Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Παναγιώτης Χολής: Ο εφιάλτης επανέρχεται μετα απο 25χρόνια.

Ότι σώσαμε τη δεκαετία του 1990 καλούμαστε να το επιχειρήσουμε ξανά για να σώσουμε την ίδια περιοχή απο τον ίδιο εφιάλτη που αποτρέψαμε 25 χρόνια πριν. 
Παράκτια ζώνη Αστακού-Μύτικα ο εφιάλτης των υχθυοκαλλιεργειων επανέρχεται ποιο δυνατός και ποιο αποφασισμένος τούτη τη φορά να πάρει τη ρεβάνς..... 
Δεν μας το συγχώρησαν και τώρα επανέρχονται με ισχυρότατα όπλα για να κερδίσουν αυτό που αποτρέψαμε τη δεκαετία του 1990. Τον πλήρη έλεγχο και την ιδιωτικοποίηση της παράκτιας ζώνης αποκλειστικά και μόνο για τα υχθυοκαλλιεργητικά τους συμφέροντα αγνοώντας για άλλη μια φορά τη βούληση της τοπικής κοινωνίας. 
Καλούμαστε 25 χρόνια μετά να αποτρέψουμε αυτό που αποτρέψαμε τη δεκαετία του 1990. 
Βρέθηκα σήμερα μετά από 25 χρόνια στα ίδια γραφεία με το ίδιο ντεκόρ τους ίδιους χάρτες στο υπουργείο της οδού Αμαλιαδος. 
Για το ίδιο θεμα. 
Η ιστορία επαναλαμβάνετε και δεν είναι φάρσα. Τα ίδια επιχειρήματα με ασκήσεις επι χάρτου και άντε τώρα πάλι απο την αρχή να προσπαθείς να πείσεις ότι βρε αδερφέ εχουμε το δικαίωμα και σε άλλου είδους ανάπτυξη. 
Δυο μόνο νούμερα 
41.000 στρέμματα θαλάσσιου χώρου από Εχινάδες έως Μύτικα και Κάλαμο για ανάπτυξη υδατοκαλλιεργειών. 
Απο τα οποία τα 9700 αφορούν τη παράκτια ζώνη Αστακού Μύτικα Καλάμου. 
Την περιοχή που κάποιοι ονομάζουν το θαύμα της φύσης. Κάποιοι η Βενετία του Νομού και κάποιοι απλά τη θαυμάζουν!!! 
Ο αγώνας τώρα αρχίζει...

9 σχόλια:

  1. Ο ΠΑΝΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ - ΜΥΤΙΚΑ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΛΙΓΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ.ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΨΥΧΟΥΛΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ , ΕΝΩ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΛΙΓΟΙ ΘΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ , ΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΛΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ Π.ΧΟΛΗ . ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΣΟ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι αφαιρέθηκε σχόλιο. Δε με ενδιαφέρει τι έγραφε αλλά το είδα.

    Δεν είναι ορθό αυτό xiromero. Το ξέρω ότι δε θα το αναρτήσεις αλλά για σένα το γράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να σταματήσει άμεσα η συνέχεια της καταστροφής στην θάλασσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να σταματήσει άμεσα η συνέχεια της καταστροφής στην θάλασσα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έτσι θα ξεκινήσουμε ξανά αγώνα όλοι και στο τέλος μερικοί από μας θα βολευτούν από τις εταιρείες ιχθυοκαλλιεργειών όπως έγινε πιο παλιά, όπως πολλοί θα θυμάστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο τοπικός πληθυσμός κοιμάται με τα τσαρούχια είναι και πεινασμένος... εύκολα θα αρπάξει το ξεροκόμματο...δεν ενδιαφέρεται για το μακροπρόθεσμο κόστος...δε βλέπει τόσο μακριά. Η κυβέρνηση θα το παρουσιάσει ως ανάπτυξη και θα κερδίσει πόντους γιατί θα δωσει μεροκάματα έστω της πείνας αλλά απο το τίποτα..και η κεφαλή της δημοτικής αρχής φανερά νεοδημοκρατική πιστευω θα στηρίξει το σχέδιο της νεοδημοκρατικής κυβέρνησης υπογείως ακόμα κι αν ψυθιριζει ότι είναι αντίθετη...αλλά και αντιθετη να ήταν ο λόγος της δεν ξέρουμε πόση βαρύτητα έχει.. η περιφέρεια που ο λόγος της έχει σίγουρα μεγαλύτερη βαρύτητα στο θέμα είναι επίσης νεοδημοκρατική ...δηλαδή μας έχουνε ζώσει. Φωνάξτε όσο θέλετε τώρα αλλά αργήσατε...το θέμα του χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών και του ορισμού της ζώνης Α3 από Αστακό μέχρι και μετά τον Μύτικα μετράει χρόνια δεν είναι σημερινό αλλά οι ξηρομερίτες αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο μόνο όταν φτάσει έξω από την πόρτα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Xiromeronews μην κάνεις λογοκρισία σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Δεν αφορά την ασφαλτόστρωση Μπαμπίνη-Μαχαιρά, άιντε. Το ζήτημα είναι κρισιμότατο και πρέπει να ακουστούν ολες οι απόψεις , μας αρέσουν δεν μας αρέσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΕΣ ΤΑ ΠΑΝΑΓΙΏΤΗ ΜΕ ΘΆΡΡΟΣ ΌΠΩΣ ΠΆΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραία να φύγει το τέρας των ιχθυοκαλλιεργειών. Στα τσακίδια μαζί με τους μισθούς πείνας και τα ψίχουλα.
    Να έρθει η ανάπτυξη, τουρισμός που φτιαρίζουν τα ευρωπουλα σε κάθε ανειδίκευτο αγράμματο.
    Άι ρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο