Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Σε εξέλιξη απάτη στο Αγρίνιο

Γνωστός έμπορος του Αγρινίου κατήγγειλε στη “Σ” πως του τηλεφώνησε άτομο χρησιμοποιώντας το όνομα γνωστού επιχειρηματία δίνοντάς του παραγγελία για εμπόρευμα ζητώντας του στη συνέχεια τον αριθμό της κάρτας συγκεκριμένης τράπεζας προκειμένου να του πληρώσει το εμπόρευμα γιατί την ημέρα της παραλαβής ο ίδιος θα έλειπε....


Ο έμπορος ο οποίος από την αρχή κατάλαβε ότι πρόκειται για απάτη του δίνει αριθμό που δεν είχε καμία σχέση με τον πραγματικό αριθμό της κάρτας του. Στη συνέχει το ίδιο άτομο επικοινώνησε ξανά μαζί του και ζήτησε μήπως έκανε λάθος τον αριθμό και του είπε να τον επαναλάβει. Ο υποψιασμένος έμπορος έκλεισε το τηλέφωνο και ενημέρωσε την Ασφάλεια Αγρινίου για να πάρει την απάντηση ότι δεν είναι το πρώτο και μόνο περιστατικό που συμβαίνει στην πόλη μας.

Όπως γίνεται αντιληπτό οι επιτήδειοι με αυτόν τον τρόπο και προφασιζόμενοι ότι είναι πελάτες προσπαθούν να αποσπάσουν τα στοιχεία της κάρτας συγκεκριμένης τράπεζας προκειμένου στη συνέχεια να σπάσουν τους κωδικούς.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση  όπως γίνεται κατανοητό δεν υπήρχε κανένας λόγος να ζητηθεί ο αριθμός της κάρτας του επιχειρηματία διότι όταν κάνεις μεταφορά χρημάτων ζητάς ή τον αριθμό ή το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού.

Στη συνέχεια ο ευσυνείδητος επαγγελματίας επικοινώνησε με την “Σ” δίνοντας την πληροφορία για ενημέρωση και αποφυγή τέτοιου είδους τηλεφωνημάτων από επιτήδειους που προσπαθούν κατά καιρούς να αποσπάσουν χρηματικά ποσά με διάφορους τρόπους από λογαριασμούς πολιτών.
sinidisi.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο