Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας – Φαρμάκης: «Είμαστε άνθρωποι των οραμάτων και των έργων»

«Είμαστε άνθρωποι των οραμάτων. Στοχεύουμε πολύ ψηλά για τον τόπο μας. Ταυτόχρονα όμως είμαστε και άνθρωποι του στρατηγικού σχεδιασμού, του ρεαλισμού και των έργων.
Και έτσι θα προχωρήσουμε, προκειμένου να υλοποιήσουμε τη δέσμευσή μας προς τους πολίτες. Δεσμευτήκαμε να τα κάνουμε “όλα από την αρχή”.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως θα γκρεμίσουμε αυτό που έχει ήδη χτιστεί, αλλά ότι επιδιώκουμε σταθερά μία μεγάλη αλλαγή νοοτροπίας και ταχυτήτων, ώστε η Δυτική Ελλάδα να κατακτήσει τη θέση που της αξίζει.
Και αυτή η αλλαγή νοοτροπίας, για εμάς ξεκινάει από την ουσιαστική συζήτηση και πραγματική συναίνεση, όπως αυτή που επιτυγχάνεται σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και για την οποία θέλω να ευχαριστήσω όλους τους επικεφαλής και όλες τις παρατάξεις».
Με αυτό τον τρόπο έκλεισε τη συζήτηση που έγινε το απόγευμα της Τρίτης 26 Νοεμβρίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο και κατά κύριο λόγο αφορούσε στον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2020, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.
Ο προϋπολογισμός υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία, ενώ –κατά τη διάρκεια της συζήτησης– δόθηκε η ευκαιρία για μία μεγάλη και ολοκληρωμένη συζήτηση, σχετικά με τις δράσεις και τις προτεραιότητες της Δυτικής Ελλάδας.
Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός αποτελεί εν πολλοίς ένα κείμενο υποχρεώσεων και νομικών δεσμεύσεων που δεν ανταποκρίνεται πλήρως στη φιλοσοφία της νέας Περιφερειακής Αρχής και στο αναπτυξιακό της σχέδιο, ωστόσο θα δοθεί η ευκαιρία μέσα από τις τροποποιήσεις που θα γίνουν, να υπάρξουν σημαντικές βελτιώσεις.
Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, αφού παρουσίασε τα βασικά μεγέθη του προϋπολογισμού, συνόψισε το σύνολο των εσόδων του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020 σε 159.386.604,64 ευρώ και πρόσθεσε ότι «θα καταβληθεί για μια ακόμη φορά συνειδητά κάθε δυνατή προσπάθεια συγκράτησης των λειτουργικών κυρίως δαπανών σε επίπεδα κατώτερα των προβλέψεων».

Επίσης, εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός για το «Ίδρυμα Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών – Η Ελπίδα», που αποτελεί Νομικό Προσώπου Δημοσίου Δικαίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ο προϋπολογισμός του εντάσσεται στο Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης έτους 2019 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Τέλος, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε η επόμενη συνεδρίαση του σώματος να πραγματοποιηθεί στον Πύργο Ηλείας, τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019.

6 σχόλια:

 1. Ο κόσμος θέλει συγκεκριμένη ημερομηνία
  Πότε θ' αρχίσει να γίνεται ο δρόμος Αστακός -Ιόνιος Οδός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ολα θα γινουν. Υπομονη και θα δειτε πραγματικα εργα, οχι μακετες και μουσαμαδες

   Διαγραφή
  2. δέν κατάλαβες καλά.
   εγώ δέν είπα πότε θα γίνει ο δρόμος,
   είναι μεγάλο αυτό το έργο και κοστίζει
   και όλοι το καταλαβαίνουμε.
   εγω είπα πότε θ' αρχίσει να γίνεται
   Να διαβάζεις καλά τα σχόλια πρίν σχολιάζεις.

   Διαγραφή
  3. Βιάζεσαι ε; σε καλομαθε ο Αλεξης με τις μακετες και τους μουσαμάδες τοσο καιρο και θες και αλλα εργα ε; χαχαχαχαχαχαχα
   Υπομονή.....η χωρα σοβαρευτηκε και εχει σοβαρη Κυβερνηση. Ολα θα γινουν οπως πρεπει οχι μισα και κακομοιρικα αρκει να γινονται εγκαινια εστω και με μουσαμαδες οπως εκανε ο Αλεξης σου

   Διαγραφή
  4. Κανένας μας δέν έχει την απαίτηση να γίνει ένας δρόμος
   της δεκαετίας του 50, σε σύντομο χρονικό διάστημα.
   Μπορεί όμως να ξεκινήσει σταδιακά απο τον επόμενο χρόνο ως αρχή,
   και σε κάθε τι << Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός >>

   Διαγραφή
 2. Γιατί βιάζεσαι μανούλαμ´ για το δρόμο.Θες να πηγαίνεις γληγορότερα στα Γιάννενα;
  Άλλα ντάλα .Δημαρχε σκούπα παντού !!!!!Αλλιως δε θα αλλάξει τίποτα εκεί κάτω

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο