Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Χωροθέτηση και Ανανέωση της λειτουργίας του Χ.Υ.Τ.Α. Παλαίρου. -Έργα επέκτασης του Χ.Υ.Τ.Α. 3ης Γ.ΕΝ. Αιτωλοακαρνανίας με τρία νέα κύτταρα 480.000 τόνων στερεών αποβλήτων.

       Τη διαδικασία Χωροθέτησης και Ανανέωσης λειτουργίας του ΧΥΤΑ Παλαίρου υπέγραψε ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Λάμπρος Δημητρογιάννης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρει ότι ο ΧΥΤΑ θα λειτουργεί με αναβαθμισμένα περιβαλλοντικά κριτήρια, σύμφωνα και με τη νέα περιβαλλοντική νομοθεσία. Ενώ επισήμανε τη συνεργασία και με τον πρόεδρο του τοπικού ΧΥΤΑ κ. Κασόλα Θανάση ώστε ο ΧΥΤΑ Παλαίρου να λειτουργεί ως ένα ποιοτικό σύστημα περιβαλλοντικών υποδομών!

Τέλος αναφέρθηκε στο νέο έργο που δρομολογείται, και περιλαμβάνει έργα επέκτασης του ΧΥΤ 3ης Γ.ΕΝ. Αιτωλοακαρνανίας με τρία νέα κύτταρα, συνολικής χωρητικότητας 480.000 τόνων στερεών αποβλήτων, ....
και αφορά μεταξύ άλλων τη στεγάνωση του πυθμένα και των πρανών και άλλες τεχνικές εργασίες με τις οποίες επιτυγχάνεται η αύξηση της αποθηκευτικής ικανότητας της υφιστάμενης δεξαμενής στραγγισμάτων και δίνεται η δυνατότητα σταδιακής επεξεργασίας των συσσωρευμένων στραγγισμάτων από πλημμυρικά φαινόμενα, αποτρέποντας την ανακυκλοφορία τους στο σώμα του ΧΥΤ ως ανεπεξέργαστα.  Καταλήγοντας καθημερινά εργαζόμαστε για καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλους!

Η ανακοίνωση,       
Υπέγραψα σήμερα ως αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης τη διαδικασία Χωροθέτησης και Ανανέωσης της λειτουργίας του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων Παλαίρου, που πλέον θα λειτουργεί με αναβαθμισμένα περιβαλλοντικά κριτήρια, σύμφωνα και με τη νέα περιβαλλοντική νομοθεσία.
Το τελευταίο διάστημα, σε συνεργασία και με τον πρόεδρο του τοπικού ΧΥΤΑ κ. Κασόλα Θανάση, εργαστήκαμε εντατικά προκειμένου να επιταχύνουμε τις διαδικασίες, ώστε ο ΧΥΤΑ Παλαίρου να λειτουργεί ως ένα ποιοτικό σύστημα περιβαλλοντικών υποδομών!
Είναι επίσης και το προαπαιτούμενο βήμα προκειμένου να διευκολυνθεί και το νέο έργο που δρομολογείται, και έχει εντάξει ο Περιφερειάρχης N. Φαρμάκης, συνολικού προϋπολογισμού 4,4 εκ. ευρώ και περιλαμβάνει έργα επέκτασης του ΧΥΤ 3ης Γ.ΕΝ. Αιτωλοακαρνανίας με τρία νέα κύτταρα, συνολικής χωρητικότητας 480.000 τόνων στερεών αποβλήτων και αφορά μεταξύ άλλων τη στεγάνωση του πυθμένα και των πρανών και άλλες τεχνικές εργασίες με τις οποίες επιτυγχάνεται η αύξηση της αποθηκευτικής ικανότητας της υφιστάμενης δεξαμενής στραγγισμάτων και δίνεται η δυνατότητα σταδιακής επεξεργασίας των συσσωρευμένων στραγγισμάτων από πλημμυρικά φαινόμενα, αποτρέποντας την ανακυκλοφορία τους στο σώμα του ΧΥΤ ως ανεπεξέργαστα.
Καθημερινά εργαζόμαστε για καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλους!

Λάμπρος Δημητρογιάννης

10 σχόλια:

  1. Η ταφόπετρα της περιοχής Παλαίρου- Πογωνιάς. Αποστολάκης- Τσακάλης- Κασόλας οι πρωταγωνιστές.Τώρα βγαίνουν στο ξέφωτο όλα. Ζαβερδιανοί και Πογωνιώτες ξυπνήστε. Θα έρθουν σκουπίδια από παντού. Τελειώσαμε , μας τελείωσε αυτή η τριάδα. Παρακαλούσαν Αποστολάκης- Τσακάλης να διπλασιαστεί ο ΧΥΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ντοφ@λ@κ!ος πουλάει καύσιμα στην εταιρεία και ο Π@ρλ!ς μεταφέρει τα σκουπίδια της Λευκάδας. Τι δεν καταλαβαίνετε εκεί στη Ζαβέρδα; Nα χαίρεστε τον Αποστολάκη και το Κασόλα. Εσύ Βίτσα κάτσε να αγναντεύεις. Δεν το έχεις πάρει χαμπάρι ότι σε ξευτέλισαν και αυτοί κονομάνε. Παραιτήσου. Διαφορετικά ..........το μέλι είναι ζαχαρωτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς επιβεβαιώνουμε πλήρως.

    Η περιοχή μας μετατρέπεται σε χωματερή.

    Επίκαιρη όσο ποτέ η πρόταση μου για διεξαγωγή ΤΟΠΙΚΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ.

    Άμεση σύγκλιση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου με απευθείας μετάδοση από το διαδίκτυο με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής.

    Kάθε Δημοτικός Σύμβουλος οφείλει να πάρει θέση ονομαστικά και δυνατά.

    Τι κακό σας έκανε ο πανέμορφος τόπος μας;

    Tι θα παραδώσετε στις επόμενες γενιές;

    Από που αντλείτε το δικαίωμα να τον καταστρέψετε;

    Τεράστιες οι πολιτικές ευθύνες του Δημάρχου κ Αποστολάκη , του επικεφαλή της μείζονος

    Αντιπολίτευσης κ Κασόλα και των Δημοτικών τους ομάδων.

    Κάτοικοι της Παλαίρου και Πογωνιάς ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ.

    Ο καναπές της αδράνειας φέρνει αυτά τα αποτελέσματα.

    ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

    ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Αιτ/νιας.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός
    Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κε Αντιπεριφερειάρχα μέχρι σήμερα δεν ήταν στεγανοποιημένος ο πυθμένας και θα προβείτε τωρα στη στεγανοποίηση;

    Και κάτι άλλο.
    Πώς τέτοιες αποφάσεις δεν περνούν από το δημοτικό.συμβούλιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα λιγούρια για χαρτί τα πήραν χαμπάρι όλοι. Ο τόπος τι φταίει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για ποιό ΧΥΤΥ και για ποιο εργοστάσιο στη Λευκάδα μίλαγε ο Γεωργοθόδωρος και οι συν αυτόν. Δούλευαν το κόσμο. Είναι μεγάλο το πάρτι παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κασολας αποστολακης βιτσας τσακαλης υπογραψαν για διπλασιασμο του χυτα αρκετα οι ζαβερδιανοι πρεπει να ξεσηκοθουν ολα αποκαληφθηκαν κονομανε απο τα ζυγισματα πολλα τα λεφτα τονος και κατοσταρικο στην τσεπουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΞΕΦΤΙΛΑ!!!ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οταν δεν σκυψεις δεν σου μπαινει ο αλλος καβαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατί δεν μου ανεβάζετε τα δικά μου σχόλια ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο