Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ: Το βιβλίο του Γεωργίου Φερεντίνου «Ακαρνανικό Αρχείο» είναι βασισμένο σε ιστορικές αλήθειες για την προεπαναστατική Ακαρνανία!!

ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

           Το 2019 ο συμπατριώτης μας Γεώργιος Φερεντίνος, μας έδωσε ένα μοναδικό σύγγραμμα, ένα βιβλίο που παρουσιάζει τον τρόπο «διοίκησης» της υποδουλωμένης Ελλάδας  στην προεπαναστατική περίοδο.
      Μέσα από αρχεία και συλλογές, επέλεξε αντιπροσωπευτικές επιστολές που ανταλλάχθηκαν από τους ανθρώπους που «διοικούσαν» ή «αντιπροσώπευαν την διοίκηση» της υπόδουλης Ελλάδας και ειδικότερα την Ακαρνανία.  Αυτές οι  επιστολές μας ενημερώνουν για τον τότε τρόπο ζωής, τα γεγονότα αλλά και τον ρόλο συγκεκριμένων ανθρώπων...........



             Πρόκειται για ένα θησαυρό γνώσεων που βοηθά κάθε αναγνώστη να εκτιμήσει και να αξιολογήσει όλους αυτούς που όριζαν τις τύχες όσων κατάφερναν και ζούσαν στην υπόδουλη Ελλάδα. 

            Ο συγγραφέας κράτησε «την ορθογραφία» αυτών που σύνταξαν τις επιστολές δίνοντας ακόμα μια δυναμική πληροφορία για την καθημερινή χρήση της Ελληνικής γλώσσας τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό λόγο, ανεξάρτητα της παραφθοράς μερικών λέξεων ή την ανορθογραφία. 
            Μπορεί κάποιος αναγνώστης να αναρωτηθεί που ήταν κρυμμένος αυτός ο θησαυρός που παρουσιάζεται μέσα από το βιβλίο του συντοπίτη μας Γεώργιου Φερεντίνου. Πως μπόρεσε μόνο ο «Φερεντίνος» να τον ανακαλύψει και να τον παραδώσει στην ευρεία γνώση;

      Είναι γεγονός ότι η έρευνά του ήταν μια επίπονη προσπάθεια. Όμως η μεγάλη αξία βρίσκεται στην θέλησή του να παρουσιάσει το συνέβαινε στην προεπαναστατική Ελλάδα. Να δώσει στοιχεία για γεγονότα, καταστάσεις και πρόσωπα. Κάτι που πολλοί συγγραφείς που ασχολήθηκαν  με την προεπαναστατική ή την επαναστατική Ελλάδα «τεχνιέντως» αποσιώπησαν.

            Εμείς οι Αμφικτίονες, μαθητές της μεθοδολογίας του  Κου Νικόλα Βερνίκου, του Καθηγητή που μέσα από τα νοτάρια και χωρίς ενδοιασμούς - επιφυλάξεις παρουσίασε τα γεγονότα της Ενετικής και μεταενετικής Βόνιτσας, μόλις μελετήσαμε το «Ακαρνανικό Αρχείο» του Γ. Φερεντίνου, νοιώσαμε υπερήφανοι για τον συντοπίτη μας.
       Ένα ευχαριστώ είναι πολύ λίγο για αυτή την συνεχή συγγραφική δουλειά.  Όμως το «Ακαρνανικό Αρχείο» μας συγκίνησε με την ολοκληρωμένη δουλειά.
         
Ο πρόεδρος της Αμφικτιονίας, ο  Φίλιππος Ντόβας,  ήταν παρών στην παρουσίαση του βιβλίου και συγχάρηκε τον κύριο Φερεντίνο. 

Του ευχόμαστε την πολυπόθητη υγεία και ελπίζουμε να βρεθούμε σύντομα. 

ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο