Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Για εγκληματική ενέργεια μίλησε ο εμπειρογνώμονας Γ. Ραυτογιάννης στη δίκη Μέντζου

                       Με την εξέταση και των τελευταίων μαρτύρων του κατηγορητηρίου συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για τον θάνατο του δασκάλου Νίκου Μέντζου, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου.....          Αρχικά εξετάστηκε ένας ακόμη υπάλληλος του ζαχαροπλαστείου όπου εργαζόταν και ο δάσκαλος, ο αδελφός της χήρας, η οποία κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ο σύζυγος της ερωμένης του δασκάλου, ενώ εξετάστηκαν και δυο μάρτυρες οι όποιοι κλήθηκαν από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής.
Ο ένας ήταν εργαζόμενος του ΕΚΑΒ και αποτελούσε πλήρωμα του ασθενοφόρου που κλήθηκε στον τόπο του συμβάντος και ο δεύτερος ήταν ο εμπειρογνώμονας και ειδικός σύμβουλος εγκληματολογικών ερευνών, Γιώργος Ραυτογιάννης.
Η κατάθεση του κ. Ραυτογιάννη ήταν σημαντική καθώς εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο θάνατος του δασκάλου οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια βάσει των στοιχείων που βρέθηκαν και εξέτασε ο ίδιος από το φωτογραφικό υλικό της πυροσβεστικής. Όπως είπε ο ίδιος μελετώντας τις φωτογραφίες διαπίστωσε ότι στο εσωτερικό του καμένου αυτοκινήτου υπήρχε κομμάτι σύρματος το οποίο είχε την μορφή χειροπέδων και μετά από μελέτη και κατά την εκταφή της σωρού φάνηκε ότι ο άτυχος δάσκαλος ήταν δεμένος.
      Επιπλέον βρέθηκε και ένα κομμάτι καλωδίου που δεν άνηκε στο ηλεκτρολογικό σύστημα του οχήματος πράγμα που κατά τους ειδικούς σήμαινε ότι χρησιμοποιήθηκε για να δεθεί ο Μέντζος στο κάθισμα το οποίο μάλιστα ήταν στραμμένο προς την μία πλευρά και προς τα εμπρός πράγμα που έδειξε ότι προηγήθηκε πάλη. Παράλληλα, βάσει κάποιων ελαχίστων ευρημάτων ιστού επιβεβαιώθηκε το γεγονός ότι ο δάσκαλος κάηκε ζωντανός.
        Νωρίτερα είχε καταθέσει ο εργαζόμενος του ΕΚΑΒ ο οποίος είπε ότι όταν έφτασε στο σημείο βρήκε εκεί την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και τρία άτομα, δυο γυναίκες και έναν άνδρα. 
      Μάλιστα η κατηγορουμένη τον πλησίασε και τον ρώτησε αν είναι ζωντανός ο άνθρωπος που βρισκόταν στο αυτοκίνητο. Επιπλέον είπε ότι όταν έσβησε η φωτιά και πλησίασε στο καμένο όχημα είδε μόνο την βάση της λεκάνης του ανθρώπου που κάηκε στο όχημα καθώς και δυο οστά που ήταν στην πλάτη του καθίσματος του οδηγού σε μορφή χιαστή και ένα σύρμα σε σχήμα χειροπέδας.
          Στην κατάθεσή του ο αδελφός της κατηγορουμένης και μετά από ερωτήσεις της έδρας είπε ότι το ζευγάρι δεν είχε ιδιαιτέρα προβλήματα και η αδελφή του δεν του είχε εκμυστηρευτεί την εξωσυζυγική σχέση του δασκάλου. Ο ίδιος το έμαθε μετά τον θάνατό του. Οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής επέμεναν στα ερωτήματά τους αν όταν ο ίδιος πήγε στο σημείο του συμβάντος είδε εκεί την αδελφή του και τον σύζυγο της άλλης αδελφής του, αλλά ο ίδιος επέμενε ότι δεν θυμόταν.

https://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: