Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Σύλλογος ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας-Βόνιτσας:Το «βιολί» των απολύσεων συνεχίζεται στον Σκορπιό.

       
Τις δύο νέες απολύσεις εργαζομένων, «που έρχονται να προστεθούν στις πέντε του προηγούμενου διαστήματος, στις κατασκευαστικές εργασίες και στη λειτουργία των εγκαταστάσεων» στον Σκορπιό, το νησί του Ρώσου «ολιγάρχη» Ντ. Ριμπολόβλεφ, καταγγέλλει στους εργαζόμενους της περιοχής ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας - Βόνιτσας.
Καθόλου τυχαίο δεν θεωρούμε το γεγονός, αναφέρει ο Σύλλογος, «ότι οι συγκεκριμένες απολύσεις σχετίζονται με εργαζόμενους που αρνήθηκαν την παράνομη καραντίνα - εγκλεισμό σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις στο Νυδρί, που επέβαλε η εργοδοσία προκειμένου να προστατευτεί ο VIP ιδιοκτήτης».
Σύμφωνα με το Σωματείο, οι εργαζόμενοι κλείστηκαν «προληπτικά» σε ξενοδοχείο πριν έρθει ο επιχειρηματίας στο νησί, για να διασφαλιστεί ότι δεν θα είχαν κορονοϊό την περίοδο που θα εργάζονταν γι' αυτόν. Με βάση τις ίδιες καταγγελίες, οι εργαζόμενοι εξαναγκάστηκαν να υπογράψουν ιδιωτικό συμφωνητικό υπό την απειλή της απόλυσης. Ο εγκλεισμός τους «είναι, δε, παράνομος, αφού δεν προβλέπεται από καμιά Συλλογική Σύμβαση, νόμο, έστω από κάποια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έκτακτων μέτρων προστασίας από την πανδημία και καταπατά τις στοιχειώδεις ατομικές ελευθερίες των εργαζομένων».
«Η εργοδοσία όχι μόνο σε αυτή την περίπτωση», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Σωματείου, «αλλά και σε άλλες έχει κυριολεκτικά ξεσαλώσει, με τις πλάτες της κυβέρνησης, έχοντας τα χέρια της όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο, είτε λόγω πανδημίας είτε όχι, με το οποίο μπορεί να απολύει ξεμπερδεύοντας με ένα ''δεν σας χρειαζόμαστε άλλο''».
«Αυτή είναι η εργασιακή ζούγκλα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι», τονίζει ο Σύλλογος και συμπληρώνει: «Αυτή είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη που πίνουν νερό όλοι, κυβερνήσεις, τα κόμματα που προσκυνάνε την ΕΕ, τοπικοί παράγοντες σε δήμο και Περιφέρεια».
«Οι εργαζόμενοι σε αυτές τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που έχουν διαμορφωθεί, ένα δρόμο έχουμε! Το δρόμο του αγώνα μέσα από το Σωματείο μας, μαζί με τα άλλα Σωματεία και το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας- Βόνιτσας. Η ενότητα όλων των εργαζόμενων μέσα στο χώρο δουλειάς ανεξάρτητα από πόστο και σχέση εργασίας είναι η δύναμη μας!», καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου.
πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο