Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Η πολιτική και οι πολιτικές θέσεις στο επίκεντρο και όχι η παραπολιτική και η ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής.


Ένας ενεργός πολίτης συμπατριώτης μας, συνηθίζει τα κείμενα του που δημόσια και επώνυμα κοινοποιεί, να τα ξεκινά με την φράση: «Η πολιτική είναι σοβαρή υπόθεση και προσφορά». Με έναυσμα αυτή την φράση του, θα έρθουμε και θα συμπληρώσουμε ότι διαπιστώνουμε με λύπη μας, ότι αυτό που λείπει σήμερα είναι ένας ειλικρινής, καλόπιστος και αυθεντικός διάλογος, με κριτική και ενίοτε σκληρή, με θέσεις και προτάσεις, χωρίς δεύτερες σκέψεις και υπεκφυγές, για όλα τα θέματα του Δήμου Ξηρομέρου, τα μικρά και μεγάλα.... 
Ευρύτερες συναινέσεις εκεί που υπάρχουν συγκλίσεις, είναι το αυτονόητο όταν μιλάμε για τοπική αυτοδιοίκηση Α' βαθμού, που αφορά τα κοινά προβλήματα ανθρώπων, που όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους με το μικρό τους όνομα. 
Αντ' αυτού κυριαρχεί το αντίθετο. Στο προσκήνιο η παραπολιτική, η μικροπολιτική, το κουτσομπολιό, οι τακτικισμοί, ο καιροσκοπισμός, αντιπαράθεση γηπεδικού τύπου, σκληρές κουβέντες, προσβολές προς τον πολιτικό αντίπαλο, λοιδορίες, αγένεια, εμπλοκή οικογενειών, το πολιτικό ήθος σε έλλειψη.... οι προσωπικές επιθέσεις σε περίσσια. 
Αυτή η ζοφερή πραγματικότητα απαξιώνει τον πολιτικό λόγο, ευτελίζει την ίδια την πολιτική και την σημασία της στις ζωές μας και εννοείται ότι αυτό θα το πληρώσει ο τόπος. 
mytikaspress.

1 σχόλιο:

  1. Κάποιοι δεν αντέχουν το πολιτικό διάλογο. Κάποιοι θεωρούν το Δήμο λάφυρο τους. Κάποιοι φτάνουν να κουβεντιάζουν μόνο σε επίπεδο καφενείου. Κάποιοι βρίζουν και απειλούν. Κάποιοι νομίζουν ότι δεν θα τιμωρηθούν ποτέ. Δεν εννοώ πολιτικά. Εννοώ θα καθίσουν στο σκαμνί, θα απολογηθούν και ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα είναι πολύ βαρύς. Μπορεί κάποιοι επίορκοι δημόσιοι λειτουργοί να τους καλύπτουν. Πάντως όχι τυχαία. Θα έρθει η στιγμή που θα τελειώσουν πολιτικά, ηθικά και δικαστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο