Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Ζαχαράκη: Τα σχολεία θα κλείσουν μόνο αν υπάρξει σωρεία κρουσμάτων

Για το άνοιγμα των σχολείων αύριο το πρωί αλλά και την πιθανότητα να κλείσουν ξανά το επόμενο διάστημα μίλησε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.
Η κ. Ζαχαράκη μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» τόνισε όλα θα είναι έτοιμα αύριο το πρωί για το άνοιγμα των σχολείων καθώς η προετοιμασία του υπουργείου Παιδείας σιγά σιγά ολοκληρώνεται.

Όσον αφορά την πιθανότητα να κλείσουν ξανά τα σχολεία τις επόμενες ή να μην ανοίξουν όλα αύριο ή κ. Ζαχαράκη τόνισε ότι τις αποφάσεις τις παίρνει η ίδια μαζί με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και πάντα μετά από εισηγήσεις του ΕΟΔΥ.
«Προς το παρόν κινούμαστε στην κατεύθυνση της κανονικής έναρξης της σχολικής χρονιά. Αν αλλάξει κάτι μέσα στην ημέρα, θα ενημερωθούν οι κάτοικοι» ανέφερε η υφυπουργός και συνέχισε: «Θα σχολεία θα κλείσουν μόνο στην περίπτωση που έχουμε σωρεία κρουσμάτων και μόνο αν το συστήσει ο ΕΟΔΥ».
Όσον αφορά στην ανάγκη λιγότερων παιδιών ανά τμήμα η κ. Ζαχαράκη τόνισε αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο. «Μπορεί να έχουμε ολιγομελή τμήματα  σε κάποιες περιοχές ή πιο πολυπληθή στα μεγάλα αστικά κέντρα. Αφού δόθηκε η κατεύθυνση να ανοίξουν τα σχολεία με το δυναμικό που ξέρουμε και την έξτρα κατεύθυνση την χρήση μάσκας εμείς πορευόμαστε με αυτόν τον κανόνα. Δεν είναι καθόλου εύκολο να σπάσεις τα τμήματα και να μεταφέρεις τα παιδιά σε αίθουσες που δεν υπάρχουν ή δεν είναι ελεγμένες ή δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι εκπαιδευτικοί» είπε η ίδια χαρακτηριστικά.
Η κ. Ζαχαράκη αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που έχουν προκύψει από μεγάλη μερίδα γονέων, οι οποίοι δεν θέλον να στείλουν το παιδί τους με μάσκα στο σχολείο. «Όλη την περίοδο ακολουθήσαμε κατευθύνσεις των επιστημόνων και τα πήγαμε πολύ καλά. Ας εμπιστευτούμε τους κανόνες που έθεσαν. Εμείς στο υπουργείο Παιδείας θα τους εφαρμόσουμε. Ας μας εμπιστευτούν οι γονείς. Ας ακούσουμε τους ειδικούς και όλα θα πάνε καλά» ανεφερε η υφυπουργός.
in.gr

4 σχόλια:

  1. Η κοινή λογική λέει οτι τα σχολεία μπορεί να λειτουργήσουν τις πρώτες των μαθημάτων, εκ περιτροπής.
    Εαν αυτό δέν είναι κοινή λογικη τότε που βρίσκεται άραγε η κοινή λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κοινή λογική λέει οτι τα σχολεία μπορεί να λειτουργήσουν τις πρώτες μερες των μαθημάτων, εκ περιτροπής.
    Εαν αυτό δέν είναι κοινή λογικη τότε που βρίσκεται άραγε η κοινή λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαγωθήκατε όλοι με τα σχολεία!!!!

    Οι τιγκαρισμένες καφετέριες δε σας ανησυχούν???

    Οι εκπαιδευτικοί έχετε καταλάβει πόσο εκτεθειμένοι είναι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντί να παραιτηθούν η ΝΊΚΗ,ΣΟΦΙΑ,ΣΙΣΥ κάθονται δεν είναι ικανές να στείλουν σωστά μια εγκύκλιο. Έλεος με αυτές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο