Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Απόστολος Κατσιφάρας: Η πολιτική των χαμηλών προσδοκιών συνεχίστηκε και στο Μεσολόγγι.


      Η τοποθέτηση της παράταξης "Δυτική Ελλάδα, δικαίωμα στην πρόοδο" του Απόστολου Κατσιφάρα αναφέρει,

   Η περιφερειακή αρχή προσαρμοσμένη την πραγματικότητα που η ίδια διαμόρφωσε παρουσίασε την νέα γενιά μελλοντικών έργων τα οποία παρά την χρησιμότητά τους δεν ανταποκρίνονται στις νέες προκλήσεις του αύριο στην Αιτωλοακαρνανία.
Απέφυγε να μιλήσει για τα ανοικτά, τα κρίσιμα, τα μεγάλα θέματα που θα αλλάξουν τον παραγωγικό χάρτη της περιοχής.
Το επιχειρηματικό Πάρκο στο Αγρίνιο που είχαμε ξεκινήσει τις συζητήσεις και τις διαδικασίες παραχώρησης μαζί με την Δημοτική Αρχή των εκτάσεων της αεροπορίας με τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και τον ΕΟΔΗΧ. Παράλληλα δε, είχαμε και πρόβλεψη για ένταξη στο ΠΕΠ. Σήμερα δεν είναι απλά στάσιμο αλλά έχει εγκαταλειφθεί από την περιφερειακή αρχή. Εμείς το θέτουμε πάλι στις προτεραιότητες γιατί θεωρούμε ότι θα δώσει νέες ευκαιρίες στην επιχειρηματικότητα τις επενδύσεις και την εργασία.
Την εκτροπή του Αχελώου η οποία μπαίνει στο τραπέζι των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης καθώς και την κατάργηση του φορέα διαχείριση των προστατευμένων οικοσυστημάτων της λιμνοθάλασσάς του Μεσολογγίου. Θέματα κρίσιμα για το περιβάλλον και το μοναδικό οικοσύστημα με την περιφερειακή αρχή απούσα . Εμείς είχαμε με επιτυχία υπερασπιστεί τα συμφέροντα της περιοχής με αποτελεσματικό τρόπο και στο πολιτικό επίπεδο και στο δικαστικό.
Το Φυσικό Αέριο που είναι κατ’ εξοχήν αναπτυξιακό έργο μετά το πρώτο μεγάλο βήμα που άνοιξε την πόρτα να μπει στον χάρτη της ενέργειας και η Δυτική Ελλάδα με την ωριμότητα την τεχνική και μελετητική καθώς και την διασφάλιση των αναγκαίων πόρων καθώς και τη σωστή στρατηγική στόχευση για την κατασκευή των δικτύων στις πόλεις Πάτρα – Αγρίνιο και Πύργος να βάλουμε όλοι μπροστά το επόμενο βήμα που είναι δίκτυα στο Μεσολόγγι την Αμαλιάδα και το Αίγιο.
 

Το τουριστικό καταφύγιο των 100 θέσεων στην Ναύπακτο που με δικαιολογίες μετέτρεψαν ένα έργο ενταγμένο στο Πρόγραμμα Interreg σε αλιευτικό καταφύγιο των 17 έως 25 θέσεων με μικρό αναπτυξιακό αποτύπωμα έργο. Που αντί να ενώσουμε δυνάμεις και να διεκδικήσουμε πρόσθετους πόρους για την ολοκλήρωσή του προτιμήθηκε ο εύκολος δρόμος της αλλαγής του χαρακτήρα του έργου ματαιώνοντας ένα ελπιδοφόρο για τον τουρισμό έργο υποδομής.

Τη βελτίωση των κτιριακών υποδομών του Παλαιού Νοσοκομείο στο Αγρίνιο για την μετεγκατάσταση κρίσιμων υπηρεσιών υγείας [ Σχολή αδελφών νοσοκόμων – γραφεία ΕΚΑΒ – φαρμακείο ΕΟΠΥ και δομή Ψυχιατρικής υποστήριξης ] η οποία έχει ουσιαστικά εγκαταλειφθεί. Ένα έργο ενταγμένο στο ΠΔΕ με 1,5 εκ ευρώ και στοχευμένο γιατί με την υλοποίησή του θα έδινε ζωή σε ένα ιστορικό κτίριο και παράλληλα θα αναβάθμιζε τις υπηρεσίες υγείας στο Αγρίνιο.
Την αναβάθμιση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσής στην Αιτωλοακαρνανία με την ίδρυση της γεωπονικής σχολής που για πρώτη φορά ιδρύεται σχολή με επαγγελματικά δικαιώματα και συναφή με την παραγωγική ταυτότητα της περιοχής και είναι μια μεγάλη κατάκτηση, και η οποία βρίσκεται σε στασιμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ενώ παράλληλα συνεχίζεται η αδυναμία στελέχωσης με μέλη ΔΕΠ με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και έχει ως συνέπεια την περεταίρω υποβάθμιση των σχολών που λειτουργούν και με τους φοιτητές να φυλλοροούν.
 

Την αγροτική παραγωγή η οποία για δεύτερη συνεχή χρονιά βρίσκεται σε καθεστώς απαξίωσης και ιδιαίτερα οι ελιές καλαμών που είναι και η ναυαρχίδα της παραγωγής και της μεταποίησης να είναι αδιάθετη και σε ξευτελίστηκες τιμές για τον παραγωγό και την περιφέρεια να εξαντλείτε σε απλές και αδιέξοδες συναντήσεις με υπουργούς.

Από την άλλη, η οριζόντια εθνική οδός Πλατυγιάλι – Ιόνια οδός – Αγρίνιο – Καρπενήσι παρουσιάστηκε χθες ως μια νέα υποσχετική για το Μέλλον. Εμείς πιστεύουμε στην αναγκαιότητα του έργου και με πολύ κόπο και σε δύσκολες για την χώρα εποχές εντάξαμε δύο μεγάλα τμήματα στο ΕΣΠΑ. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι για την πορεία του έργου και δεν βρήκαμε καμία ανταπόκριση από την κεντρική διοίκηση που είχε και έχει την αρμοδιότητα.
 
 

Είναι, πλέον, σαφές σε όλους ότι τα μόνα έργα που εκτελούνται, και είναι πολλά και σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, είναι όσα με όραμα μεράκι και στρατηγική είχαμε προετοιμάσει και εντάξει σε προγράμματα ως περιφερειακή αρχή και μάλιστα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, όπως

Η ολοκληρωμένη χωρική επένδυση [ ΟΧΕ ] Μεσολόγγι – Αιτωλικό – λιμνοθάλασσα ένα ολοκληρωμένο καινοτόμο και με νέα φιλοσοφία σχέδιο με εξασφαλισμένους το σύνολο των πόρων και με εμβληματικά έργα πχ την ίδρυση και λειτουργία σύγχρονου μουσείο στο Ξενοκράτειο που εκτελείται με γρήγορους ρυθμούς.
Οι εκτεταμένες αστικές αναπλάσεις σε Αιτωλικό και Μεσολόγγι που εκτελούνται την αναβάθμιση και ανάπλαση και πρόβλεψη για ποδηλατοδρόμο στον δρόμο προς την Τουρλίδα, καθώς και την περιβαλλοντικές παρεμβάσεις στην Λιμνοθάλασσα αξιοποιώντας της μελέτες του φορέα διαχείρισης και την πρόβλεψη για ένταξη στο Ταμείο Αλιείας. Είναι ένα οραματικό σχέδιο και θα είμαστε περήφανοι ως παράταξη με την υλοποίησή του.
Ο δρόμος Βόνιτσα- Λευκάδα και Άκτιο Λευκάδα που ξεκινά άμεσα και η παράταξή μας λοιδορήθηκε όπως είχαμε λοιδορηθεί και με την ένταξη στο ΠΕΠ του νέου Νοσοκομείου στο Αγρίνιο και δικαιωθήκαμε έτσι δικαιωνόμαστε και με τον δρόμο γιατί θα συνδεθεί το Αεροδρόμιο του Άκτιου με τη δυναμική τουριστικά περιοχή.
Η Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη [ ΒΑΑ] στο Αγρίνιο με έργα εκτεταμένων αναπλάσεων στο Παπαστράτειο και τις γειτονιές με έργα υποδομών σε αποχετευτικά δίκτυα και επιχειρηματικότητά. Εμείς χαιρόμαστε που προετοιμάζονται και εντάσσονται και νέα έργα.
Οι αστικές αναπλάσεις σε όλες της πόλεις που αλλάζουν την εικόνα τους και βελτιώνουν την λειτουργία τους.
Οι βελτιώσεις των δρόμων για όλα τα μοναστήρια
Οι εκτεταμένες συντηρήσεις σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο
Οι κρίσιμες οδικές αρτηρίες Παγωνιά - πλαγιά και δρόμος προς παραλία του Λούρου καθώς και η επέκταση του δρόμου από Φυτείες – Μύτικα θα βελτιώσουν την εικόνα την ασφάλεια και την εικόνα στις τουριστικές περιοχές
Η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων, τα αποχετευτικά δίκτυα, τα έργα ύδρευσης, τα αντιπλημμυρικά έργα που υλοποιούνται παντού καθώς και νέες σχολικές μονάδες είναι έργα κρίσιμα και προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς.
 
Κύριοι της Περιφερειακής Αρχής, όσο και να σας ενοχλεί κριτική για ένδεια σας στην προώθηση των μεγάλων θεμάτων της Περιφέρειας, θα την υποστείτε για έναν και μόνο λόγο. Για το καλό του τόπου μας.
Εμείς, σε αντίθεση με εσάς όταν ήσασταν στην αντιπολίτευση, είμαστε εδώ με σοβαρότητα και υπευθυνότητα,
Να υπερασπιστούμε το έργο μας
Να αναδείξουμε τις αδυναμίες αστοχίες και παραλήψεις της περιφερειακής αρχής
Να στηρίξουμε τα θετικά και να αναδείξουμε τα προβλήματα των πολιτών
Να κάνουμε αυστηρή κριτική και αντιπολίτευση
Πάντα πάνω σε αξιακό πλαίσιο και σε κρίσιμα θέματα
Να ανοίξουμε νέους δρόμους για την νέα γενιά και να δώσουμε  ελπίδα και οξυγόνο στην κοινωνία
Μπροστά είναι ο δρόμος

3 σχόλια:

  1. Μα καλά έχει ο Κατσιφαρας; χαχαχα και το 2016 που πήγαν να πνιγούμε εσεις δεν ησασταν;;;;για ηλίθιους μας περνατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΩΡΕ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΝΗ ΚΑΤΩ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΝΟΣ
    ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΙΞΙΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ ΑΠ ΟΤΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΑΣΟΚ.ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΑΡΑΒΩΝΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛΕΗΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΝΕΙ ΣΥΜΑΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙ ΚΑΤΩ. ΕΛΕΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕ.......................ΑΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ.ΟΣΑ ΔΕΝ ΕΦΚΙΑΞΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΤΑ ΦΚΙΑΞΗΣ ΤΩΡΑ.ΟΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΘΑ ΣΕ ΚΡΙΝΕΙ ΘΕΤΙΚΩΤΕΡΑ ΕΑΝ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΘΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΙΣ ΠΑΧΥΛΕΣ ΔΙΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΗ Δ.Ε ΑΛΥΖΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΙΝ ΑΝΤΙΠΕΡΦΕΡΑΡΧΗ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΦΩΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ,ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ (ΛΕΥΚΕΣ) ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΡΟ ΗΤΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΛΟ ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑΚΙΑ,ΜΕ ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ.....ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο