτικών αρχών. 
Οι απ' ευθείας αναθέσεις όπως έχουμε ξαναπεί είναι εργαλείο και εξαρτάται πως το χρησιμοποιείς. Αν είναι πραγματικές και όχι εικονικές, όταν δεν είναι υπερτιμολογημένες αλλά με εύλογο κόστος, όταν τις κάνεις για πραγματικές ανάγκες και όχι για αόρατες, όταν τις κάνεις με διαγωνιστική φιλοσοφία, όποιος δώσει την χαμηλότερη τιμή, τότε κανέναν δεν ενοχλούν και αυτές τις απ' ευθείας αναθέσεις κανείς δεν τις καταγγέλλει. 
Με αυτό τον τρόπο η νυν αρχή χαμήλωσε κατά πολύ το ύψος τους και τα χρήματα που εξοικονομούνται από τις διψήφιες εκπτώσεις, με αναμορφώσεις του Προϋπολογισμού κατευθύνονται σε άλλες ανάγκες του Δήμου, για να τρέχει ο πραγματικός Προϋπολογισμός και όχι ο εικονικός και όλα πάνω από το τραπέζι, με ένα και μοναδικό ταμείο, το άσπρο. 
Κάποιοι αυτό το απλό κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν και έχουν οχυρωθεί πίσω από το παραπλανητικό: «απ' ευθείας αναθέσεις εμείς, απ' ευθείας αναθέσεις και εσείς», κοροϊδεύοντας τους πολίτες και τους εαυτούς τους, ενώ τα αριθμητικά δεδομένα δείχνουν ξεκάθαρα ότι καθόλου το ίδιο δεν συμβαίνει. 
Αν η νυν δημοτική αρχή συνεχίσει σε αυτό τον ρυθμό στις απ' ευθείας αναθέσεις, στην τετραετία θα έχει πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ λιγότερες από την τέως δημοτική αρχή (πολύ μεγάλη η διαφορά), δηλαδή δύο φορές το δάνειο του 1 εκατομμυρίου ευρώ, που και αυτό πολύ εντέχνως το ξεχνάνε ή θέλουν να το ξεχάσουμε, το οποίο οι πολίτες το πληρώνουν και αυτό, παρότι δεν φαίνεται στους λογαριασμούς ύδρευσης ως ξεχωριστό ποσό. 
Κατόπιν των παραπάνω που σας είπαμε, το δικό μας προσωπικό και κρίσιμο ερώτημα παραμένει: Τι τελικά συνέβαινε στο Δήμο Ξηρομέρου επί οικονομικής διοίκησης «ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ»; 
mytikaspress

6 σχόλια:

  1. Εκεί στο ξηρομεροnews ο δημοσιογράφοικοσας ρόλος - ρεπορτάζ είναι να δηκαιολογειται την νέα δημοτική αρχή? Κάντε και καμιά πρόταση για τον τόπο για πείτε μας τη λέει το Excel για τούς λογαριασμούς της ύδρευσης? Σε ποίους αναγνώστες απευθύνεστε? αφινετε υπονοούμενα για τον τρόπο αξιολόγησης που κάνετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τη δική σας προσωπική εξήγηση κρατείστετην για εσάς κάνατε ανάλυση των αιτιών που δημιουργούν της απευθείας ανάθεσης? Δεν βλέπω κάπου να μάς γράφετε πώς η Νέα δημοτική αρχή τασονταν κατά τέτοιον ενεργειών προεκλογικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η διαφορά mytikaspress ή αλλιώς γραφείο τύπου του Δήμου είναι ότι η νέα κ αφθαρτη δημοτική αρχή έχει κάνει σε ένα χρόνο του κόσμου τις αναθέσεις. Κ υποτίθεται ότι δεν ξέρουν. Δηλ όταν μάθουν κ μπουν στα κόλπα τι θα γίνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χωριό που φένεται κολαούζο δεν θέλει....
    Άρα σπίτι χωρίς ΓΙΑΝΝΗ προκοπεί δεν κάνει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γελάω! Το ότι το site προσπαθεί με νύχια και δοντια να αναδείξει τα λάθη με ξεπερνάει.
    Απευθείας αναθέσεις.. Κακώς τις κάνετε γιατι όταν σας ψήφιζα με λεγατε εμείς όχι. Εμείς δε θα κάνουμε. Ε λοιπόν όσα ειπατε ότι δεν θα κάνετε κάνετε... Κρίμα!
    Μετά απο ένα χρόνο ασχολειστε ακόμα με το παρελθόν και όχι με το παρόν και το μέλλον.. Το Ότι το κάνετε καλύτερα κατ εσάς δε σημαίνει ότι το κάνετε και καλά. Ψάξτε το γιατί το κάθε site θέλει να βγάλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ριμάξατε και τα σιφώνια στο Δημαρχείο και σας πονά να μάθει π λαός του Ξηρομέρου τι φαγάνες ήσασταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο