Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Απλήρωτες υπερωρίες Δήμου Αγρινίου τι μέλει γενέσθαιΣε συνάντηση που πραγματοποίησε το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Αιτωλοακαρνανίας παρουσία και του νομικού του συμβούλου την 3-1-2020 με εκπροσώπους της Διοίκησης του Δήμου Αγρινίου και υπηρεσιακούς παράγοντες της Οικονομικής του Υπηρεσίας για το θέμα των απλήρωτων υπερωριών και το τι μέλει γενέσθαι,  λήφθηκαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τους εκπροσώπους της Διοίκησης του Δήμου.
•    Να πληρωθούν όλα τα νυχτερινά και εξαιρέσιμα όλων των Υπηρεσιών του Δήμου μέχρι στις 27-1-2020.
•    Να σταλούν πιλοτικά εντάλματα για τις απογευματινές υπερωρίες για όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου στον Επίτροπο μέχρι στις 27-1-2020.

•    Να πληρωθούν οι δεδουλευμένες ώρες όλων των υπηρεσιών που λειτουργούν σε 12ωρη και 24ωρη βάση ως υπερωρίες και όχι ως συμπλήρωση ωραρίου και το ίδιο να γίνεται από εδώ και στο εξής.
•    Να ακυρωθεί η διαδικασία κλήσης σε απολογία των 15  συναδέλφων που δεν δούλεψαν την 29-12-2019 σε ένδειξη διαμαρτυρίας επειδή δεν είχαν πληρωθεί υπερωριακά τους τελευταίους 9 μήνες. Μάλιστα η έκφραση που χρησιμοποιήθηκε από τους εκπροσώπους της Διοίκησης του Δήμου ήταν «μην λαμβάνετε καθόλου υπόψη σας την κλήση σε απολογία είναι σαν να μην υπάρχει. Θα ανακληθεί άμεσα».
•    Από εδώ και πέρα οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν να δουλεύουν υπερωριακά προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες του Δήμου. Μακροπρόθεσμα να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό και οι Υπηρεσίες να διατηρήσουν τον δημόσιο χαρακτήρα τους.
    Ο νομικός σύμβουλος του συλλόγου επανέλαβε παλαιότερη δέσμευσή του ότι οποιαδήποτε στιγμή κληθεί, θα συναντηθεί με τον Π.Ο.Υ. του Δήμου προκειμένου να βοηθήσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας πληρωμής των υπερωριών.
    Οι εργαζόμενοι πείστηκαν και πάλι από τις υποσχέσεις της Διοίκησης του Δήμου και επιδεικνύοντας για μία ακόμη φορά επαγγελματισμό και σεβασμό στον δημότη εργάστηκαν υπερωριακά προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των δημοτών.
Δυστυχώς για άλλη μία φορά μείναμε στα λόγια.
 Συγκεκριμένα :
•    Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις ουδέποτε πάρθηκαν πίσω οι κλήσεις σε απολογία των συναδέλφων που δεν δούλεψαν την 29-12-2019 επειδή δεν είχαν πληρωθεί εννέα μήνες τις υπερωρίες τους. Οι συνάδελφοι παρέδωσαν τις απολογίες τους και αναμένουν τις ενέργειες της διοίκησης του Δήμου.
•    Κανένα πιλοτικό ένταλμα δεν εστάλει στον Επίτροπο για τις απογευματινές υπερωρίες, αντιθέτως μάλιστα επεστράφησαν από την Οικονομική Υπηρεσία σε όλες τις Υπηρεσίες τα δικαιολογητικά των ενταλμάτων των υπερωριών.
•    Δεν πληρώθηκαν τα νυχτερινά και εξαιρέσιμα όλων των υπηρεσιών στις 27-1-2020 παρά μόνο της υπηρεσίας καθαριότητας και αυτά ως συμπλήρωση ωραρίου.
Οι εργαζόμενοι του Δήμου συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν με επαγγελματισμό και σοβαρότητα το πρόβλημα επιδεικνύοντας σεβασμό στους δημότες.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων δηλώνει παρόν και δια του νομικού του συμβούλου στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης. Προσκομίσαμε στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, έγγραφα και δικαιολογητικά τεκμηρίωσης για την πληρωμή των υπερωριών, από άλλους δήμους που πληρώνονται υπερωριακά, προκειμένου να βοηθήσουμε την διαδικασία. Δεν είμαστε εμείς που αποτρέπουμε την Διοίκηση του Δήμου από το να προβεί στις νόμιμες ενέργειες για την επίλυση του ζητήματος όπως αναφέρθηκε από τον Δήμαρχο στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο. Ίσα ίσα που ο Σύλλογος κατέθεσε και μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις ενέργειες που παρακωλύουν την πληρωμή των Συναδέλφων.
Προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης δεσμεύτηκαν ότι θα βοηθήσουν και όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης με τις οποίες συναντήθηκε και ενημέρωσε ο σύλλογος.
Καλούμε την Διοίκηση του Δήμου να δώσει γρήγορα λύση στο θέμα και να σταματήσει τις προσπάθειες τιμωρίας των εργαζομένων.
Θεωρούμε ότι ο Δήμος Αγρινίου δεν αποτελεί «Γαλατικό χωριό» για το οποίο ισχύουν ξεχωριστοί νόμοι και διατάξεις.
Θέλουμε οι εργαζόμενοι να μπορούν, όταν απαιτείται, να δουλεύουν και να πληρώνονται υπερωριακά όπως συμβαίνει στην συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων της Ελλάδας.
Θέλουμε να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες στους δημότες όπως κάναμε μέχρι σήμερα παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό.
Ζητάμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού προκειμένου να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των Υπηρεσιών του Δήμου.
Είμαστε εργαζόμενοι που διεκδικούμε τα νόμιμα δικαιώματά μας και όταν χρειαστεί γινόμαστε και αντάρτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο