Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020

Στοιχεία από Ευαγγελισμό- Σωτηρία: Αλλοδαποί από το κέντρο της Αθήνας τα μισά κρούσματα

Ακρως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία από τις εισαγωγές που πραγματοποιήθηκαν χθες σε δύο νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό στην Αθήνα, αυτά του «Ευαγγελισμού» και του «Σωτηρία»....

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το 50% των εισαγωγών που πραγματοποίηθηκαν την Πέμπτη και στα δύο νοσοκομεία, έχουν να κάνουν με αλλοδαπούς (Πακιστανούς, Αφγανούς κτλ) που διαμένουν πολλοί μαζί σε διαμερίσματα ή δωμάτια ξενοδοχείων σε συγκεκριμένες περιοχές της πρωτεύουσας.
Το γεγονός αυτό, όπως γράφει το protothema.gr δημιουργεί έντονη ανησυχία στις Αρχές, καθώς ο τρόπος που διαβιούν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δημιουργεί από μόνος του μικρές εστίες έξαρσης του ιού, ενώ στη συνέχεια ως φορείς μπορούν να τον διασπείρουν στις γειτονιές που ζουν και συχνάζουν.
Επιπλέον, ένα άλλο αρνητικό στοιχείο είναι ότι στην περίπτωση των συγκεκριμένων ανθρώπων, η ιχνηλάτηση των επαφών τους είναι πολύ πιο δύσκολη και με πολλά «κενά», κάτι που σημαίνει ότι ο ιός μπορεί να έχει διασπαρεί, χωρίς ούτε οι ίδιοι να μπορούν να βεβαιότητα να πουν με ποιους έχουν έρθει σε επαφή.
Σε κάθε περίπτωση, η Αθήνα που συγκεντρώνει σταθερά από τα μέσα περίπου του Αυγούστου μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, αποκτά τώρα, με τα νέα αυτά στοιχεία, ένα επιπλέον πρόβλημα.
aftodioikisi.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτό που συμβαίνει περνάει τα όρια του παράλογου ... και ειμαστε όλοι υποχρεωμένοι να το αποδεχτούμε ... φοβόμαστε φυσικά να και μιλήσουμε ..για τα αυτονόητα ..

Ανώνυμος είπε...

Αναμενομενο ηταν..

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε τα παιδιά να κυκλοφορούν όπως και όπου θέλουν.Εμπρησμοι στη Λέσβο, κινητές βόμβες κορωναιου στη πρωτεύουσα.Καληνυχτα Ελλάδα

Ανώνυμος είπε...

Είναι ασφαλέστερο και θα ίσως επιβραδύνει την επιτάχυνση της πανδημίας,
τα σχολεία να λειτουργούσαν τις πρώτες μέρες εναρξης των μαθημάτων, εκ περιτροπής.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ γίνεται χαμός και ο άλλος λέει για τα σχολεία, όλους αυτούς που το έσκασαν με κορωνοιο και κυκλοφορούν ελεύθερα στη Λέσβο αν ήταν σοβαρό κράτος θα τους έπιανε και αφού πρώτα τους έσπαγε στο ξύλο θα τους έστελνε να τους φιλοξενήσει ο μουζαλας και η κυρά Τασία.