Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΡΧΑΣ -ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑ -Ιδρυτικό μέλος του ΜέΡΑ25: Μια Απάντηση στους επικριτές μου για τον ΑΓΡΙΛΟ- Αμφιλοχίας

            Ο Δικηγόρος Γιώργος Μπούρχας απο τη Βόνιτσα, ιδρυτικό μέλος του ΜέΡΑ25, δημοκράτης, αντιφασίστας, στέκεται αλληλέγγυος απέναντι στους διωκόμενους των πολέμων, και απαντάει στους επικριτές και στα σχόλια για το άρθρο του: Άγριλος - Γιώργος Μπούρχας: ΝΑΙ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ, που δημοσιεύτηκε: (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Αναλυτικά:  

         Οφείλω μια απάντηση στους πολλούς (ανώνυμους) επικριτές μου για την εκπεφρασμένη άποψή μου: (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) Υπέρ της δημιουργίας ανοιχτής και ανθρώπινης δομής για πρόσφυγες και μετανάστες στον Άγριλο-Αμφιλοχίας, λέγοντάς τους το εξής:
          Είναι βέβαιο, ότι τα ίδια θα λέγατε και τα ίδια θα κάνατε, ακόμα κι αν οι πρόσφυγες και μετανάστες που θα έρχονταν ήταν Έλληνες!
        Του λόγου μου το αληθές, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε διαβάζοντας τις τρεις σελίδες στις δύο επισυναπτόμενες φωτογραφίες, το αποδεικνύει περίτρανα η Ιστορία!

Γιώργος Μπούρχας
Δικηγόρος
Ιδρυτικό μέλος του ΜέΡΑ25.......








17 σχόλια:

  1. Προφανώς και το κέντρο φιλοξενίας στον Αγριλο πρέπει να γίνει, αλλά όταν αδερφέ αποδίδεις στον εαυτό σου χαρακτηριστικά όπως δημοκράτης, αντιφασίστας το 2020 και ξαφνικά όσοι πήγαν στο συλλαλητήριο είναι φασίστες και εθνολαικιστες και όχι απλά φερέφωνα ηλιθίων μάλλον πρέπει να ψάξεις λίγο καλύτερα και μέσα σου να δεις τι δεν πάει καλά και με την πάρτη σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασε την ιστορια δικηγορακο.τωρα τι γινετε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ ΜΠΟΥΡΧΑ?????ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΟΚΑΚΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΑΥΤΟΙ,ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΕ ΑΣΧΗΜΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ποια κλειστη δομη μιλας?μπες στην αναρτγση του Δ.ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗ δημιουργια περιοχων απορριψης ψυχων λεει τα κρεμαστα(εγκαταστασεις της ΔΕΗ)γιατι λεει εκει θα γκετοποιηθουν οι ανθρωποι αυτοι κ θα αποκοπουν απο τον κοινωνικο ιστο χωρις να διασφαλιζεται η διαβιωση τους σε ανθρωπινες συνθηκες.. με λιγα λογια πρεπει να ενσωματωθουν απο τον κοινωνικο ιστο...κ καταλληλος ειναι ο αγριλος να ενσωματωθουν 1500 μεταναστες οταν ο πληθυσμος του δημου αμφιλοχιας ειναι 3000...

      Διαγραφή
  5. Ελα βρε ο ανθρωπος εχει προβλημα ειναι εποχης που λεγανε εσεις απο εκει και εμεις απο δω. Πιστευω να καταλαβατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κυριος ειναι μελος του ΜΕΡΑ25.που σημαινει Μετωπο Ευρωπαικης Ρεαλιστικης Ανυπακοης...κομμα του οποιου ιδρυτης ειναι ο κ Βαρουφακης ο οποιος αποκαλεσε παρανομους μεταναστες τους ελληνες της Αυστραλιας κ ο οποιος προτεινει αδειες εργασιας στους μεταναστες που ερχονται στην ελλαδα οταν η χωρα μας εμφανιζει τους χαμηλοτερους δεικτες οικονομικων επιδοσεων μετεξυ των χωρων της Ε.Ε και εμφανιζει τους υψηλοτερους δεικτες μακροχρονια ανεργιας
      1.128.500 ανεργοι σημερα εγγεγραμενοι στον οαεδ

      Διαγραφή
  6. Έλληνες ήρθαν στην Ελλάδα. Έλληνες που ξεριζώθηκαν από τους Οθωμανούς μετά από χιλιάδες χρόνια εκεί και που για κάποιους έπεσαν στη θάλασσα από το πολύ συνωστισμό στη προβλήτα. Καμία σχέση το ένα με το άλλο. Οι αρχαίες Ελληνικές πόλεις είχαν εμφύλιο μεταξύ τους για 50 χρόνια. Πάντοτε και σήμερα και αύριο βλέπαμε και θα βλέπουμε αντιμαχίες μεταξύ πόλεων, χωριών, συνοικιών, γειτόνων , πολυκατοικιών, διαμερισματων και ότι αλλο να σκεφτώ για χίλια δυο θέματα. Προφανώς υπήρχαν προβλήματα το 1922. Αλλά λύθηκαν και ο Ελληνισμός βάδισε ενωμένος. Αλήθεια για το θέμα συνένωσης δήμων στον καποδιστρια δεν υπήρχαν φωνές σχόλια και τσακωμοί μεταξύ χωριών και δήμων. Τι πάει να πει αυτό ότι έχει σχέση με το Εθνικό πρόβλημα της πατρίδας μας με τους χιλιάδες εισερχομενους απο κάθε σύνορο θαλάσσιο ή ξηράς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7.  ..."Είναι βέβαιο, ότι τα ίδια θα λέγατε και τα ίδια θα κάνατε, ακόμα κι αν οι πρόσφυγες και μετανάστες που θα έρχονταν ήταν Έλληνες!"...τώρα τί να σχολιάσεις απο αυτή τη φράση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και εγω σου ξαναλεω λοιπον αφου και εσυ επαναρχεσαι. Οχι μονο θα εφερνες τα συνορα παρακατω αλλα θα εξαφανιζες τη χωρα και τους Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αλληλεγγυη στους μεταναστες. Οκ..δε θα σχολιασω..απλα ψαξτε στο ιντερνετ το βιντεο με θεμα :ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑΝ ΛΕΠΤΟ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
    Τα συμπερασματα δικα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το μένος αυτό που περιγράφεις και εκφράζεται από ΜΜΕ της εποχής, οφείλετε καθαρά σε ψηφοθηρικούς λόγους και τίποτε άλλο. Στην ουσία, οι πρόσφυγες αφομοιώθηκαν εύκολα και ενσωματώθηκαν στις τοπικές κοινωνίες για έναν ουσιαστικό λόγο Το όμαιμον, το ομόθρησκον , το ομόγλωσσον. Δεν παρουσιάσθηκε αλλοίωση των χαρακτηριστικών της κοινωνίας όπου εγκαταστάθηκαν. Το σύγχρονο μεταναστευτικό ρεύμα αλλού αποβλέπει και κυρίως στην εξασφάλιση εργατικών χεριών σε χώρες που μαστίζονται από υπογεννητικότητα κλπ κλπ. Μάλλον παίζεις σε χωράφια που αποστρέφεσαι και πρέπει να προβληματιστείς περισσότερο ως άτομο καια όχι ως μέλος του Μ25

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τους άθεους τουρίστες τους θέλετε
    Τους μετανάστες-πρόσφυγες του πολέμου δέν τους θέλετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς 10.34
      Τωρα εσυ θεωρεις αυτο σοβαρο επιχείρημα; πες τι "πίνεις" ή καλύτερα τι σανο τρως,γιατι το τι ψηφίζεις το φανταζομαστε.

      Διαγραφή
  12. Οι τουρίστες έρχονται για τουρισμο ( μονο σου το λες) και είναι όλων των θρησκειών οι μετανάστες ως τη έρχονται; Και που βρίσκουν 4000 ευρώ όταν στις χώρες τους δεν υπάρχει ούτε λεπτό του ευρω;προβληματισου λιγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
    ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΘΕΛΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ Η ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΚΟΜΑ

    Παλεύουμε και απαιτούμε:
    •-Να εξασφαλιστούν αξιόπιστες και γρήγορες διαδικασίες για τα αιτήματα ασύλου, για όσους πρόσφυγες και μετανάστες είναι ήδη στη χώρα μας, που θα εξετάζονται για να πάνε στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους με την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά, για να γίνονται γρήγορα οι διαδικασίες.
    •-Να κλείσουν όλα τα hot spot και να δημιουργηθούν δημόσιοι, ανοιχτοί και αξιοπρεπείς χώροι φιλοξενίας σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα.
    •-Να μπορούν να πηγαίνουν στις χώρες προορισμού τους απευθείας χωρίς να περνάνε αναγκαστικά από την Ελλάδα πράγμα το οποίο απαιτεί ακύρωση των συμφωνιών του Δουβλίνου.
    •-Να εξασφαλιστεί πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εμβολιασμός για όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τετοια κουμουνιστικα τερτιπια ειχαν περαση εδω και 100 χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο