Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020

Κοπή πίτας και ομιλία στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Παλαίρου                Σε ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Ιανουάριου η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Παλαίρου και η ομιλία του πανοσιολογιώτατου Αρχιμ. Ιωαννίκιου Μπίλια, άξιου κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης.

           Πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε από νωρίς στον Ιερό Ναό καθώς ιδίως πολλά παιδιά από τα κατηχητικά σχολεία της ενορίας και περίμεναν υπομονετικά την έναρξη της ομιλίας. 
          Στον λόγο του ο π. Ιωαννίκιος αναφέρθηκε στον τρόπο ζωής του κάθε χριστιανού ώστε να έχει το φως του Χριστού στην ζωή του, χαρακτηριστικά δε είπε ότι «Ο άνθρωπος μέσα από την πραγματική χριστιανική ζωή αναγεννάται και γίνεται νέος.» Έπειτα συμβουλευτικά ανέφερε ότι «εάν κάποιος επιθυμεί να αποκτήσει χριστιανική ζωή μπορεί εύκολα να την πραγματοποιήσει με τα πνευματικά αγαθά της υπομονής και της πίστης».....           Ακολούθησε η μικρή ακολουθία για την ευλογία της πρωτοχρονιάτικής πίτας από τον πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη και έπειτα τον λόγο πήρε ο εφημέριος του Ιερού Ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Κων/νος Γατσούλης ο οποίος ευχαρίστησε τον π. Ιωαννίκιο για την ανταπόκριση στο κάλεσμά του και για την όμορφη πνευματική ομιλία που έκανε, ευχαρίστησε την κ. Σιδερά Βασιλική για την παρασκευή των πιτών καθώς και τον κάθε πιστό που παραβρέθηκε στην εκδήλωση της ενορίας, ευχήθηκε από καρδιάς υγεία και κάθε ευλογία για το νέο έτος.

        Ας αναφερθεί ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο αρχιερατικός επίτροπος Βονίτσης πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Βέττας.   Δεν υπάρχουν σχόλια: