Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Η σύγκριση των απ' ευθείας αναθέσεων για καθαρισμούς, μεταξύ του 1ου χρόνου οικονομικής διοίκησης κ. Γαλούνη και κ. Τριανταφυλλάκη. Από τα 172.238,88 € σε εργολάβους, πήγαμε σε καθαρισμούς με ίδια μέσα του Δήμου Ξηρομέρου.


Όπως σας είχαμε υποσχεθεί, με το κλείσιμο ενός χρόνου της νέας δημοτικής αρχής, θα σας παρουσιάζαμε τις απ' ευθείας αναθέσεις καταγεγραμμένες ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που καταγράψαμε τις απ' ευθείας αναθέσεις της τέως δημοτικής αρχής, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.....

Ας δούμε λοιπόν τα πεπραγμένα στον κρίσιμο τομέα των εργασιών καθαρισμού δασυλλίων - αντιπυρικών ζωνών - φρεάτια ομβρίων - κοινοχρήστων χώρων - δημοτικών κτιρίων (& απολυμάνσεις) με την βοήθεια του Excel, όπου καταγράψαμε και αθροίσαμε όλες τις απ' ευθείας αναθέσεις του Δήμου Ξηρομέρου και σας τις παρουσιάζουμε, ώστε να υπάρχει η γνώση όλων των πολιτών και η δημόσια λογοδοσία των αιρετών (σκοπός δημιουργίας του «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»). Τα στοιχεία έχουν παρθεί από ανοικτά έγγραφα στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

Το αρχείο μας Excel αποτελείται από πέντε στήλες:
1η στήλη: Συνοπτική περιγραφή ανάθεσης.
2η στήλη: Ημερομηνία ανάρτησης στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».
3η στήλη: Υπερσύνδεσμος, ώστε να μπορείτε να δείτε το επίσημο έγγραφο.
4η στήλη: Ονοματεπώνυμο αναδόχου.
5η στήλη: Το ποσό της ανάθεσης.

Έχουμε λοιπόν τα παρακάτω δεδομένα: 
Το αρχείο excel των 16 απ' ευθείας αναθέσεων, ύψους 172.238,88 €, του 1ου χρόνου της τέως δημοτικής αρχής του κ. Γαλούνη (δείτε εδώ)
Τον 1ο χρόνο της δημοτικής αρχής του κ. Τριανταφυλλάκη δεν υπάρχει καμία απ' ευθείας ανάθεση για τέτοιου είδους καθαρισμούς σε εργολάβους. Ότι έχει γίνει, έγινε με το μόνιμο και εποχιακό προσωπικό του Δήμου Ξηρομέρου, που προσλήφθηκε με δίμηνες και τετράμηνες συμβάσεις και λόγω της δυσάρεστης συγκυρίας του Covid 19. 
Βλέπουμε ότι τον 1ο χρόνο του κ. Γαλούνη έχουμε 16 απ' ευθείας αναθέσεις παραπάνω. 
Παρατηρούμε ότι επί νέας δημοτικής αρχής, υπάρχει η σαφής επιλογή αυτές οι εργασίες να γίνουν με ίδια μέσα του Δήμου, με χειροπιαστό αποτέλεσμα να υπάρξει μία πολύ μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων των δημοτών. 
Για το δασύλιο του Αστακού, υπάρχουν αναφορές στο Δημοτικό Συμβούλιο από συμβούλους, ότι δεν έχει καθαριστεί ποτέ. 

mytikaspress.

11 σχόλια:

  1. Το γραφείο τύπου του Δήμου συνεχίζει την προπαγάνδα!! Είπαμε στο τέλος κάτι θα μείνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από πότε τις αλήθειες τις ονομάζουμε προπαγάνδα???

      Διαγραφή
    2. Γραψε κατι άλλο με στοιχεια 5:26
      Τι να πειτε; Σας διώξανε με τις κλωτσιες .το γιατί φαίνεται

      Διαγραφή
  2. Καθαρισμοι αερος για να περνα καλα η παρεα απο πανω μεχρι κατω. Κοπηκαν αποτομα και καπως τσερχετε τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο γκαιμπελισμος σε ολο του το μεγαλειο. Αν συνεχισετε ετσι θα σας προτεινουμε για το βιβλιο Γκινες. Παρεπιπτοντως μην γραφετε αλλα γιατι κανεις δεν τα διαβαζει πλεον (εννοω τους σκεπτομενους δημοτες και οχι τους οπαδους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σταματήστε να ασχολησται με τον Γαλουνη δεν είναι καλό επικοινωνιακο κόλπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΘΑΜΈΝΟΥΣ......ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟΥΣ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΥΤΡΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ....

      Διαγραφή
  5. Άξιος ο μισθός του διαφημιστή από τον Μύτικα ,αλλά τα σκουπίδια είναι βουνά μέσα και έξω από τον Μύτικα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι δεν έγινε τίποτε απ αυτά? Σε τι κόσμο ζούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε τι άραγε εξυπηρετούν αυτές οι συγκρίσεις; Ο λαός του Ξηρομέρου έκανε τη σύγκριση και στις εκλογές έδωσε 76% και 24%; Για τις δεξαμενές όμως, μέχρι τώρα, δεν είδα ανάθεση για καθαρισμό. Ένας ολόκληρος χρόνος πέρασε και δεν φαίνεται να έχουν καθαριστεί κι ούτε επίσης έγινε κάποια γνωστοποίηση για τα αποτελέσματα των εξετάσεων της ποιότητας του νερού που τρέχει στις βρύσες. Γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρέπει ο δήμος να μπει σε επιτήρηση για να σταματήσει το παρτυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο