Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Από τις 300.567,02 € στην ύδρευση του 1ου χρόνου οικονομικής διοίκησης Γαλούνη, πήγαμε στις 74.519,06 €. Δίναμε 303,34% παραπάνω για την ύδρευση!!!


Όπως σας είχαμε υποσχεθεί, με το κλείσιμο ενός χρόνου της νέας δημοτικής αρχής, θα σας παρουσιάζαμε τις απ' ευθείας αναθέσεις καταγεγραμμένες ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που καταγράψαμε τις απ' ευθείας αναθέσεις της τέως δημοτικής αρχής, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Ας δούμε λοιπόν τα πεπραγμένα στον κρίσιμο τομέα των εξόδων της ύδρευσης με την βοήθεια του Excel, όπου καταγράψαμε και αθροίσαμε όλες τις απ' ευθείας αναθέσεις του Δήμου Ξηρομέρου και σας τις παρουσιάζουμε, ώστε να υπάρχει η γνώση όλων των πολιτών και η δημόσια λογοδοσία των αιρετών (σκοπός δημιουργίας του «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»). Τα στοιχεία έχουν παρθεί από ανοικτά έγγραφα στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

Το αρχείο μας Excel αποτελείται από πέντε στήλες:
1η στήλη: Συνοπτική περιγραφή ανάθεσης.
2η στήλη: Ημερομηνία ανάρτησης στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».
3η στήλη: Υπερσύνδεσμος, ώστε να μπορείτε να δείτε το επίσημο έγγραφο.
4η στήλη: Ονοματεπώνυμο αναδόχου.
5η στήλη: Το ποσό της ανάθεσης.

Έχουμε λοιπόν τα παρακάτω δεδομένα:
Το αρχείο excel των 9 απ' ευθείας αναθέσεων στην ύδρευση, ύψους 74.519,06 €, του 1ου χρόνου της νυν δημοτικής αρχής του κ. Τριανταφυλλάκη (δείτε εδώ).
Το αρχείο excel των 30 απ' ευθείας αναθέσεων στην ύδρευση, ύψους 300.567,02 €, του 1ου χρόνου της τέως δημοτικής αρχής του κ. Γαλούνη (δείτε εδώ).
·                     Βλέπουμε ότι τον 1ο χρόνο του κ. Γαλούνη έχουμε 21 απ' ευθείας αναθέσεις παραπάνω. Σε απόλυτο αριθμό έχουμε 226.047,96 € παραπάνω και σε ποσοστό 303,34% παραπάνω.
·                     Παρατηρούμε ότι επί νέας δημοτικής αρχής υπάρχει μία πολύ μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων των δημοτών, τα οποία πληρώνουν μέσω των ανταποδοτικών τελών της ύδρευσης.
·                     Εξ αιτίας αυτής της μεγάλης εξοικονόμησης, πληροφορούμαστε ότι θα υπάρξει σταδιακή απαλοιφή της αύξησης του παγίου ύδρευσης που αναγκάστηκε να κάνει η δημοτική αρχή και πιθανόν να υπάρξει και στο μέλλον απαλοιφή μέρους των αυξήσεων του 2017 στο πάγιο και στα κυβικά, που έγιναν παρά και την σύναψη του μεγάλου δανείου του 1 εκατομμυρίου για ισοσκέλιση των ανταποδοτικών, που χρεώθηκε και αποπληρώνεται από τους δημότες.
mytikaspress

16 σχόλια:

  1. Είπε το γραφείο τύπου του Δήμου.γιστι δεν λες κ πόσα παραπάνω πληρώνουν οι δημότες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απόλυτα λογικό. Επί ένα χρόνο φωνάζουν ότι βρήκαν άδεια ταμεία. Πώς θα κάνουν πολλά έργα;Διαλέξτε τι θα λέτε μας μπερδεύετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ ΕΠΙ γαλουνη γιναν εργα; Γελανε τα πλακακια.

      Διαγραφή
    2. Εγώ διαβάζω 300000 Γαλουνης 74000 οι νεοπαλιοι.Γελανε οι πλακανιθρες.Λεφτα υπάρχουν; υπήρχαν;Διαλέξτε τι θα λέτε.

      Διαγραφή
  3. ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ.ΓΕΡΑ!ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ποιοτητα του νερου πια ειναι; Γιατι δεν ενδιαφερεται κανενας να μας ενημερωσει; Το ενδιαφερον ολων ειναι ποσα λεφτα χαλαει ο προηγουμενος ή ο τωρινος; Το μονο ενδιαφερον σας ειναι το χρημα; Τοσο λαθος σκεφτομαι που με νοιαζει αν μπορω να χρησιμοποιω το νερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ποιοτητα και η επαρκεια του νερου φιλαρακι εχει αμεση σχεση με αυτο που παρουσιαζεται εδω. Οταν ξυπνησεις θα το καταλαβεις.

      Διαγραφή
  5. Με τον γαλουνη το πάγιο ήταν 15 ευρώ..τώρα είναι 30κ...30 επί 3 τετραμηνα 90 ευρώ το χρόνο πάγιο ...τι αλο θέλετε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με το γαλουνη δανεθο 1000000€ μηδέν εργα , νερο μια φορα τη βδομαδα , ρεμουλα φουλ

      Διαγραφή
  6. Όταν μιλάμε για διασπαθηση δημοσίου χρήματος, μιλάμε με στοιχεία κ καταγγελίες συγκεκριμένα. Αλλιώς ειναι ΜΑΓΚΙΕΣ ΚΛΑΝΙΕΣ Κ ΧΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εσύ μπορεί να έχεις αναλαβει εργολαβικα την προβολή του έργου της δημοτικής αρχής ο κόσμος όμως αλλά εισπράττει! Έχει αρχίσει ήδη η αντίστροφη μέτρηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που είσαι πεθαμενε; μετρα αντιστροφα. Αλλα θα κουραστείς .ειναι πολλα τα χρονια

      Διαγραφή
  8. ΕΝΑΣ ΘΑΡΑΛΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ
    ΜΟΥΓΚΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ
    ΑΜ ΓΙ ΑΥΤΟ ΦΑΓΑΤΕ ΚΛΟΤΣΙΑ ΤΟΝ ΜΑΗ ΤΟΥ 19
    ΠΛΕΟΝ ΕΣΕΙΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προεκλογικά ακούγαμε για εισαγγελείς, οικονομικούς επιθεωρητές κλπ. Που είπαν όλα αυτά? Μόνο λόγια γιατί έχετε αρχίσει κ γίνεστε ίδιοι κ χειρότεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην αγχώνεσαι πουλάκι μου έρχονται και θα πέσει ο πέλεκυς βαρυς

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο