Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΠΗΡΕ ΘΕΣΗ: Ομόφωνο το ψήφισμα για ΑΚΤΙΟ -ΑΜΒΡΑΚΙΑ


       Στην έκδοση ψηφίσματος για τη σύνδεση της Πρέβεζας με τους μεγάλους οδικούς άξονες και τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα προχώρησε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας.
           Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο κ. Νικόλαο Γεωργάκο να προβεί σε όλες τις ενέργειες για την προώθηση των αιτημάτων που αφορούν στην υλοποίηση οδικών αξόνων που καταλήγουν στην Πρέβεζα και να παραστεί στη σχετική σύσκεψη με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή που θα διοργανωθεί τις επόμενες μέρες στην Αθήνα......
         Τα θέματα των μεγάλων οδικών αξόνων συζητήθηκαν πρόσφατα και στην σύσκεψη με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωσταντίνο Τασούλα, στην οποία το Δήμο Πρέβεζας εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Δαρδαμάνης.

Πιο συγκεκριμένα το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει:

“ Το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας, στην συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27η Ιανουαρίου 2020, ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ την έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας με το ψήφισμα αυτό εκφράζει την δυσαρέσκεια των Δημοτών του, για την έλλειψη προόδου στην υλοποίηση των οδικών αξόνων που καταλήγουν στην Πρέβεζα όπως:
α) Έργο της σύνδεσης της Πόλης Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό στην περιοχή της Καμπής Άρτας.
β) Άκτιο – Αμβρακία.
γ) Πρέβεζα – Πάργα, και 
δ) Άκτιο – Λευκάδα – Βόνιτσα.

            Ο Δήμος Πρέβεζας εκφράζει την θερμή υποστήριξη στην Απόφαση της ΠΕΔ και εκφράζει την έντονη επιθυμία η σύνδεση της Πόλης Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό να ενταχθεί στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα όπως και ο άξονας Ιωάννινα-Κακαβιά.
         Η σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό (και με την Εγνατία), ενώνει το λιμάνι της Πρέβεζας, το Αεροδρόμιο του Ακτίου και κατ' επέκταση με το νησί της Λευκάδος.
Αυτοδίκαια λοιπόν εντάσσεται στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση και προσπάθεια.

          Επίσης σε συνέχεια της αριθμ. 356/2019 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Νικόλαο Γεωργάκο, να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την προώθηση των αιτημάτων καθώς και να παραστεί στην συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών”.

https://www.prevezatoday.gr/

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΙ ΚΑΝΗ.
ΤΙ ΚΑΝΗ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΛΟΥΡΙΑ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΟΝΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Μονο ο τσιπρας θα τα φτειαξει παλι ρε νεο δημοκρατεςςςςςς

Ανώνυμος είπε...

Δικιο εχεις, ρωτα τους Θεσσαλονικεις που χαίρονται το μετρο που εγκαινιασε ο Αλεξης. Χαχαχαχαχαχα
Λοιπον, στα σοβαρα τωρα. Στην πιο πανω ανακοινωση πως και δεν ανεφεραν τον οδικο αξονα Ακτιο Αμβρακια ως Πρεβεζα Αμβρακια, γιατι με το Αεροδρόμιο, οπου Ακτιο= Πρεβεζα για τους Πρεβεζανους. Απο την αλλη ευτυχως πιεζουν οι Λευκαδιτες και οι Πρεβεζανοι επειδη εχουν συμφερον γιατι αυτη η ερμη η Αιτωλοακαρνανια, εχει τοσους βουλευτες αλλα τοσα χρονια, με ρυθμο χελωνας αναπτυσσεται