Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019

Ναυτικός από το Μεσολόγγι ένας από τους ομήρους στο Τόγκο (Δυτική Αφρική) – Τι λέει ο πατέρας του

              Πειρατές επιτέθηκαν σε ελληνικό τάνκερ ανοιχτά των ακτών του Τόγκο και πήραν ομήρους τέσσερα μέλη του πληρώματος, όπως ανέφερε το Ναυτικό της χώρας της δυτικής Αφρικής.
           «Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, περίπου στις 03:00, το τάνκερ «Elka Aristotle» δέχτηκε επίθεση περίπου 18 χιλιόμετρα από το λιμάνι Λόμε από ενόπλους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που μετέδωσε το Reuters.
              Από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του τάνκερ που απήχθησαν, δύο είναι από τις Φιλιππίνες, ένας είναι Έλληνας ο οποίος κατάγεται από το Μεσολόγγι και ένας Γεωργιανός, σύμφωνα με ανακοίνωση του ναυτικού. Μέλος της ασφάλειας του πλοίου πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε κατά την επίθεση.
           Σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς του 20χρονου Ελληνα μένουν στην Αιτωλοακαρνανία ενώ ο ίδιος, εδώ και κάποιο καιρό διαμένει στη Θεσσαλονίκη με τα αδέλφια του........         Ο πατέρας του Έλληνα ναυτικού, ο οποίος έχει απαχθεί από τους δράστες, βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», μεταξύ άλλων, διερωτήθηκε πώς γίνεται να εισέβαλαν οι πειρατές και να άρπαξαν τον γιο του, ενώ στο πλοίο υπήρχαν φύλακες.....

ΒΙΝΤΕΟ....
                  Με ανακοίνωσή της η πλοιοκτήτρια εταιρεία του «Elka Aristotle», το οποίο δέχθηκε επίθεση από ενόπλους ανοιχτά του λιμανιού του Λόμε στο Τόγκο, European Navigation Inc. αναφέρει πως η ασφάλεια του πληρώματος είναι υψίστης σημασίας και πως γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλιστεί η τάχιστη και ασφαλής απελευθέρωση των ανθρώπων της.
              Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως τόσο το πλοίο όσο και το υπόλοιπο πλήρωμα είναι ασφαλή και παράλληλα, ζητείται από τα ΜΜΕ να σεβαστούν την ευαίσθητη φύση της κατάστασης και τα μέλη των οικογενειών του πληρώματος αυτήν τη δύσκολη ώρα για όλους.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να βαλετε ελευθερους σκοπευτές σε ολα τα πλοια και οποιος εστω πλησιαζει,να τον βαρανε στο "δοξα πατρί...αρκετα με αυτα τα περιστατικά,εχουμε δικους μας ανθρώπους που ταξιδευουν στην ξενιτιά...

Ανώνυμος είπε...

Αυτό ακριβώς κάνουν φίλε και κοστίζει πολύ ακριβά,ομως οι πειρατές της δυτικής Αφρικής,επί το πλείστον Νιγηρίανοι,είναι πολύ δύσκολο να τους αντιμετωπίσουν οι σκοποί πάνω στα πλοία,διότι φέρουν βάρη οπλισμό και καλή εκπαίδευση σε συνδυασμό με ναρκωτικές ουσίες δεν φοβούνται το θάνατο.Δεν είναι σαν τους πειρατές της Σομαλίας.Οι εκεί εγκατεστημένες ναυτιλιακές και πετρελαϊκές εταιρίες στη δυτική Αφρική έρχονται σε συμφωνία μαζί τους,πληρώνουν μπαξισι να μην τους ενοχλούν.Το Ελκα Αριστοτέλης ήταν περαστικό από εκεί.

Ανώνυμος είπε...

https://youtu.be/866fXIAZsDk

Ανώνυμος είπε...

Πολυ ενδιαφέροντα αυτα που ειπες και ομολογώ οτι νομιζα οτι ηταν σαν τους Σομαλους...αλλα ειδα και το ντοκιμαντέρ και εβγαλα πιο ασφαλής συμπερασματα...σε ευχαριστώ για την ανάλυσή σου...